Головна » 2011 » Вересень » 1 » Дитячий алкоголізм – проблема всього суспільства
15:20
Дитячий алкоголізм – проблема всього суспільства

Нарада з приводу організації роботи закладів культури, торгівлі у вечірній та нічний час з сільськими, селищним головами, керівниками закладів культури, дільничними інспекторами міліції, керівниками ряду районних служб відбулася минулого тижня.

Як повідомив начальник Ружинського РВ УМВС України в  Житомирській області О.М.Мартинюк, в поточному році на території Ружинського району збільшилась кількість випадків хуліганства та правопорушень, переважна більшість яких вчинені в стані алкогольного сп’яніння.
- Жорстке порушення закону деякими власниками торгівельних точок, допускаючи продаж алкогольних напоїв та тютюнових виробів неповнолітнім, виявлено в результаті перевірки керівниками Ружинського РВ УМВС та Ружинської РДА 20 серпня, - розповів Олександр Миколайович. – А особи, які працюють в даному закладі, офіційно не оформлені і не мають медичної книжки. В зв’язку з цим, до адміністративної відповідальності притягнуто ряд правопорушників. У декількох перевірених населених пунктах заклади культури були зачинені або ж дискотека розпочалася лише о 22 - 23 годині і тривала до пізньої ночі.
Олександр Миколайович зазначив, що ця ситуація потребує негайного втручання і найкращий шлях виправлення – це чітке дотримання розпорядку роботи торгівельних закладів та постійна їх перевірка відповідними органами.
Начальник відділу охорони здоров’я райдержадміністрації В.В.Ніколайчук, як практикуючий лікар, розповів про наслідки дитячого алкоголізму:
- Не раз ми зустрічаємо на вулиці юрбу підлітків, які розпивають слабоалкогольні напої. З точки зору пересічної людини вони не завдають ніякої шкоди здоров’ю. Та, насправді, наслідки його не менш страшні. Якщо до наркотиків підлітки ще ставляться з острахом, то проблема алкоголізму серед молоді набуває великих масштабів. Ці напої є першою причиною руйнування молодого організму. Зазвичай саме в алкогольному сп’янінні підлітки вперше пробують наркотики, вчиняють розбійні напади та інші тяжкі злочини.
На думку Віталія Віталійовича, закривати торгові точки чи дискотеки – це звичайно, не вихід, потрібно просто дотримуватись визначених часів роботи. Призначити чергових із працівників місцевого самоврядування або школи, які час від часу перевіряли б, чим займається наша молодь на дискотеках. Та вагомий внесок у цій ситуації мають зробити самі батьки. Спостерігати за своїми дітьми, за їх поведінкою, навчанням, цікавитись колом їх спілкування. Контролювати їх витрати, адже самі не розуміючи цього, вони себе отруюють, віддаючи за це не малі кошти.
Вислухавши всі пропозиції присутніх, голова районної державної адміністрації В.С.Бондарчук повідомив, що протягом наступного місяця у кожній сільській раді заплановано проведення сесій та загальношкільних батьківських зборів для обговорення цієї проблеми.
- Адже дитячий алкоголізм – це соціальна проблема і ми всі повинні діяти злагоджено, - наголосив Володимир Сергійович.
Юлія МАКОВЧУК

Переглядів: 1386 | Додав: zmya | Рейтинг: 3.6/5
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Міні-чат

100