Головна » 2011 » Травень » 13 » Є тисячі доріг…. Котрою з них піти?
10:11
Є тисячі доріг…. Котрою з них піти?

Профорієнтаційний фестиваль для старшокласників району «Знайди себе у світі професій» провели районний центр зайнятості та відділ освіти РДА 21 квітня. Команди трьох шкіл, змагаючись в дотепності, артистизмі та обізнаності, розповідали про найрізноманітніші професії.

Проведення такого конкурсу має на меті створити сприятливі умови для забезпечення раціональної, продуктивної та вільно обраної зайнятості молоді, її творчого, інтелектуального і духовного розвитку, задоволення потреб школярів у подальшому професійному самовизначенні. Тож, із виступів учнівських команд присутні, а в основному це була шкільна молодь, дізнались багато корисного про існуючі професії, їх особливості, попит на них на ринку праці. 

У трьох конкурсах команди «Вищий клас» (Немиринецька ЗОШ І-ІІІ ступенів), «Кадри» (Ягнятинська ЗОШ І-ІІІ ступенів) та «Екшен» (Голубівська ЗОШ І-ІІІ ступенів) представляли власне бачення професій учителя, кухарів-кондитерів, модельєрів-дизайнерів, будівельників, працівників полів та садів та інших. Школярі творчо презентували свої команди у конкурсі «Профком», влучно жартували про професії у бліц-турнірі та виявили акторську майстерність у музичному конкурсі «Провокал».
Компетентне журі, оцінюючи команди, брали до уваги низку критеріїв. Як-от: створення позитивного іміджу професій, виконавська майстерність, інтелектуальний, етичний рівень, оригінальність виступу, видовищність тощо. Отож злагоджений і сповнений драйву виступ команди «Кадри» приніс ягнятинцям перемогу у фестивалі. Творчий підхід до завдань, виявлений артистизм привели «Вищий клас» до «фінішу» другими, «Екшен» – третіми.
У перерві між конкурсами школярі Ружинської гімназії та Зарічанської школи подарували вболівальникам команд пісенні дарунки.
Як писав В.Симоненко, «є тисячі доріг, мільйон вузьких стежинок, є тисячі ланів, але один лиш мій...» Перед кожною людиною постає життєвий вибір, і лиш їй вирішувати, яким шляхом іти. Такі пізнавальні заходи у цікавій і доступній формі завчасно готують молодь до цього рішучого кроку, а тому вкрай необхідні й корисні для хлопців і дівчат, які завтра обиратимуть собі професію.
Ольга МОЛЯВЧИК
Переглядів: 1162 | Додав: kulunka | Рейтинг: 5.0/9
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Міні-чат

100