Головна » 2011 » Жовтень » 24 » Екологічно чиста продукція
21:59
Екологічно чиста продукція
Відбувся семінар-нарада з питань заверщення комплексу осінньо-польових робіт та посіву озимих культур. На семінар прибули сільські та селищний голови, землеупорядники, керівники сільгоспформувань, фермери, представники селянських господарств.В роботі семінару взяли участь і виступили перший
заступник голови РДА, начальник управління агропромислового розвитку П.І.Пилипчук, редактор журналу «Агросвіт України» В.В.Тарасюк, член-кореспондент Української академії аграрних наук В.В.Козак. Відкрив роботу семінару і підбив підсумки її роботи голова РДА В.С.Бондарчук. Він звернув увагу присутніх на те, що разом із завершенням комплексу осінньо-польових робіт: збирання кукурудзи, соняшника, сої, посіву озимих культур, необхідно звільнити поля від бур’янів. Зараз адміністрація робить все для того, щоб допомогти одноосібним селянським господарствам в обробітку невеликих земельних наділів, аби з мінімальними затратами, на органічній основі вони змогли виростити високий і високоякісний урожай сільськогосподарських культур. Бо якщо великі сільгосппідприємства мають великі можливості закупити імпортну техніку, препарати захисту рослин, мінеральні добива, то власники селянських господарств, фермери, які обробляють два-десять-п’ятдесят гектарів землі такої можливості не мають. Але є інші способи, за допомогою яких можна отримати високі врожаї. Це використання сівозміни, органічних добрив тощо.Час вимагає вд нас рішучих дій. Тому на селі необхідно об’єднати зусилля всіх людей, які проживають на території ради і створити таке підприємство, щоб за помірну ціну і на основі науково-обгрунтованих технолігій обробити всі земельні ділянки і мати від цього прибуток, а він буде тоді коли буде високий урожай не тільки картоплі, але й зернових та зернобобових культур, овочів тощо. Тому без науки нам сьогодні не обійтись.
Про стан проведення осінньо-польових робіт та посіву озимих культур доповів присутнім на семінарі перший заступник голови РДА, начальник управління агропромислового розвитку П.І.Пилипчук. Він наголосив на тому, що зараз закладається основа майбутнього врожаю. Безумовно, погодні умови внесли свої корективи. Так, станом на 12 жовтня виконали свої завдання з плану посіву озимих на зерно в ТОВ АПК «Архат», СФГ ім.Мічуріна, СВК «Ружинський», ТОВ «Новофастівське» і інші. Разом з тим відстають з посівами озимих в ПП «Ташир», СТОВ «МТС-Агро», ДП АФ «Немиринецька та ПСП ім.Цюрупи. Найвища урожайність соняшника в СФГ ім.Мічуріна, – 43,5 цнт з га, СВК «Ружинський» – 24 цнт, ПСП «Батьківщина» – 22 цнт, ТОВ СП «НІБУЛОН» – 21,1 цнт з га. Найвища урожайність цукрових буряків у ПСП АФ «Світанок» – 450 цнт з га та СФГ ім.Мічуріна – 416 цнт з га.
Редактор журналу «Агросвіт України» В.В.Тарасюк акцентував увагу присутніх на вирощуванні органічної екологічно чистої продукції із застосуванням техніки для розпушування грунту, а не оранки та використання оганічного препарату «Ріверм» для вирощування високих врожаїв сільськогосподарських культур без мінеральних добрив.
Член Української академії аграрних наук В.В.Козак прокоментував фільм, який демонструвався на семінарі про застосування на практиці на полях сільгоппідприємств, фермерів, одноосібних господарсв, органічного добрива «Ріверм». Учасники семінару мали можливість переконатися в тому, що і на великих площах можна успішно вирощувати високі врожаї і отримувати екологічно чисту продукцію.
Василь КОПАЧ
Переглядів: 951 | Додав: zmya | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Міні-чат

100