Головна » 2011 » Вересень » 1 » Кожен громадянин має право сам розпоряджатися своєю власністю
14:45
Кожен громадянин має право сам розпоряджатися своєю власністю

Власник земельної частки, після прийняття Верховною Радою «Закону про ринок земель», зможе самостійно господарювати, продати, подарувати, передати у спадщину або надати земельну ділянку в заставу банку для отримання кредиту.

Про це повідомив
заступник начальника відділу – завідувач сектору державного земельного кадастру відділу Держкомзему в Ружинському районі М.В.Руденко на сході села в Білилівці 19 серпня.
Микола Васильович розповів, що сьогодні орендна плата за пай становить в середньому 300 – 350 грн за 1 га землі, а після запровадження ринку плата на землю зросте удвічі, і надалі, з розвитком ринкових відносини, неухильно зростатиме. Іноземні громадяни та юридичні особи матимуть право лише на оренду землі сільськогосподарського призначення. Та максимальна площа, яку одна фізична особа зможе придбати також обмежена, а тому у будь–якому випадку одна людина не зможе придбати більше ніж 2100 га сількогосподарських земель.
Голова районної ради Б.О.Ходаківський наголосив, що кожен власник має право сам розпоряджатися своєю землею, а тому саме йому вирішувати її подальшу долю.
– Та навряд чи варто поспішати з продажем, адже вартість землі та орендна плата постійно зростатиме, – порадив Борис Олександрович.
Натомість, білилівська громада висловила пропозицію, при вступі нового Закону про ринок земель, розірвати договори з діючими госпо-дарствами та обробляти земельні ділянки самостійно, або ж заключити нові угоди з орендарями.
Юлія МАКОВЧУК

Переглядів: 666 | Додав: zmya | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Міні-чат

100