Головна » 2011 » Травень » 19 » Любов – найкращий засіб виховання дітей
11:46
Любов – найкращий засіб виховання дітей
Порозуміння між батьками і дітьми – і є багатством сім’ї. Саме в родині дитина робить перші спостереження й учиться, як поводитися в суспільстві.
Батьківські збори, приурочені Міжнародному дню сім’ї та  Дню матері, відбулися в Мовчанівській ЗОШ минулого тижня. Метою зібрання було висвітлення проблеми насильства в сім’ї, жорстокого поводження з дітьми та возвеличення іміджу жінки-берегині сімейного затишку та благополуччя.

– Любов – найкращий засіб виховання дітей, – наголосила директор центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді А.М.Скрипнюк.
Також вона розповіла про проблеми насильства в родині та жорстоке поводження з дітьми:
– Обов’язком батьків є контроль за життєдіяльністю дитини. Проте, це не означає навіювання страху, влади над дитиною, спонукання її до підкорення батьківським вимогам. Підліток, який змалечку зазнає насильства, образ, принижень в сім’ї, зростаючи, зумовлює схильність до агресії, войовничості та інтерес до насильства. Батьки повинні прикладати максимум зусиль, щоб розвивати позитивні відносини з дітьми та досягати взаєморозуміння з ними без насильства й тиску. Адже моральні нотації та жорсткі накази батьків не викликають у дітей позитивних емоцій. Такий підхід може породжувати у них приховану ворожість, нещирість, іноді бар’єр у прагненні до наслідування со-ціально цінної поведінки. Основним завданням батьків є вибір методів виховного впливу, завдяки яким вони прищеплюють дітям позитивне ставлення до моральних цінностей, здобутків духовної культури дитини. Любов, щирість і відкритість – головні умови створення позитивного клімату в родині. Відкрите спілкування з батьками духовно звеличує дітей, зміцнює віру в себе, впевненість в правильності вибраної життєвої позиції та вселяє життєвий оптимізм. Все це розвиває в підростаючому поколінні найкращі якості. Тож любіть своїх дітей, активно цікавтеся колом їх діяльності, тоді все у вас буде добре, – побажала Аліна Миколаївна.
Заступник начальника – начальник міліції громадської безпеки Ружинського РВ УМВС В.Ф.Гутівський оприлюднив дані щодо випадків насильства в родинах та відповідальність за вчинені злочини. Начальник служби у справах дітей РДА Т.А.Драчук розповіла про відповідальне батьківство. Начальник відділу у справах сім’ї, молоді та спорту РДА Н.М.Пилипчук привітала матерів-героїнь та вручила їм вітальні листівки до Дня матері. Заступник голови райдержадміністрації І.І.Семенчук привітав всіх матерів і подякував за гідне виховання дітей, побажав міцного здоров’я, любові і поваги від дітей та радості від онуків.
Юлія МАКОВЧУК

Переглядів: 1164 | Додав: kulunka | Рейтинг: 5.0/6
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Міні-чат

100