Головна » 2016 » Грудень » 22 » «Мова – духовне багатство народу»
12:00
«Мова – духовне багатство народу»

Саме під таким гаслом розпочався тиждень писемності в Роставицькій ЗОШ І-ІІІ ступенів. Дев’ятого листопада – День української писемності. Роставицька ЗОШ теж не могла залишитись осторонь такої події, тому під керівництвом вчителя української мови та літератури Ольги Ігорівни Міськової було проведено тиждень писемності.

Розпочався цей тиждень зі святкової лінійки, яка мала назву «Від ієрогліфа до книги» та конкурсу малюнків на тему «Ти наше диво калинове, кохана українська мово», в якому взяли участь учні 4-11 класів. Кожен малюнок був справжнім шедевром, адже дитина вкладала в нього свою душу і серце. 
Наступного дня учні 3-11 класів взяли участь у конкурсі знавців української мови ім. Петра  Яцика.   
9 листопада своєю неординарністю всіх захопила літературна композиція, яка була проведена  за участі 5,8,11 класів під назвою «Мова – наш скарб»,  і нагадала учням про проблеми спілкування, які гостро постали перед людьми в суспільстві.
У четвер для учнів 7-8 класів було організовано цікавий мовний квест «Шляхами лінгвістики». Діти із захопленням виконували задання, які знаходили, користуючись мапою школи. За допомогою цих завдань учні  показали свої знання, логіку мислення, вправність та швидкість.
Завершив писемний  тиждень брейн-ринг знавців української мови між збірними командами учнів 9-11 класів, який провела вчитель української мови та літератури Альона Миколаївна Горупаха. Учасники змагання демонстрували свої  знання та швидко відповідали на запитання.
Ось так весело, цікаво та патріотично минув тиждень, присвячений  українській писемності. А на завершення хочеться додати слова великого українського поета Максима Рильського: «Мова – це втілення думки. Що багатша думка, то багатша мова. Любімо її, вивчаймо її, розвиваймо її! Борімося за красу мови, за правильність мови, за приступність мови, за багатство мови…» 

 

Юлія ГОПАНЧУК

 

Переглядів: 1991 | Додав: kulunka | Теги: тиждень української мови, мова, даша народу | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Міні-чат

100