Головна » 2011 » Травень » 13 » Подвиг воїнів–переможців непідвладний часу
12:44
Подвиг воїнів–переможців непідвладний часу

«…І сиві ветерани, згадавши ту війну, в цей день кладуть тюльпани до Вічного вогню…»



Урочистості, присвячені 66-річчю Перемоги, відбулися в Дерганівці. Із букетами тюльпанів, під журливі мелодії воєнних пісень жителі села зібралися біля пам’ятника загиблим односельцям, щоб вшанувати подвиг мільйонів полеглих у боях та тих, хто скуштувавши нелегкої солдатської долі, повернувся після війни додому. І хоча все менше з кожним роком стає очевидців цих подій, та не зникне в забуття великий подвиг і велика трагедія нашого народу, допоки на грудях ветеранів золотом виблискуватимуть бойові нагороди, допоки в серцях наших житиме пам’ять про сміливців, які полягли у боях, віддавши своє життя за щастя та мирне майбутнє інших. А мітинг – це лише маленька часточка великої данини тим, хто захищав нашу землю, хто чекав і досі чекає, хто загинув за світле сьогодення.

– Незважаючи на те, що травень 1945 року все далі й далі від нас, ми як і раніше пам’ятаємо, якою ціною дісталася Перемога нашим батькам і дідам, і щороку відзначаємо це свято разом з ветеранами, для яких не було нічого ціннішого за волю й мир. Для нас подвиг воєнного покоління – це еталон служіння ідеалам волі й справедливості – це суміш суму й радості, пов’язаних зі спогадами про важкі дні війни. І тому, скільки б не пройшло років, ми завжди будемо низько схиляти голови перед великою мужністю й героїзмом наших визволителів. Дев’яте травня священне для кожного, адже полум’я війни обпалило тисячі українських родин. За роки боротьби наша держава заплатила за свою волю життями своїх синів і дочок. Тоді мільйони людей взяли в руки зброю, ставши на захист рідної Вітчизни. У цей славний і незабутній день ми згадуємо не тільки тих, чиї життя забрала війна, але й тих, хто на своїх плечах ніс важкий тягар післявоєнних років і підняв країну з руїн. Ми прославляємо тих, хто своєю самовідданою працею в тилу наближав нищівну поразку ворога. Подвиг воїнів–переможців непідвладний часу, як і безмежна наша вдячність всім, хто відстояв Батьківщину, виявив непохитну мужність і незламну силу духу. Низький уклін всім солдатам і солдатським вдовам, які пройшли дорогами війни, задля того, щоб ми сьогодні могли жити, мріяти, любити. Нехай мир і злагода завжди живуть у ваших душах і серцях, а це світле травневе свято додасть усім сил і натхнення для реалізації нових планів та трудових досягнень заради процвітання нашої держави, – привітала всіх присутніх очільниця громади А.Ц.Зінькова.



Поминальну службу за загиблими провів настоятель Храму Різдва Пресвятої Богородиці ієрей В.Слободянюк.
Ветеранів привітали директор школи О.О.Кравчук та голова ради ветеранів Г.Г.Байда. А учні Дерганівської школи підготували для присутніх святковий концерт, після якого, зачитавши прізвища всіх загиблих, поклали квіти до пам’ятника в центрі села.
Приємно, що не забувають про воїнів визволителів, солдатських вдів і місцеві інвестори. Так, продуктові набори, квіти та листівки для них підготувало ПСП «АФ «Світанок», а представники ФГ «Нікавана» подарували цінний подарунок ветерану з Мар’янівки.
Ми завжди пам’ятатимемо ціну, яку заплатили наші батьки і діди за сьогоднішній мир в Україні, за надану можливість наступним поколінням жити, народжувати і виховувати дітей. Безмежно люблячи життя, всі вони боролися аби вирвати Україну з лещат фашистського ярма та хоч на крок наблизитися до такої бажаної Перемоги. І нехай не кожен з них увійшов в історію нашої держави як відомі командири чи полководці, проте всі вони – герої, завдяки яким відбулося становлення вільного та незалежного суспільства.
Аліна ЗІНЬКОВА

Переглядів: 924 | Додав: kulunka | Рейтинг: 5.0/12
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Міні-чат

100