Головна » 2011 » Вересень » 8 » Правильний вибір
13:38
Правильний вибір

У житті завжди складно зробити правильний вибір, особливо, якщо йдеться про вибір професії. Та і поняття «Правильний вибір» дуже відносне... Те, що здається правильним сьогодні, завтра може виявитися невірним рішенням. Адже від того, наскільки правильно ми виберемо для себе ту або іншу професію, залежить якоюсь мірою наше життя, його успішність.


При виборі професії варто відштовхуватися від принципу  «чим тобі найбільше подобається займатися, тим і продовжуй займатися». Іншими словами, треба займатися тим, що подобається. Приміром, якщо Вам до душі подорожі, спілкування з новими людьми, подумайте, яка робота включає ці складові. Якщо Вам прийшло в голову декілька професій відразу, які б припускали відрядження, спілкування з новими людьми, випишіть їх на аркуші паперу і ще раз проаналізуйте кожну професію окремо (випишіть усі її плюси і мінуси, її актуальність на сьогодні, затребуваність в майбутньому). Так Вам простіше буде зробити вибір.
Якщо у Вас багато захоплень і Вам важко зупинитися на чомусь одному, дійте від протилежного - випишіть все те, чим би Ви ні за що не хотіли б займатися, що Вас просто виводить з себе, до чого у Вас немає абсолютно ніяких здібностей. Далі, випишіть які здібності у Вас, на вашу думку, є, до яких наук є схильності, які науки Вам більше імпонують і чому, які науки будуть актуальні в найближчому майбутньому. Визначившись з тією або іншою сферою, подумайте, ким би Ви могли працювати у рамках цієї сфери, яка робота Вам була б цікавіша.
Якщо Ви переконані в тому, що на світі існує стільки професій, про які Ви: нічого не знаєте, знаєте поверхнево, не упевнені, чи підходять вони особисто Вам, означає - потрібно скористатися послугами профконсультанта центру зайнятості, який би протестував Вас, визначив, до чого у Вас є схильності, а за що краще і зовсім не братися. Так, знаючи ваші сильні сторони, Ви сміливо можете освоювати ту або іншу професію.
Валентина РУДЕНКО
Переглядів: 705 | Додав: kulunka | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Міні-чат

100