Головна » 2010 » Травень » 21 » Прийнято бюджет району на 2010 рік
10:44
Прийнято бюджет району на 2010 рік
ХХХVIII сесія районної ради V скликання прийняла бюджет на 2010 рік, розглянула питання соціально-економічного розвитку району, комунальної власності, відпочинку та оздоровлення дітей.Програму економічного і соціального розвитку Ружинського району на 2010 рік представив заступник голови райдержадміністрації О.В.Кирилюк. Відповідаючи на запитання депутатів, Олег Васильович повідомив, що поки не працює державна програма з газифікації, немає можливості вести мову про бу-дівництво газопроводу до Березянки. Стосовно заміни на шатровий даху Ружинської гімназії, він зауважив, що ремонт даху проводився, а коли буде розподіл вільних лишків від перевиконання бюджету, тоді можна буде внести на розгляд і це питання.
Депутати прийняли районний бюджет, який представила начальник фінансового управління РДА З.Т.Пеньківська. Також затверджено звіт про виконання тимчасового розпису районного бюджету за І квартал 2010 року.
Районну програму відпочинку і оздоровлення дітей представив керівник апарату РДА А.М.Марущак. Зокрема програма передбачає оздоровити не менше 55% дітей шкільного віку у 17 пришкільних таборах з денним перебуванням, таборах відпочинку за межами району і області. У рамках виконання Програми передбачено відновлення роботи оздоровчого табору «Росинка» в Ружинській ЦРЛ, де можна буде охопити оздоровленням дітей з проблемами здоров’я.
Розглянуті також Програму підтримки комунальної установи Трудовий архів Ружинського району, положення якої довів депутатам начальник архівного відділу РДА В.І.Салюк. Зокрема, Програма передбачає створення належних умов зберігання документів, нагромаджених у процесі документування службових, трудових або інших правовідносин юридичних і фізичних осіб, забезпечення надання юридичним особам і громадянам архівних довідок, копій і витягів з документів. Для цього потрібно провести поточний ремонт у приміщенні архіву, встановити стелажне обладнання, придбати комп’ютерну техніку.
Прийнято також питання комунальної власності, зокрема, скасовано рішення районної ради про надання в оренду частини приміщення Ружинської ЦРЛ ТОВ «Віва-Фарм», затверджено на 2010 рік порядок і нормативи відрахування частини прибутку господарських організацій, які належать до спільної власності територіальних громад сіл, селища району, у розмірі 7% чистого прибутку відповідно до розміру частки спільної власності територіальних громад сіл, селища району у їх статутних фондах. Надано погодження на внесення змін до договору оренди між Ружинським територіальним центром обслуговування одиноких непрацездатних громадян та приватним підприємцем Т.О.Чижук, зокрема договір продовжено на 2 роки. Крім того депутати прийняли рішення про списання основних засобів Ружинської центральної районної лікарні, які фізично зношені і застарілі. Також сесія районної ради прийняла у спільну власність територіальних громад сіл, селища району будівлю в Ружині по вул.Стадіонна, 1 та передала її на баланс КРЕПу; затвердила примірний статут комунального підприємства спільної власності територіальних громад району; затвердила технічну документацію нормативної грошової оцінки земельної ділянки водного фонду на території Зарудинецької сільської ради, яка планується для передачі в оренду.
Прийнятими на сесії змінами до Комплексної програми профілактики злочинності серед неповнолітніх на 2006-2010 роки передбачено забезпечення комп’ютерного обліку неповнолітніх осіб з неблагополучних сімей, схильних до бродяжництва та вчинення правопорушень, обмін інформацією щодо них та проведення цілеспрямованої виховної і роз’яснювальної роботи серед неповнолітніх. Сесія районної ради також затвердила розпорядження голови райдержадміністрації, визначила чисельність працівників районної ради та встановила їм посадові оклади та надбавки.
Як наголосив голова райдержадміністрації В.С.Бондарчук, бюджет району, прийнятий на сесії, не простий, «але ми працюватимемо над ним протягом року. Звичайно, є ряд проблем у школах, закладах соціальної сфери та культури, тому на засіданнях створеної економічної ради розглянемо економічні питання, знайдемо шляхи фінансування поставлених завдань», — сказав він.
Про набір студентів до Верхівнянської філії Житомирського агротехколеджу повідомив на сесії районної ради директор закладу О.О.Дмитренко. Він закликав молодь району вступати до коледжу, де студентів забезпечено не лише якісним навчанням, а й житлом, стипендією, харчуванням. Випускники коледжу мають можливість вступати до вишів одразу на третій курс, їх запрошують на роботу фермери з Данії та інших країн Європи.
Людмила БУДКО
Переглядів: 778 | Додав: zmya | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Міні-чат

100