Головна » 2010 » Жовтень » 1 » Продукція ДП «Ружин-молоко» підкорює закордонних споживачів
06:27
Продукція ДП «Ружин-молоко» підкорює закордонних споживачів

«Клієнт має бути задоволений» – під таким гаслом, відповідаючи високим стандартам, працює колектив ДП «Ружин-молоко». Намагається задовільнити побажання споживачів, партнерів, колег і друзів, адже саме це є запорукою успіху на сучасному ринку молочної продукції. Підприємство складає гідну конкуренцію не тільки молокозаводам області, але й України.

Ружинський маслозавод був заснований навесні 1936 року для переробки молока, яке надходило з сепараторних пунктів сіл Вчорайшенського і Ружинського районів. В той час виробництво масла було механізоване – його виготовляли за допомогою дизельного локомобіля потужністю в 28 кінських сил.
Після звільнення Ружинщини від фашистського ярма постала гостра проблема ремонту заводського обладнання і відновлення роботи підприємства. Спочатку доводилося працювати вручну, а вже в лютому 1949 року на заводі знову перейшли до механізованого виготовлення продукції досить широкого асортименту. Виготовляли масло «Вершкове», «Екстра», морозиво, сир жирний, бринзу, казеїн. Все це можна було придбати в заводському магазині.
У 40-60 роках значно зміцнилася матеріально-технічна база заводу. Так було оновлено устаткування з виготовлення морозива, встановлена потокова лінія, запрацювала атомна електростанція та в 1958 році підприємство отримало перший молоковоз.
У 1966 році завод почав виготовляти твердий сир. Уже через три роки вступив в дію новий підвальний цех для його виготовлення. У 1969 році на підприємстві виготовлялося вісімнадцять найменувань продукції, серед яких сири трьох сортів – «Костромський», «Голландський», «Російський», масло «Вершкове» і «Вологодське», сметана, кефір, морозиво тощо.
Неодноразово маслозавод отримував різноманітні грамоти та нагороди. Так в 1953 році був нагороджений Перехідним Червоним Прапором тресту «Маслосирпром», у 1969 році продукція Ружинського заводу зайняла четверте місце на виставці в Москві, за результатами Всесоюзного конкурсу якості масла у 1973 році підприємство було нагороджене дипломом третього ступеня Міністерства м’ясної і молочної промисловості, а в 1977 році – завод отримав перше місце у соціалістичному змаганні, яке тоді проводилося між підприємствами молочної промисловості Житомирської області.
Та не відстає від своїх попередників і теперішній колектив ДП «Ружин-молоко», який не-одноразово нагороджувався грамотами та подяками районної державної адміністрації, районної ради, обласної державної адміністрації тощо. А нещодавно дочірнє підприємство «Ружин-молоко» стало переможцем регіонального етапу Всеукраїнського конкурсу якості продукції «100 кращих товарів України» 2010 року у номінації «Продовольчі товари» за масло солодко-вершкове селянське «Ружинське» та посіло ІІ місце у щорічному конкурсі «Кращий підприємець року» у номінації «Виробник найякіснішої продукції». Першочерговим завданням підприємства є виготовлення якісної продукції, просування на ринок якісних молочних продуктів, турбота про їх правильне зберігання та доставку. ДП «Ружин-молоко» має репутацію надійної високопрофесійної компанії у своїй галузі, яка піклується про споживачів, партнерів та співробітників підприємства. Постійне покращення технологій та матеріально-технічної бази на підприємстві дає можливість надавати споживачам тільки якісну та натуральну молочну продукцію . Оскільки якість, як вважають на підприємстві, – це в першу чергу повага до свого потенційного покупця.
За вісім місяців нинішнього року підприємство виготовило продукції на 54 млн 633 тис. грн, відповідно до минулого року, ця сума збільшилася на 52%. Якщо проаналізувати випуск продукції за асортиментом, то вершкового масла виготовили 132 тонни (в минулому році – 93 тонни), спредів і сумішей – 1367 тонн, сухого знежиреного молока – 1032 тонни (в 2009 році – 856 тонн). Нещодавно на під-приємстві почали виготовлення нових видів продукції: сметани фасованої 20% жирності (виготовлено 15 тонн з початку року), консервів молочних (в різних упаковках) – 44 тонни, продуктів згущених – 516 тонн.
Саме через відкриття нового цеху з виготовлення згущеної продукції на заводі було створено 30 нових робочих місць. Нині на підприємстві працює 210 мешканців Ружинщини, які со-ціально забезпеченні та вчасно отримують заробітну плату. А очолює цей працьовитий колектив Андрій Якович Цехмейструк, член Партії Регіонів.
ДП «Ружин-молоко» пропонує своїм клієнтам продукцію відомої торгової марки «РУМО» у різних видах упаковки. Це і фасовані брикети (пачки по 200 гр), пантафлекс (ковбасна оболонка від 0,3 кг до 1,5 кг) і моноліт (картонні ящики по 10 і 20 кг). Так само різне упакування мають і згущені продукти, виготовлені на підприємстві. Таким чином завод намагається задовільнити попит населення, як в роздрібній, так і в гуртовій торгівлі.
Від початку року ДП «Ружин-молоко» переробило 15 352 тонн сировини, що на 76,4% більше, ніж в минулому році. Від населення за вісім місяців 2010 року молока заготовлено 9860 тонн.
Сучасне устаткування, кращі технології і робота висококва-ліфікованих українських технологів, що працюють на виробництві, створили продукцію, яка повністю відповідає співвідношенню ціни і якості та робить її привабливою для усіх верств населення. Мабуть, саме тому обсяги реалізації підприємства від початку року склали 58 млн 14 тис. тонн продукції, яка реалізується не тільки на теренах України, але й експортується за кордон: в Айзейбаржан, Грузію, Вірменію, Казахстан, Молдову, Єгипет, Сирію, Йорданію, Непал, Маврикій тощо.
ДП «Ружин-молоко» вже кілька десятиліть поспіль залишається не лише одним із найкращих роботодавців в районі, а й одним із найпотужніших та найвідоміших підприємств в області. Продукція, яка виготовляється на підприємстві, уже знайшла своїх поціновувачів серед українських та закордонних споживачів.
Аліна ЗІНЬКОВА

Переглядів: 3973 | Додав: zmya | Рейтинг: 5.0/5
Всього коментарів: 5
5 Kolega  
0
Погоджуюсь з тобою на усі 300%

4 kulunka  
0
Я мала на увазі харчового спрямування)))))

3 Kolega  
0
Ну, може, ще Немиринецькі фармацевти???

2 kulunka  
0
Точніше окрім "Ружин-молоко" немає жодного!)))

1 Kolega  
0
Ружинське масло на острові Маврикій, в Непалі, Сирії, Єгипті і Йорданії... Прикольно. Тож можемо, якщо захочемо! Жаль тільки, що таких підприємств, як «Ружин-молоко» на Ружинщині мало. Точніше, дуже мало. А так ми б показали Кузькину маму загниваючому західному капіталізму, який ніяк не може загнутися без сторонньої допомоги. Ми б тоді його точно загнули. Та маємо те, що маємо... Але наші маслороби - молодці. Так тримати, шановні, щоб через рік-два ружинське масло маститило на свій кукурудзяний хліб усе населення The United States of America і ще здесятків трьох інших держав, поливаючи його зверху ружинським згущеним молоком. Це, звичайно, іронія, але було б так приємно, якби вона здійснилася, правда?

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Міні-чат

100