Головна » 2011 » Травень » 19 » Роботу райспоживспілки визнано незадовільною
11:50
Роботу райспоживспілки визнано незадовільною
Колегія РДА розглянула питання роботи районної спілки споживчих товариств з благоустрою території кооперативного ринку та відновлення роботи хлібозаводу в Ружині. Інформацію про роботу райспоживтовариства надала колегії заступник голови райдержадміністрації Н.П.Петрик. Вона звернула увагу членів колегії на недоліки, які є в роботі спілки, зокрема, неналежний стан території ринку, на те, що до цього часу невпорядковано торгівлю рибною та м’ясною продукцією, не виготовлено технічну документацію на землю, а також на незаконно розпочате будівництво промтоварного ринку. Крім того, потрібно облаштувати м’ясний павільйон, усунути недоліки з питань пожежної безпеки, а також ті, які зазначені в приписах санстанції, служби ветеринарної медицини тощо.


Стосовно хлібозаводу, Наталія Петрівна вказала на необхідність поновити його роботу, адже для споживачів нашого району на рік потрібно два мільйони триста сорок сім тисяч буханців хліба, або дві тисячі п’ятдесят шість буханців щоденно. За відсутності свого хлібопідприємства цю нішу заповнюють підприємці з Козятина,Білої Церкви, Андрушівки, Бердичева.
Звітуючи перед колегією про свою роботу, голова правління райССТ Н.В.Пащенко, замість того, щоб дати конкретні відповіді на поставлені питання про недоліки у роботі, чомусь збивалася на манівці і розказувала членам колегії про судову тяганину за приміщення хлібозаводу та скаржилась на тих людей, які торгують поза межами кооперативного ринку.
В обговоренні доповіді взяли участь начальник відділення Пенсійного фонду України в Ружинському районі В.П.Бражник, яка зосоредила увагу присутніх на важливості створення нових робочих місць у районі та відрахувань до Пенсійного фонду. Приміром, якби запрацював хлібозавод, фонд отримував би щомісяця близько 200 тис. грн відрахувань.
Начальник управління ветеринарної медицини в Ружинському районі В.С.Тимчук наголосив на тому, що якщо не будуть виконані приписи санстанції та ветмедицини, то Ружинський кооперативнй ринок може припинити свою діяльність.
Селищний голова В.І.Жарський зазначив, що в цій складній ситуації, яка склалася з орендою землі, наведенням порядку в торгівлі на ринку, виготовленням документації для критого промтоварного ринку, виконанням судових рішень, а не самовільної інтерпретації законів, директора ринку необхідно змусити працювати в правовому полі. В демократичному суспільстві іншого шляху не має.
Обговоривши роботу споживчого товариства з благоустрою території кооперативного ринку та відновлення роботи хлібозаводу, колегія РДА прийняла рішення і визнала роботу райспоживспілки незадовільною. Тому колегія РДА рекомендувала голові правління Ружинського коопринку оформити технічну документацію із землеустрою по встановленню меж земельної ділянки орієнтовною площею 0,60 га по вулиці Набережній замість попередньої 0,85 га. Протягом десяти днів узаконити самовільно розпочате будівництво критого промтоварного ринку у відповідності до чинного містобудівного законодавства. Закінчити роботи з будівництва критого ринку до першого серпня. Відновити роботу Ружинського хлібозаводу до першого вересня 2011 року. Забезпечити ринок водопроводом та каналізацією до 1 липня 2011 року. Збудувати зал для огляду туш, які надходять у м’ясний павільйон через лабораторію ветеринарно-санітарної експертизи на ринку. В м’ясному павільйоні встановити сучасну холодильну камеру. Збудувати сучасні павільйони для торгівлі молоком та молочними продуктами, рибою та рибопродуктами. Провести реконструкцію контейнерів, в яких проводиться торгівля харчовими продуктами рослинного та тваринного походження з встановленням холодильного обладнання. Усунути недоліки, виявлені під час перевірки протипожежного стану на Ружинському кооперативному ринку.
Василь КОПАЧ

Переглядів: 1054 | Додав: kulunka | Рейтинг: 5.0/5
Всього коментарів: 1
1 Kolega  
0
Приписи, звичайно, слушні, але сумніваюся, що за такі короткі терміни вдасться зробити такий великий'єм роботи. Візьмемо, до прикладу хоча б хлібозавод. Наскільки, я можу судити із доступної мені інформації, відновлювати роботу потрібно практично з нуля. І одне обладнання потягне на сотні тисяч, не кажучи уже про ремонт приміщень, купілю сировини і так далі. Аналогічна ситуація і з ринком. Не вірю, що присловута і горезвісна нездара Н. Пащенко, яка керманить райспоживспілкою зможе щось вдіяти і навіть, якщо й ринок приносить прибуток (а він по своїй суті не може бути збитковим, що прекрасно доводить результативна праця кооператорів в інших районах), то за роки своєї праці голова райспоживспілки довела, що невміє правильно ними розпоряджатися. Мені не ясно лише одне, чому члени райспоживспілки обрали її головою правління. невже в районі немає іншої більш кмпетентної особи. Я дуже добре знаю систему Укопспілки, позаяк працюю в ній понад три роки. Причому часто буваю у відрядженнях у обл- і райспоживспілках і можу порівнювати роботу кооператорів різних областей і районів. Так от практично ніде, ні в одній райспоживспілці, я не зустрічав такого занепаду, як у Ружинському районі. Більше того, навіть у набагато бідніших районах, кооператори займають провідні позиції в еконмічному секторі і працюють, хай з невеликим, але прибутком, який пускають не лише на зарплату голов і членам правління, а вкладають у модернізацію і розвиток системи. Тому у всі можливі виправдання Н. Пащенко, мовляв підпиємці торгують за межами ринку, а тому споживспілка недоотримує коштів і далі в томуж дусі, я не сприймаю. Бо знаю, що це не єдине джерело доходу споживспілок. Для тих, хто не знає, зауважу, що статут Укоопспілки, а відтак і статути обл- і райспоживспілок і споживтовариств передбачають широке поле діяльності і торгівля, зоготівля сг продукції у населення і надання різного роду послу далеко не єдинні з них. Так що, як кажуть, булоб бажання. А щодо виконання рішення колегії, я не вірю, що це буде зроблено. Однак, дай Бог, щоб я помилився.

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Міні-чат

100