Головна » 2011 » Травень » 19 » Щоб повірити в добро, треба почати його робити
11:49
Щоб повірити в добро, треба почати його робити
Кажуть, що громада – великий чоловік. Справді, коли люди об’єднуються навколо однієї мети, вони можуть досягти гарних результатів. Та, аби зрушити з мертвої точки одну конкретну справу в окремо взятому селі, зазвичай немає коштів.
У бюджетах сільських рад грошей вистачає, аби  ледь підлатати дрібні дірки. От і доводиться сільським головам звертатися за допомогою до підприємців. У європейських країнах сьогодні дедалі популярнішим стає досвід соціального підприємництва, основне завдання якого полягає в тому, щоб генерувати прибутки, які потім буде використано на благо місцевої громади. Соціальне підприємство працює так само, як і будь-яке комерційне, але його прибутки реінвестуються в добру справу. У нашій країні поки що підприємці обмежуються благодійністю, однак і за це люди дякують.
Приміром, у Зарудинцях місцеві бізнесмени підтримують і заклади освіти, і медицини, і проведення культурних і спортивних заходів, а також надають допомогу у благоустрої села. До прикладу, нові забори біля місцевого фельдшерсько-акушерського пункту, будинку культури та сільської ради встановлено за спонсорської допомоги приватного підпри-ємця Володимира Вікторовича Янішевського. А невдовзі буде нова огорожа біля приміщення дитячого садочка. Підприємець виготовляє залізобетонні огорожі й тротуарну плитку, тому частину власної продукції надав громаді безоплатно. А що займається ще й риборозведенням, то вчасно і у повному обсязі сплачує необхідні платежі до бюджету сільської ради.
Крім того, нещодавно придбав водяного насоса у Зарудинецьку школу. Також для ремонту приміщення допомагає фарбою. Коли навесні місцеві мешканці наводили лад на території кладовища, допоміг транспортом і піском.
Підтримує В.В.Янішевський і учасників художньої самодіяльності, зокрема допомагає у проведенні святкових заходів: вечорів відпочинку з нагоди Нового року, Міжнародного жіночого дня, Івана Купайла тощо.
Як сказав класик, аби повірити в добро, треба почати його робити. Добрі справи завжди знаходять свій відгомін у серцях людей, вони – зерна, з яких виростає вдячність і повага.
Софія ВЕНГЛЮК

Переглядів: 4399 | Додав: kulunka | Рейтинг: 5.0/7
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Міні-чат

100