Головна » 2010 » Травень » 21 » Сільське господарство потребує залучення коштів
10:43
Сільське господарство потребує залучення коштів
Більше 47 мільйонів гривень заплановано вкласти у розвиток аграрного сектору нашого району у нинішньому році згідно Програми соціально-економічного розвитку. Значною мірою це власні кошти сільгосппідприємств, частка державних грошей складає близько шести мільйонів. Заходи Програми, яку презентувала начальник відділу економіки РДА Л.П.Березівська, обговорили члени постійної комісії районної ради з питань агропромислового комплексу на засіданні, яке відбулося 11 травня.
Серед основних напрямків розробники Програми вказують
нарощування поголів’я худоби, стабілізації виробництва м’яса та молока. У рослинництві – збільшення виробництва зерна а також розвиток буряківництва. Крім того, заходи спрямовані на збереження та підвищення родючості ґрунтів. Залучатимуться також кошти державного та місцевого бюджетів для розвитку виробничої та соціальної сфери сільських територій, а саме для розвитку комунального господарства в сільській місцевості, створення сільськогосподарських обслуговуючих кооперативів тощо.
Крім того депутати дійшли згоди щодо необхідності запровадити конкурс серед заготівельників молока. Відтак рекомендували бюджетній комісії і сесії районної ради знайти кошти на проведення конкурсу.
Також члени комісії розглянули лист відділу Держкомзему, у якому повідомляється про те, що в бюджеті Чорнорудської сільської ради є кошти, отримані від втрат земель сільськогосподарського призначення. Їх рекомендують використати для заліснення територій. Однак голова комісії О.В.Заморський запропонував відкласти розгляд цього питання з тим, аби запросити сільського голову і з’ясувати потреби самої громади. Можливо, люди більше зацікавлені у облаштуванні хорошого пасовища для худоби. Тому жодного рішення до обговорення його з очільником села депутати не приймали.
Ольга Молявчик

Переглядів: 645 | Додав: zmya | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Міні-чат

100