Головна » 2011 » Травень » 19 » Тих днів не стерти з пам’яті людської
11:44
Тих днів не стерти з пам’яті людської
8 травня у будинку культури с. Березянка до Дня Перемоги був проведений святковий концерт, в якому взяли активну участь учні та вчителі Березянської ЗОШ І – ІІІ ступенів.


Війна… Велика Вітчизняна  війна радянського народу проти фашистських загарбників. Страшна війна минулого століття, пекуча рана, яка болить досі чи не в кожній родині в Україні.
Мітинг, присвячений великому святу Перемоги, відбувся біля пам’ятника солдатам у с. Березянка.
Мітинг відкрив священик Владислав, який відслужив панахиду за загиблими в роки війни, зачитав імена всіх жителів села, які полягли в боях за Батьківщину.
«66 років відділяє нас від буремних воєнних років, 66-та весна вітає всіх тих, хто пережив війну, їхніх дітей та внуків. Вітає і нагадує в 66-й раз про страхіття війни і наказує берегти мир». Такими словами розпочали виступ учні 5 класу Березянської ЗОШ І – ІІІ ст.
Діти наводили страшні цифри кількості загиблих, зруйнованих міст і сіл. «Не дитяча справа – війна,» – говорили дорослі. Але разом з дорослими піднялися і взяли в руки зброю і діти. Вони йшли в останній у своєму житті бій з ворогами не заради слави чи нагороди. Вони свідомо йшли на смерть в ім’я свободи і незалежності нашої Батьківщини.
Учні звернулися до ветеранів зі словами вдячності за мужність і героїзм. Подарували квіти в знак пошани за мирне небо. Хвилиною мовчання присутні вшанували пам’ять загиблих односельчан в роки війни.
На мітингу виступив ветеран війни Василь Пантелеймонович Чернега, який поділився спогадами про своє фронтове минуле.
Зі святом Перемоги присутніх привітав директор Березянської ЗОШ І – ІІІ ст. А.А.Білявський і вручив грошову винагороду від районної профспілки освіти ветерану В.П. Чернезі, який працював вчителем трудового навчання і фізкультури в Березянській школі протягом 15 років.
Ішли роки, гоїлися рани, зростали повоєнні покоління. Понад шість десятиліть тому землю нашої держави було звільнено від завойовників. Усе менше залишається учасників Великої Вітчизняної війни. Честь їм і шана живим! Вічна слава загиблим! Хай не згасає пам’ять про героїв!
С.М.Якимчук,
заступник директора з виховної роботи


Переглядів: 873 | Додав: kulunka | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Міні-чат

100