Головна » 2011 » Травень » 13 » Вічна слава героям
12:35
Вічна слава героям
Вперше у Ружині відбувся вечір-реквієм на знак вшанування пам’яті воїнів, загиблих у Великій Вітчизняній війні. Представники райдержадміністрації, районної ради, вчителі та учні Ружинської гімназії о двадцятій годині 8 травня здійснили поминальну ходу вулицями селища. Очолювали колону заступник голови райдержадміністрацї Іван Семенчук та директор Ружинської гімназії Галина Гурська.

Велелюдна процесія із запаленими свічками пройшла до пам’ятного знака Герою Радянського Союзу Олександру Бурді. Тут до колони приєдналися представники підприємств, установ та організацій, розташованих в Ружині, а також всі бажаючі. Під звуки тужливої мелодії учні 9-Б класу Володимир Данильчук, Володимир Ковальчук, Віктор Поліщук, Андрій Осаволюк, Володимир Костюмінський та Денис Мартинюк поклали скорботну гірлянду, обрамлену хвоєю і квітами, та поставили свічки до підніжжя пам’ятного знака. Представники підприємств, установ та організацій поклали живі квіти.
Озвучила імена героїв ружинської землі, тих захисників нашої Вітчизни, які не повернулися з бранного поля, заступник голови райдержадміністрації Наталія Петрик.
Пізніше колона вирушила до монумента Слави, де учні 9-Б та 10-Б класів Дмитро Концевич, Петро Столітній, Євгеній Дрижевський, Євгеній Бабчук, Євгеній Галішин та Ярослав Кича також поклали поминальну гірлянду. Більше сотні свічок поставили гімназисти біля гранітних плит, де навічно вкарбовані імена тих Героїв, які загинули смертю хоробрих в ім’я нашого життя на землі.
Озвучувала церемонію проведення цього заходу біля Монумента Слави директор будинку культури Любов Хитра. Поминальні свічки, які горіли протягом ночі і були звернені до неба, висвітлювали такі до болю знайомі, близькі та рідні для нас слова «ВІЧНА СЛАВА ГЕРОЯМ».
Василь КОПАЧ


Переглядів: 710 | Додав: kulunka | Рейтинг: 5.0/4
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Міні-чат

100