Головна » 2010 » Травень » 21 » Відповідальність влади – пріоритетне завдання
10:40
Відповідальність влади – пріоритетне завдання
Зустрічаючись з представниками
громад сіл Плоска та Мовчанівка, голова райдержадміністрації В.С.Бондарчук в першу чергу акцентував увагу на фінансовому самозабезпеченні громад, а відтак і району в цілому. Діяльність керівників має бути спрямована на покращення життя кожного мешканця села. Голова райдержадміністрації наголосив, що належне функціонування соціальної сфери на селі – першочергове завдання органів місцевої влади. Це і забезпечення закладів охорони здоров’я медикаментами, медичним обладнанням, транспортом тощо, у освітянській галузі навчальні заклади мають бути в належному стані. Де потрібно, відремонтувати, полагодити приміщення, звернути увагу на обладнання та приладдя. Що стосується наведення належного санітарного стану на територіях населених пунктів, як зауважив Володимир Сергійович, те сміття, яке розміщене поблизу кладовищ, звалене на околицях, не привезене із сусідніх сіл. Це «робота» місцевих мешканців. То ж і лад наводити мають самі селяни, всією громадою.
Пріоритетними напрямками роботи сільських очільників має бути збереження соціальної інфраструктури від руйнування, адже будівництво нових об’єктів соціальної сфери через фінансову неспроможність неможливе. Зупинившись на соціальному розвитку Плоски, голова РДА зазначив, що, хоча на сільський заклад охорони здоров’я і виділяються кошти на медикаменти, але крім того необхідно і облаштувати належним чином приміщення. Особливу увагу необхідно звернути на стан сільських доріг. Якщо немає можливості капітального ремонту, то хоча б прогрейдерувати їх. Також необхідно відремонтувати місток через річку, який уже тривалий час перебуває в аварійному стані. Тут потрібно спільно працювати сільській раді та ПСП ім. Цюрупи, яке орендує землю плосківчан, і автотранспорт якого їздить сільськими дорогами.
Також В.С.Бондарчук наголосив на пріоритетних завданнях інвесторів, які обробляють землі у районі – це сплата податків на тій території, де вони господарюють, створення нових та збереження наявних робочих місць, ефективне використання землі, вчасна виплата заробітної плати. Не мають вони також стояти осторонь соціального розвитку села.
Звернулись жителі Плоски до голови райдержадміністрації з проханням посприяти вирішенню питання вчасної виплати заробітної плати працівникам ПСП ім. Цюрупи, розрахунку за оренду земельних паїв. Якщо в минулі роки люди за орендовану землю отримували в розрахунок цукор, то в минулому році бажаючі не змогли його отримати.
Крім того, виникають у жителів села і питання земельних відносин, у вирішенні яких потрібно діяти в межах чинного законодавства, і в межах людських стосунків, зауважив В.С.Бондарчук.
Жителів Мовчанівки чи не найбільше турбує проблема відкриття дитячого садка. Адже у селі нині є більше шістдесяти дітей дошкільного віку. Для відкриття дитячого виховного закладу сільська рада готова виділити певні кошти, проте немає придатного приміщення, а якщо і є таке приміщення, то воно знаходиться у приватній власності. І потрібно домовлятися з власниками, які неохоче ідуть назустріч потребам жителів Мовчанівки.
Іще одна проблема, яка неодноразово порушувалась на різних рівнях – вуличне освітлення населеного пункту. Село розташоване на автошляху, де досить інтенсивний рух транспорту. Часто трапляються дорожньо-транспортні пригоди. Освітлення вулиць в нічний час частково знизило б напругу, але його відновлення – компетенція служби автомобільних доріг, яка неодноразово запевняла, що за наявності коштів освітлення буде відновлене. Місцева ж громада не може самостійно вирішувати такі питання. Тому вирішення відновлення освітлення вулиць порушуватиметься на вищому владному рівні, як запевнив голова райдержадміністрації В.С.Бондарчук.
Інші ж питання, порушені під час зустрічі, потрібно ви-рішувати в межах компетенції місцевої громади, зокрема питання перебування молоді у вечірній час у громадських закладах, вживання спиртних напоїв. Прийнято відповідне рішення сільською радою, та воно не виконується в повній мірі. Інші питання, зокрема ремонт приміщення школи, відпочинок дітей під час літніх канікул, потребують не тільки капіталовкладень, а й хороших взаємовідносин школи, сільської ради, місцевого господарства, яке постійно надає допомогу.
Завершуючи зустріч, В.С.Бондарчук наголосив на відповідальності влади на всіх рівнях. Потрібно, щоб влада працювала так, щоб людям, які звертаються, були створенні всі умови для позитивного вирішення порушених ними питань.
Василь КАЩУК

Переглядів: 610 | Додав: zmya | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Міні-чат

100