Головна » 2011 » Жовтень » 24 » Забезпечення тимчасової зміни місця голосування виборця
21:51
Забезпечення тимчасової зміни місця голосування виборця
Невід’ємне право громадянина демократичної держави – вільно обирати владу. Неодмінний обов’язок демократичної держави – забезпечити своїм громадянам можливість реалізувати це право. 2010 рік став випробувальним роком для Державного реєстру виборців, так як розпочався він складанням списків виборців для Президентських виборів, а закінчився складанням списків на вибори місцевих депутатів усіх рівнів. 

Не дивлячись на те, що наступні вибори будуть у 2012 році відділом ведення Державного реєстру виборців апарату Ружинської райдержадміністрації і зараз ведеться робота щодо внесення до бази даних Реєстру повного обсягу відомостей про виборців, їх коректність, однократність включення виборців.
Таким чином, звертаємо вашу увагу, шановні виборці, на нову постанову Центральної виборчої комісії від 1 квітня 2011 року №57 «Про забезпечення тимчасової зміни місця голосування виборця без зміни його виборчої адреси». Згідно вище зазначеної постанови, тимчасова зміна місця голосування громадянина України, який має право голосу на виборах або референдумі, передбачає зміну виборчої дільниці (дільниці для голосування), до якої виборець відноситься за його виборчою адресою, на іншу виборчу дільницю (дільницю для голосування), яка визначається місцем перебування виборця в день виборів (повторного голосування) чи референдуму, без зміни його виборчої адреси.
Відповідно додатка 1 постанови Центральної виборчої комісії від 1.04.2011 р
№57 «Про забезпечення тимчасової зміни місця голосування виборця без зміни його виборчої адреси» приймання звернень громадян про тимчасову зміну місця голосування відбувається в наступному порядку
1. Заява про тимчасову зміну місця голосування виборця (далі – заява) приймається органом ведення Реєстру:
за вказаним у заяві місцем перебування виборця в день виборів (повторного голосування), референдуму чи місцезнаходженням виборчої дільниці, дільниці для голосування, яку він просить визначити місцем його голосування;
за виборчою адресою заявника, яка визначається відповідно до статті 8 Закону України «Про Державний реєстр виборців».
2. Заява приймається органом ведення Реєстру не раніше утворення виборчих дільниць (дільниць для голосування) на відповідних виборах або референдумі.
3. У заяві зазначаються ідентифікаційні персональні дані виборця, які однозначно визначають його особу в Державному реєстрі виборців (далі – Реєстр): прізвище, власне ім’я (усі власні імена), по батькові, дата та місце народження, його виборча адреса, а також мотивування необхідності тимчасової зміни місця голосування та адреса, де він перебуватиме в день виборів (повторного голосування) або референдуму, чи номер виборчої дільниці (дільниці для голосування), яку він просить визначити місцем його голосування, із зазначенням виборчого округу та його номера (за наявності).
4. Орган ведення Реєстру сприяє громадянам у визначенні виборчої дільниці (дільниці для голосування) та при поданні ними заяви надає необхідну правову допомогу.
5.З метою надання правової допомоги виборцям орган ведення Реєстру розміщує у спеціально відведеному місці примірний зразок заяви.
Недотримання примірного зразка заяви не є підставою для відмови в її прийнятті.
6.При поданні заяви громадянин пред’являє документ, що посвідчує особу та підтверджує громадянство України, – паспорт громадянина України або тимчасове посвідчення громадянина України (якщо особа нещодавно набула громадянства України).
7.Вказані в заяві відомості перевіряються органом ведення Реєстру щодо їх повноти та відповідності даним документа, що посвідчує особу та підтверджує громадянство України.
Після чого, заява виборця розглядається органом ведення Реєстру невідкладно, але не пізніше ніж за п’ять днів до дня голосування і приймається відповідне рішення за результатами розгляду заяви про тимчасову зміну місця голосування. При включенні виборця, якому тимчасово змінено місце голосування, до списку виборців у графі «Примітки» навпроти його прізвища зазначаються номер посвідчення, що підтверджує тимчасову зміну місця голосування виборця, дата його видачі та найменування органу ведення Реєстру, який його видав.
Відділ ведення Державного реєстру виборців апарату Ружинської райдержадміністрації звертається до всіх виборців Ружинського району з переконливим проханням: не залишайтесь осторонь, перевірте свої особисті дані, адже створення якісного Державного реєстру виборців – це важливий крок для України як демократичної держави, яка прагне інтегруватись у світову спільноту, оскільки дозволить усім виборцям здійснити своє волевиявлення, обмежить можливість маніпулювання під час голосування та виявить достовірний рейтинг довіри виборців до претендентів на обрання.
Звернутися з метою перевірки своїх даних можна до Ружинського відділу ведення Державного реєстру виборців апарату райдержадміністрації, що розміщенний за адресою: смт Ружин, вул. Бірюкова, 2, кабінет №33 (2-й поверх). Оновлену інформацію про роботу Ружинського відділу ведення Державного реєстру виборців кожен виборець може переглянути на web-сайті Ружинської державної адміністрації у розділі «Державний реєстр виборців».
Вікторія РУДЕНКО,
головний спеціаліст відділу ведення Державного реєстру виборців
Переглядів: 678 | Додав: zmya | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Міні-чат

100