Головна » 2015 » Червень » 11 » Організація Червоного Хреста прозвітувала про свою діяльність
11:03
Організація Червоного Хреста прозвітувала про свою діяльність

За п’ять років роботи районної організації Товариства Червоного Хреста прозвітувала голова ТЧХ Світлана Сидорук на звітно-виборчій конференції, яка відбулася нещодавно в райдержадміністрації. Під час конференції було вибрано членів правління ТЧХ на наступні п’ять років та нагороджено подяками, грамотами та подарунками активістів району за волонтерську діяльність.Звітуючи перед присутніми, 
        Світлана Юріївна розпо-віла, що Товариство Червоного Хреста в Україні є однією з найбільших гуманітарних громадських організацій в країні, діяльність якої здійснюється на добровільних засадах, прагне мобілізувати сили добра і гуманізму заради поліпшення становища найбільш незахищених груп населення, допомоги постраждалим під час стихійного лиха, аварій або катастроф. 
– Завдяки співпраці та взаєморозумінню РДА та райради, у 2011 році для районної організації, медико-соціального центру ЧХ було виділено приміщення, в якому, за сприяння голови обласної організації ЧХ Олександра Богдана, придбали електороконвектори, замінили електропроводку та встановили вхідні двері, – зауважила Світлана Юріївна. – Співпрацює також районна організація з відділом соціального захисту населення, територіальним центром, фондом соціального страхування від нещасних випадків, радою ветеранів, кримінально-виконавчою інспекцією, 21 Державною пожежно-рятувальною частиною (смт Ружин), ЦССДСМ, фтізіатричною службою районної лікарні та іншими. Завдяки проведеним заходам, вікторинам, бесідам в школах, діти стали більше залучатися до акцій, конкурсів, навчань, які постійно проводяться ЧХ. В навчальних закладах району створено 20 загонів милосердя, які допомагають самотнім людям, інвалідам, 14 медико-санітарних гуртків, 26 гуртків з надання першої медичної допомоги. Разом з волонтерами, які ефективно працюють та допомагають райорганізації, було зібрано безліч продуктів, б/в одягу, медикаментів та іншого для підопічних товариства ЧХ, переселенців зі Сходу та всіх, хто потребує допомоги. Кожний бажаючий має також можливість теоретично та практично навчитися надавати першу медичну допомогу, завітавши на навчання до райорганізаії.
За активну громадську позицію, постійну спонсорську допомогу Світлана Сидорук разом з головою обласної організації ЧХ Олександром Богдановим вручили подяки та подарунки Ружинській та Білилівській гімна-зіям, Зарудинецькій, Вербі-вській, Чорнорудській школам, Бистріївській та Княжицькій сільським радам. Грамоти від організації отримали директор Бистрицької філії ТОВ СП «НІБУЛОН» Іван Сорока, головний лікар ЦРЛ Микола Зозуля, голова районної ради Валентин Саківський, голова РДА Наталія Скавінська, директор територіального центру Володимир Туранський, методист з виховної роботи Людмила Рачук та приватні підприємці Лілія Кравчук і Віра Поліщук. 
За гарну та продуктивну роботу працівникам Ружинської організації ТЧХ подякували керівник району Валентин Саківський, заступник голови РДА Олена Матвійчук, інспектор КВІ Андрій Лисак, голова радів ветеранів Володимир Шуляк та голова облорганізації ТЧХ Олександр Богданов, який підкреслив, що співпраця товариства має відбуватися з усіма гілками влади. Також він зауважив, що велике значення має сьогодні навчання ТЧХ навичкам надання першої допомоги, розшук рідних і близьких під час збройних конфліктів, розшук людей, які зникли безвісти в зоні АТО.
Завершивши розглядати питання ХХІІІ звітно-виборчої конференції, делегати та запрошені обрали склад правління організації ТЧХ на наступні п’ять років, на чолі якої залишилася Світлана Сидорук.
Наталія ШУЛЯК

Переглядів: 2978 | Додав: zmya | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Міні-чат

100