Головна » Архів матеріалів
« 1 2 ... 38 39 40 41 42 43 »
3802 порушення Правил дорожнього руху було виявлено та припинено працівниками Державтоінспекції на автошляхах області в період з 12 по 18 жовтня. Затримано 263 водії, що керували транспортними засобами в стані алкогольного сп’яніння. Складено 1034 адміністративні протоколи на водіїв за перевищення швидкісних режимів. Судами на порушників накладено штрафів на загальну суму понад 405 тисяч гривень. Загалом же упродовж тижня стягнено більше 204 тисяч гривень накладених раніше штрафів.
Зафіксовано 25 дорожньо-транспортних пригод, в яких 6 людей загинуло, ще 28 отримали тілесні ушкодження різного ступеня тяжкості.
Близько 21-ї години 13 жовтня в с. Андрушки Попільнянського р-ну водій автомобіля Хюндай-Санта Фе, мешканець Бердичівського р-ну, 1979 р.н., здійснив наїзд на гужову повозку, якою керувала мешканка Попільнянського р-ну, 1959 р.н., і яка рухалась у попутному напрямку. Внаслідок ДТП водій та пасажир гужової повозки отримали тілесні ушкодження та доставлен ... Читати далі »
Просмотров: 867 | Добавил: zmya | Дата: 18.11.2009 | Комментарии (0)

З метою попередження аварійності на пасажирському та вантажному автотранспорті, посилення роботи щодо зміцнення транспортної дисципліни водіїв, підвищення технічної готовності автобусів і вантажних автомобілів під час експлуатації в зимовий період, виконання вимог вказівки ДДАІ МВС України №4/14-10282 з 9 по 27 листопада проводиться комплекс профілактичних заходів на автомобільному транспорті під назвою «Перевізник – зима-2009».

Сергій СТОЛІТНІЙ,
начальник відділення ДАІ по обслуговуванню адміністративної території Ружинського району та АТІ смт Ружин

Просмотров: 840 | Добавил: zmya | Дата: 18.11.2009 | Комментарии (0)

Дорогі юні друзі! Шановне студентство!

Прийміть щирі вітання з нагоди Міжнародного дня студента.
Національна традиція відвела юній інтелектуальній еліті одне з найвідповідальніших місць у процесі творення і розбудови власної держави. Ви – світла надія нашого краю, важливий чинник його соціально-економічного розвитку та духовного збагачення.
Зичимо Вам творчого натхнення, наполегливості та успіхів у всіх добрих починаннях, здійснення усіх юначих мрій і життєвих планів. Нехай Ваші молоді серця наповняться святковим настроєм і радістю.

Голова районної                                                                                   Голова 
державної                                                                                            районної
адміністрації                                                                                         рад ... Читати далі »
Просмотров: 754 | Добавил: zmya | Дата: 13.11.2009 | Комментарии (0)

Шановні працівники радіо, телебачення та зв’язку!

Бурхливий розвиток засобів комунікації та інформаційних технологій, зв’язку, телебачення і радіо — невід’ємна складова сучасності. Нині й у житті держави, й у житті кожної людини роль електронних засобів масової інформації та зв’язку стрімко зростає. Без них неможливий суспільний прогрес, економічне зростання, просування до європейських та світових стандартів демократії. Бажаємо Вам професійного успіху, втілення нових цікавих ідей, невтомного творчого пошуку, вірних друзів, надійних партнерів та колег. Щастя, радості, міцного здоров’я Вам і Вашим родинам!
Голова районної                                                                                       Голова 
державної                                                                                                районної
адміністрації                         ... Читати далі »
Просмотров: 751 | Добавил: zmya | Дата: 13.11.2009 | Комментарии (0)

Шановні працівники сільського господарства!

Сердечно вітаємо Вас з професійним святом, що увінчує напружений, сповнений клопотами хліборобський рік. Саме він переконливо доводить спроможність і вміння трудівників села гідно виходити зі складних, почасти непередбачуваних ситуацій.

В усі часи ... Читати далі »

Просмотров: 741 | Добавил: zmya | Дата: 13.11.2009 | Комментарии (0)

У жовтні минулого року Кабінет Міністрів України прийняв Постанову №923 «Про Порядок прийняття в експлуатацію закінчених будівництвом об’єктів». Згідно Порядку прийняття в експлуатацію закінчених будівництвом об’єктів здійснювалось на підставі свідоцтва про відповідність збудованого об’єкта проектній документації, вимогам держстандартів, будівельних норм і правил. Для отримання свідоцтва замовник мав подати до інспекції державного архітектурного контролю проектну документацію, акт готовності об’єкта до експлуатації та інші необхідні документи. Усе це вимагало від забудовників, які вводять житло в експлуатацію, значних матеріальних затрат. В результаті цього значно знизився обсяг введеного в експлуатацію житла. Якщо у 2008 році у районі введено в експлуатацію 5200 квадратних метрів житла, то у нинішньому — всього 365. Аналогічна ситуація склалась і у всій області. Саме тому, зважаючи на ситуацію, районні державні адміністрації зверталися з пропозиціями до облдержадм ... Читати далі »
Просмотров: 4820 | Добавил: zmya | Дата: 13.11.2009 | Комментарии (0)

 Вже понад два місяці кипить робота як в Україні так і в нашому районі зокрема по виготовленню та видачі Державних актів на право власності на землю. До виходу Постанови Кабінету Міністрів України №844 від 5.08.2009 ця процедура коштувала немалих грошей, потребувала купу довідок та неабияких нервів. І, найголовніше, ніхто не міг сказати напевне, коли отримає цей довгоочікуваний документ. Люди роками чекали на виготовлення технічної документації, скаржилися на бездіяльність приватних землемірів. Спритніші та багатші прискорювали процес за допомогою «баксів», а більшість сподівалася на кращі часи, коли зможе відірвати від свого скромного бюджету немалі кошти на приватизацію.

  ... Читати далі »

Просмотров: 824 | Добавил: zmya | Дата: 13.11.2009 | Комментарии (0)

 

Відкриття зимової першості з міні-футболу розпочалось розіграшем кубка на приз газети «Ружинська земля». Для участі у змаганнях подали заявки вісім команд.
У першому турі зустрілись футболісти «Медика» та ФК «Ружин». Гра проходила з перемінним успіхом. Перемогу могла здобути кожна з команд, але на чотири м’ячі, які забили брати Олександр та Ярослав Кичі з команди «Медик», відповіли влучними ударами по воротах суперника С. Виноград та М.Манько. 
У двобої березянської «Ниви» з вихованцями ДЮСШ (тренер О. Маркітан) перемогу з рахунком 4 : 2 здобули юні вихованці спортивної школи. Футболісти вчорайшенсько ... Читати далі »

Просмотров: 782 | Добавил: zmya | Дата: 12.11.2009 | Комментарии (0)

Просмотров: 746 | Добавил: zmya | Дата: 11.11.2009 | Комментарии (0)


Незважаючи на економічні труднощі та погодні негаразди, трудівники села все зробили для того, щоб виростити і зібрати вагомий урожай зерна. За підсумками обласного змагання зі збирання ранніх зернових культур другий рік поспіль Ружинський район визнано переможцем серед господарств лісостепової зони області.
Практично завершено збирання кукурудзи на зерно і вже можна з упевненістю сказати, що валовий збір зерна у сільськогосподарських підприємствах району становитиме більше 140 тисяч тонн. Це найкращий показник за роки незалежності України.
Лідерами у виробництві зерна є ТОВ «Новофастівське», ПСП АФ «Світанок», СФГ ім. Мічуріна, ПП «Ташір», де з кожного гектара зібрано відповідно по 60,1 ц/га, 58,5 ц/га, 54,9 ц/га та 48,6 ц/га. Найбільший валовий збір зерна отримано в ПСП АФ «Світанок» – 39144 тонни, ТОВ «Новофастівське» – 13882 т. Добрі результати у виробництві зерна з рок ... Читати далі »
Просмотров: 1162 | Добавил: zmya | Дата: 11.11.2009 | Комментарии (0)

Газопровід до Княжиків та Сахнів уже збудовано, всі будівельно-монтажні роботи виконані, однак «блакитний вогник» ще й досі не загорівся у оселях селян. Чому склалася така ситуація і коли прийде тепло в княжицькі та сахнівські домівки?
Як повідомив редакції газети головний інженер Ружинської дільниці Попільнянського УЕГГ В.І.Білаш, наразі до Княжиків проведено 3 км 757 м підвідного газопроводу, 8 км розвідних мереж у Княжиках та 4,5 км – у Сахнах, встановлено 2 ГРП для зниження тиску газу. Також газифіковано 121 будинок в обох селах. Усе готове для пуску газу. Проте за всі ці виконані роботи тепер газовому господарству боргують більше 856 тисяч гривень. Василь Іванович вказав три можливі варіанти виходу із ситуації, що склалася. Перший – кошти повертає інвестор ММК ... Читати далі »

Просмотров: 864 | Добавил: zmya | Дата: 11.11.2009 | Комментарии (0)

Понад десять років у Зоряному на молочнотоварній фермі працює Катерина Вікторівна Машкара. Вона народилась і виросла в Зоряному, закінчила Зарічанську школу і з п’ятнадцяти років розпочала свою трудову діяльність. Подумати тільки, якими важкими шляхами-дорогами водило її життя, коли ще зовсім юною дівчинкою змушена була піти працювати і важкою фізичною працею заробляти свій шматок хліба.
У неї не було захоплюючих подорожей, великого та величного кохання чи бурхливого студентського життя. Був тільки холодний розрахунок, палке дівоче серце та міцні руки з бурштиновими мозолями, які напеклися ще з дитинства. Тому невипадково подалася на ферму. З висоти пройденого життєвого шляху, прожитих років стало очевидним, що вибір зроблено правильно. А підтвердили це на практиц ... Читати далі »

Просмотров: 811 | Добавил: zmya | Дата: 11.11.2009 | Комментарии (0)

_46 3.jpgЗаради майбутнього врожаю, на прохання керівника СФГ ім.Мічуріна В.І.Пилипчука, жителі Зоряного всією громадою вийшли працювати у поле. А причиною такого «паломництва» стали гризуни, які знищують посіви, що може призвести до зниження урожайності в наступному році. Протягом семи днів у полі на протравленні сумлінно трудилися слюсарі і механізатори пенсіонери, працівники бухгалтерії господарства, сільської ради. Зорема, С.Л.Більський, С.Р.Климчук, О.П.Процюк, М.Т.Стрільчук, Н.В.Савіцька і багато інших. Кожного дня у полі працювали близько 30 чоловік. За потреби, ця робота продовжиться і в майбутньому.
Глибоко орють і добре кладуть скибу перероблені плуги в господарстві. Навіть на площах, які були за ... Читати далі »

Просмотров: 918 | Добавил: zmya | Дата: 11.11.2009 | Комментарии (0)

Є один анекдот про українських студентів, яких запитують, скільки часу їм потрібно, щоб здати екзамен з китайської мови. Відповідь: «Методичка є? Зараз докурим – і здамо». Не секрет, що так у наших вузах можна здати практично все. Не дарма кажуть, що студенти жодної кризи не бояться, бо двічі на рік у них «повний апокаліпсис» – сесія. І так від покоління до покоління.
Отож – чергова сесія. Провівши ніч у віртуальних нетрях всесвітньої павутини, студент, який «продрушляв» протягом семестру усе, що можна було, приходить здавати іспит. «Автомат» йому точно «не світить». Тож добрі товариші підсовують «шпору» і радять швиденько переписувати усе, аби «не засипатися» на екзамені.
– Що здаємо?
– А хто ж його знає?!
– А питання з чого?
– Питань ... Читати далі »

Просмотров: 852 | Добавил: zmya | Дата: 11.11.2009 | Комментарии (0)

_46.1.jpgЗ давніх-давен праця хлібороба вважалася найпочеснішою та най-благороднішою, проте у сучасному урбанізованому суспільстві молодь прагне реалізувати себе у престижніших, на їхню думку, професіях менеджерів, економістів, юристів тощо. Жити і працювати в селі зараз не модно. А випускники сільськогосподарських вишів намагаються перекваліфікуватися у малярів, водіїв, двірників, таксистів лише заради того, щоб влаштувати своє життя в місті.

Проте існують люди, мрії і сподівання яких нерозривно пов’язані саме із сільським господарством. Люди, які не покладаючи рук трудяться заради того, щоб батьківська земля не заростала бур’янами, щоб не пустували та не розвалювалися корівники та ... Читати далі »

Просмотров: 1250 | Добавил: zmya | Дата: 11.11.2009 | Комментарии (0)

Двадцять три метри нової огорожі біля Зарудинецького фельдшерсько-акушерського пункту власним коштом встановив приватний підприємець В.В.Янішевський. Таку приємну новину повідомив редакції сільський голова А.І.Хоцянівський. Володимир Вікторович допомагає зарудинецькій громаді, адже тут орендує ставки. Місцева громада цінує внесок підприємця у покращення благоустрою села і висловлює йому щиру подяку.

Просмотров: 828 | Добавил: zmya | Дата: 11.11.2009 | Комментарии (0)

На виконання Указу Президента України та розпорядження голови облдержадміністрації та з метою гідного вшанування пам’яті жертв геноциду українського народу, забезпечення належної організації та проведення заходів до Дня пам’яті жертв голодоморів розпорядженням голови Ружинської райдержадміністрації Н.О.Туранської утворено організаційний комітет та затверджено план заходів з підготовки та проведення в районі у 2009 році Дня пам’яті жертв голодоморів.
План заходів зокрема передбачає покладання траурних вінків до пам’ятників і пам’ятних знаків, місць поховання жертв голодоморів, проведення траурних мітингів-реквіємів для вшанування пам’яті загиблих у роки голодомору. Також буде проведено Загальноукраїнську акцію «Запали свічку». У всіх навчальних закладах району проводяться «Уроки пам’яті», тематичні засіда ... Читати далі »

Просмотров: 1050 | Добавил: zmya | Дата: 11.11.2009 | Комментарии (0)

Питання соціального супроводу сімей, які опинилися у складних життєвих обставинах, введення їх до єдиного банку даних та надання їм допомоги розглянули члени дорадчого органу взаємодії суб’єктів соці-альної роботи з такими сім’ями на засіданні, яке відбулося 5 листопада.
Члени дорадчого органу заслухали інформацію, надану соціальним працівником Н.О.Передерій, про покращення житлово-побутових умов у родині з Білилівки, у якій виховується малолітня дитина. За словами заступника директора Білилівської гімназії з виховної роботи Т.П.Мошко, дитина ходить до школи, добре навчається, одягнена відповідно сезону, але потребує зимового одягу та взуття. Вирішено вивести цю сім’ю з соціального супроводу з позитивним результатом і допомогти теплим одягом та взуттям. Таке ж рішення дорадчий орган прийняв щодо другої сім’ї з Білилівки, у якій виховується двоє діток. Мати придбала будинок, спиртного не вживає, опікується своїми дітьми. Третю сім’ю з Білилівки, яка опинилась у с ... Читати далі »
Просмотров: 1484 | Добавил: zmya | Дата: 11.11.2009 | Комментарии (0)

Почесне звання «Мати-героїня» автоматично не присвоюється. Його присвоюють жінкам, які народили і виховали до восьмирічного віку п’ятеро і більше дітей, у тому числі дітей, усиновлених у встановленому порядку, враховуючи вагомий особистий внесок у виховання дітей у сім’ї, створення сприятливих умов для здобуття дітьми освіти, розвитку їх творчих здібностей, формування високих духовних і моральних якостей.
У відділі у справах сім’ї, молоді та спорту райдержадміністрації створено банк даних про матерів району, які народили і виховали п’ятеро і більше дітей. Станом на 6 листопада 2009 року на території району (за інформацією сільських та селищної рад) проживає 225 матерів вказаної категорії, 215 з них мають підстави для удостоєння почесним званням України «Мати-героїня».
З 2005 року і до сьогодні в результаті спільної праці виконкомів сільських, селищної рад та відділу у справах сім’ї, молоді та спорту райдержадміністрації підготовлено пакети документів 191 жінк ... Читати далі »
Просмотров: 860 | Добавил: zmya | Дата: 11.11.2009 | Комментарии (0)

Протягом 2008 року на території Ружинського району народилося 276 дітей, з них 156 хлопчиків та 120 дівчаток. Найпоширенішими іменами хлопчиків були Олександр, Артем, Максим, Владислав, Дмитро, Андрій, Роман, Денис, Богдан, Назар; дівчаток — Марина, Вікторія, Анастасія, Софія, Вероніка, Юлія, Катерина, Анна, Дарина. А за 2009 рік вже зареєстровано 153 народжень дітей, з них 78 хлопчиків і 75 дівчаток. Найпопулярнішими іменами хлопчиків цьогоріч є Денис, Владислав, Максим, Іван, Артем, Назарій, Олександр, Дмитро, Роман; дівчаток — Ольга, Марина, Софія, Анастасія, Яна, Вікторія.

Лариса ГОЛЮК,
провідний спеціаліст відділу РАЦСГ

Просмотров: 840 | Добавил: zmya | Дата: 11.11.2009 | Комментарии (0)

Порядок нарахування пенсії кочегарам


Я працював кочегаром у школі з вересня 1987 року до травня 1994 року. Чи зараховується цей період до стажу, що дає право на пільгову пенсію за списком №2?
Під час визначення права на пільгову пенсію застосовуються Списки, які були чинними в період роботи особи. Так, згідно з розділом 32 «Загальні професії» Списку №2 виробництв, цехів, професій і посад, робота в яких дає право на державну пенсію на пільгових умовах і в пільгових розмірах, затверджених постановою Ради Міністрів СРСР від 22.08.1956 р. № 1173 (був чинним до 1 січня 1992 року) право на пільгову пенсію мали кочегари виробничих котелень і виробничих печей. Виробничі котельні – це котельні, які дають пару або гарячу воду для виробничих цілей. Кочегари котелень побутового призначення, наприклад, котелень, лазень, відділів комунального господарства, права на пільгову пенсію не мають.
Розділом 33 Списк ... Читати далі »
Просмотров: 1118 | Добавил: zmya | Дата: 11.11.2009 | Комментарии (0)

Незважаючи на складні проблеми з надходженнями платежів до бюджетів, за 9 місяців поточного року вдалося забезпечити виконання бюджету району. За плану 8 млн 622,6 тис. грн до бюджету району фактично надійшло 10 млн 134,2 тис.грн, що становить 117,5% плану або план перевиконано на 1 млн 511,1 тис. грн. Забезпечено виконання плану по всіх тринадцяти джерелах надходжень. Із 31 сільської ради виконання плану власних надходжень не забезпечила лише Роставицька сільська рада на суму 0,7 тис. грн.
До Зведеного бюджету забезпечено надходжень в сумі 16 млн 229 тис. грн, що складає 110,6% плану. До державного бюджету забезпечено надходжень в сумі 3 млн 332 тис. грн., що складає 97,4% плану, недовиконання запланованого рівня склало 88,7 тис. грн.
У сфері інвестиційної діяльності проводилась робота, спрямована на покращення інвестиційного клімату, залучення інвесторів та інвестицій в економіку району. На розвиток економіки району за рахунок усіх джерел фінансування спрям ... Читати далі »
Просмотров: 1109 | Добавил: zmya | Дата: 05.11.2009 | Комментарии (0)

Відбулося засідання надзвичайної протиепідемічної комісії при районній державній адміністрації, в роботі якої взяли участь голова райдержадміністрації Н.О.Туранська, заступник голови РДА О.В.Кирилюк, начальник відділу охорони здоров’я РДА В.В.Ніколайчук, головний санітарний лікар Ружинського району П.П.Куцан, головний лікар Ружинської ЦРЛ М.П.Зозуля, начальник відділу освіти РДА В.Г.Федорчук, Ружинський селищний голова В.І.Жарський, перший заступник голови РДА Б.О.Ходаківський, керівник апарату РДА А.М.Марущак.
Заслухавши та обговоривши інформацію голови райдержадміністрації Н.О.Туранської, яка довела до відома розпорядження голови облдержадміністрації № 344 від 30.10.2009 р. «Про заходи щодо попередження епідемії вірусних захворювань на території області», інформацію начальника відділу освіти В.Г.Федорчука, який довів до відома наказ Міністерства освіти України № 996 від 30.10.2009р. «Про тимчасове призупинення навчального процесу у навчальних закладах та устан ... Читати далі »
Просмотров: 925 | Добавил: zmya | Дата: 05.11.2009 | Комментарии (0)

На нараді з сільськими головами, яку провела голова РДА Н.О.Туранська, одним із основних було питання захворювання людей на грип та ГРВІ. Зазначено, що відбулось засідання надзвичайної протиепідемічної комісії, на якій розроблено заходи щодо недопущення поширення епідемії. Ситуація в Ружинському районі контрольована, як наголосив заступник голови райдержадміністрації О.В.Кирилюк. в лікарні введено масковий режим, заклад готовий для надання необхідної допомоги хворим, а в разі необхідності, вводитимуться додаткові ліжка. Заклад забезпечений первинними засобами. Безкоштовно отримано препарат «Таміфлю», одноразові маски, рукавиці.
Наразі, як повідомив головний лікар ЦРЛ М.П.Зозуля, у
інфекційному відділенні на лікуванні перебуває одинадцять людей, а звернень до лікарні значно менше епідемічного рівня.
Аналізуючи виконання бюджету району за десять місяців нинішнього року, начальник фінансового управління РДА З.Т.Пеньківська повідомила що за відповідний період ... Читати далі »
Просмотров: 804 | Добавил: zmya | Дата: 05.11.2009 | Комментарии (0)

Історично склалося так, що професія соціального працівника має досить глибоке коріння, адже турбота про ближнього передається кожному українцю з молоком матері. Здатність до співчуття, готовність відгукнутися на чужу біду, за потреби прийти на допомогу – ці людські якості притаманні нашій слов’янській душі, але водночас вони є й найтиповішими характеристиками працівників соціальної сфери, які вже десять років поспіль відзначають своє професійне свято на початку листопада.
Соціальних працівників району та
податківців, які відзначали 13 річницю з дня створення Державної податкової адміністрації України привітали голова райдержадміністрації Н.О.Туранська, голова районної ради В.Ц.Саківський. Пісенними вітаннями та ніжними словами вдячності серця всіх присутніх зігрівали Л.Хитра, Л.Козлюк, Г.Мартенюк, В.Ревун, Л.Нагорнюк.
Людей, які стояли біля витоків створення Державної податкової адміністрації в Ружинському районі, а зараз перебувають на заслуженому відпо ... Читати далі »
Просмотров: 895 | Добавил: zmya | Дата: 05.11.2009 | Комментарии (0)

Інтелект-гра для старшокласників «Шляхами права-2009» відбулася в Ружинській гімназії 29 жовтня. Вона стала своєрідним підсумком місячника правових знань. Захід дає школярам можливість дізнатися щось нове у сфері правознавства, навчитися застосувати свої знання для розв’язання практичних задач, а також пересвідчитись, що правознавство як наука – цікава і захоплююча річ.
Свої знання, кмітливість та винахідливість перевірили команди «Закон» Роставицької ЗОШ І-ІІІ ступенів, «Юстиція» Ягнятинської ЗОШ І-ІІІ ступенів та «Прем’єр-міністр» Ружинської гімназії.
Творчо підійшли гравці до конкурсу привітань з суперниками, журі та глядачами. Потім команди презентували свої девізи та емблеми.
Перевірили знання у сфері правознавства школярі у бліц-турнірі, де кожна команда-учасник відповіла на 13 запитань.
Привернули увагу виступи капітанів команд, які поділилися своїми міркуваннями про професію юриста в наш час і в майбутньому, а також про те, що б кожен з них зроб ... Читати далі »
Просмотров: 820 | Добавил: zmya | Дата: 05.11.2009 | Комментарии (0)

Правове виховання – один з головних напрямів виховної роботи в сучасній школі. У Вербівській ЗОШ І-ІІ ступенів жовтень вже традиційно є місячником правового виховання. У підготовці і проведенні заходів цього місячника взяли участь вчитель правознавства, класні керівники і всі учні школи.
У початкових класах В.П.Бондар провела бесіду «Мої права і обов’язки», годину спілкування «Ми — українці».
Протягом місяця учні розгадували цікаві кросворди та анаграми. Найактивнішу участь у цьому взяли В.Кулибаба (7 клас), В.Присяжнюк (7 клас), І. Шумовська (8 клас), Т.Шумовська (6 клас). Свої здібності художників учні проявили у конкурсі малюнків «Права очима дітей», де відзначено роботи С.Білобродської (6 кл.), В.Кулибаби (7.кл.), О.Аброскіної (7 кл.), В.Присяжнюка (6 кл.).
М.М.Кухта провела в 7-8 класах захоплюючу інтелект-гру «Шляхами права», в якій учасники показати знання своїх прав та обов’язків, а також розв’язували цікаві правові задачі.
У «Казковій правознав ... Читати далі »
Просмотров: 1148 | Добавил: zmya | Дата: 05.11.2009 | Комментарии (0)

Чому одній людині дається все легко та просто, а інші виконують роботу, напружуючи всі сили, затрачуючи масу енергії? Коли людина потрапляє на «своє» робоче місце, то виграє і вона сама, найбільш повно розкриваючи свій особистий потенціал, і суспільство, отримуючи від працівника максимальну віддачу. Якщо ж вибір зроблено помилково, то для працівника це означає – невиправдані затрати сил, коштів і часу на здобуття «непідходящої» спеціальності, труднощі при працевлаштуванні і в процесі майбутньої роботи. А суспільство через такі прорахунки несе збитки від нераціонального використання коштів на професійне навчання та сприяє загостренню диспропорції на ринку праці.

Вибір учнем професії – один з перших самостійних кроків, які йому потрібно зробити в житті. Помилка у виборі майбутньої професії є неприпустимою, тому що її наслідки дають про себе знати протягом всього життя.
До найпоширеніших помилок, яких припускаються випускники шкіл під час вибору професії, треба ... Читати далі »

Просмотров: 893 | Добавил: zmya | Дата: 05.11.2009 | Комментарии (0)

Діяльність органів юстиції та всі перетворення у сфері забезпечення державної правової політики, які здійснювалися за роки Незалежності України, були підпорядковані єдиній меті – створенню правового поля, яке б сприяло самореалізації особи, захищало права й інтереси людини. Саме на розвиток і зміцнення демократичної, соціальної і правової держави, в якій людина, її життя і здоров’я, честь і гідність, недоторканість і безпека визнаються найвищою соціальною цінністю, спрямовані зусилля працівників органів юстиції.
Добрими показниками в роботі зустрів профеійне свято – День юриста колектив Ружинського районного управління юстиції у Житомирській області. Одним із напрямків діяльності управління є реалізація політичних прав громадян. Тому на управління юстиції покладено функції щодо легалізації місцевих об’єднань громадян, реєстрації місцевих організацій, творчих спілок і благодійних організацій. Управлінням юстиції здійснюється і контроль за додержанням місцевими ос ... Читати далі »
Просмотров: 673 | Добавил: zmya | Дата: 05.11.2009 | Комментарии (0)

Благодійна акція «Милосердя» — це поклик на допомогу тим, хто її потребує, — ветеранам війни і праці, інвалідам, самотнім людям похилого віку, воїнам-афганцям, солдатським вдовам, дітям-сиротам. Святий обов’язок суспільства — оточити цих людей піклуванням, милосердям, любов’ю.
Економічна скрута в країні, на жаль, призводить до зубожіння населення. Найбільше страждають незахищені верстви населення: люди похилого віку та одинокі громадяни. Держава не в змозі надати необхідну допомогу. Саме тому беруться до справи благодійні організації, зокрема Товариство Червоного Хреста України, яке має ряд постійно діючих програм, надаючи незамінну допомогу державі.
Під час благодійних акцій працівники Червоного Хреста проводять збір продуктів харчування, одягу, коштів, які адресно отримують підопічні, будинки-інтернати, притулки.
А скільки нині таких, що залишилися на схилі літ в порожній домівці наодинці зі своїми проблемами та хворобами. Така вже сумна дійсність, що вс ... Читати далі »
Просмотров: 794 | Добавил: zmya | Дата: 05.11.2009 | Комментарии (0)

Міні-чат

100