Головна » 2011 » Грудень » 15 » Співи, танці, небилиці, гарні будуть вечорниці
20:29
Співи, танці, небилиці, гарні будуть вечорниці

Цього разу нарада голови РДА з керівниками установ, організацій, підприємств району відбулась у Ружинського Будинку дитячої творчості. Голова РДА В.С.Бондарчук привітав присутніх зі святом Андрія Первозванного і підкреслив, що необхідно більше уваги звертати дітям, оскільки вони – наше майбутнє і запропонував розпочати нараду з огляду районної дитячої бібліотеки.

Завідуюча Л.А.Загороднюк ознайомила присутніх з книжковим фондом бібліотеки, сучасною дитячою літературою, проблемами, з якими стикаються бібліотечні працівники сьогодні, а також назвала учнів, які постійно відвідують бібліотеку і багато читають. 
Вчитель Ружинської музичної школи В.М.Добровольський розповів про заняття з хореографії, які проводяться з дітьми в БДТ та побутові проблеми у приміщеннях, де діти займаються. Цікавий концерт підготували дітки, які займаються у будинку творчості до свята Андрія Первозванного, під керівництвом завідуючої художньо-естетичним відділом Т.М.Лексіної та художнього керівника К.М.Сівоздрав. Багато зусиль для розвитку здібностей своїх учнів та підготовки до концерту доклала класний керівник 6-А класу Ружинської гімназії Л.М.Стадник. Пісню «Зеленеє жито, зелене» виконали вихованці дитячого вокального гуртка під керівництвом В.А.Пеньківського. Співи, танці, небилиці, гарні будуть вечорниці. Все було, як у дорослих: калита, рогачі, коцюба, вишиванки, червоні стрічки. До світлиці господині Катерини зійшлися хлопці і дівчата. На вечорницях дітки вишивали, пряли, співали, жартували, водили хороводи, запалювали свічки, танцювали – гуляли калиту. Втілювали в життя це дійство вихованці БДТ С.Копач, К.Велика, Н.Гусак, Д.Хоцянівська, В.Крилас, І.Кучер, Н.Пасічник, Р.Чумак, Б.Глівінський, О.Кравчук, І.Оксентюк, О.Федун, К.Чехун і інші. На завершення концерту усіх гостей дівчата пригостили калитою.
Про роботу Ружинського Будинку дитячої творчості розповів учасникам виїздної зустрічі директор А.П.Ципцюра. У 2011 році до гурткової роботи було залучено 302 вихованці. Заняття проводяться у 17 гуртках, 20 групах на базі БДТ, Ружинської гімназії, Зарічанської ЗОШ І-ІІ ступенів, дитячого дошкільного закладу №1 селища Ружин. І, як результат, наші діти постійно беруть участь у святкових заходах.
Василь КОПАЧ

Переглядів: 1173 | Додав: zmya | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Міні-чат

100