Головна » 2011 » Грудень » 15

Світ починається з мами, з її очей, що світяться любов’ю, з ніжних рук, тихої колискової. Ми виростаємо і розлітаємось з родинного гніздечка, аби повернутись і з вдячністю поцілувати мамині руки, вклонитись їй за ті молитви, якими вона просить у Бога щастя своїм дітям, за те, що навчила шанувати і цінувати людей, працю і саме життя.

Народити дитину – означає узяти на  себе обов’язок за її виховання, здоров’я, розвиток. Що ж казати про тих жінок, які дали життя і добре виховали не одне чи двійко діток, а п’ятеро, семеро, дев’ятеро…Хіба це не материнський подвиг? Недарма держава встановила високу відзнаку для таких жінок – почесне звання «Мати-героїня». Свято з нагоди вручення цих нагород 45 мешканкам Ружинщини відбулось у привітному кафе в райцентрі 13 грудня.
Голова райдержадміністрації Володимир Бондарчук висловив сердечну вдячність матерям-героїням та побажав їм тривалих років життя:
– Більшого щастя немає, як знати, що тебе з дальньої дороги вигля ... Читати далі »

Просмотров: 1049 | Добавил: zmya | Дата: 15.12.2011 | Комментарии (0)

14 грудня, у День вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС, колективи установ, організацій та підприємств Ружина на чолі з головою райдержадміністрації В.С.Бондарчуком та головою районної ради Б.О.Ходаківським поклали квіти до пам’ятника чорнобильцям.
У цей день закінчилось будівництво саркофага над зруйнованим четвертим енергоблоком Чорнобильської АЕС. День пам’яті встановлено в Україні «…з метою гідного відзначення мужності, самовідданості і високого професіоналізму учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС та на підтримку ініціативи громадських організацій і Міністерства праці та соціальної політики України…». Надання державного статусу Дню ліквідатора ще раз нагадує суспільству про проблеми ліквідаторів-чорнобильців, найважливіша з яких - недостатній для нормального життя розмір пенсії.
Просмотров: 642 | Добавил: zmya | Дата: 15.12.2011 | Комментарии (0)

Безробіття, матеріальна незабезпеченість, низька народжуваність, яка не забезпечує відтворення наступних поколінь, поганий стан здоров’я - все це, турбуючи молодь, призводить до втрати соціальних ідеалів та життєвого оптимізму молодих людей. Для обговорення цих та інших питань, другий конгрес молоді відбувся у приміщенні телерадіокомпанії в Житомирі 6 грудня.

Захід організувало головне
управління у справах сім’ї, молоді та спорту облдержадміністрації. Участь у конгресі взяли голова Житомирської облдержадміністрації С.М.Рижук, голова обласної ради Й.А.Запаловський, заступник голови облдержадміністрації В.С.Балюрко, голова управління у справах сім’ї, молоді і спорту Р.М.Гула, керівник Житомирської єпархії УПЦ єпископ Житомирський і Новоград-Волинський Никодим та керівники управлінь обласної та районних адміністрацій. Делегацію з Ружинського району представили працівники виконавчої влади, правоохоронних органів, активісти студентської та учнівської молоді, пре ... Читати далі »

Просмотров: 1363 | Добавил: zmya | Дата: 15.12.2011 | Комментарии (0)

Сімнадцять років пусткою стояло приміщення колишнього дитсадка у Прибережному. Давно не лунав у ньому дитячий сміх, веселий гамір не котився кімнатами, іграшки зникли разом із меблями, а Сонкові-Дрімку не стало кому приносити різнокольорові сни під подушки. Холод, тиша і павутиння надовго заснували кутки закладу, що колись повнився радістю і любов’ю. Вихователі і кухарі залишились без роботи, а батькам довелось возити своїх малих бешкетників у ружинський дитсадок, або ж залишати їх під пильним наглядом бабусь і дідусів.

Та через роки прибережненській «Золотій рибці» врешті вдалося виплутатися із сітей руйнації і зустріти гостей теплом і затишком: робота дошкільного закладу відновлена, приміщення відремонтоване, укомплектоване і готове знову прийняти на виховання сільську малечу. Дитсадок може вмістити двадцятеро хлопчиків і дівчаток. Нові меблі, іграшки, телевізор, DVD, комплекти білизни, посуд – усе чекає на дітвору. У приміщенні встановлено сучасні вікна й дв ... Читати далі »

Просмотров: 813 | Добавил: zmya | Дата: 15.12.2011 | Комментарии (0)

Трапилось так, що я захворіла, і необхідних коштів для операції не вистачило. Добрі люди порадили звернутися до депутата обласної ради, члена Народної Партії, головного лікаря Ружинської центральної районної лікарні Миколи Петровича Зозулі. Він надав матеріальну підтримку та допоміг звернутись до депутата Верховної Ради України, голови обласної організації Народної Партії Миколи Миколайовича Рудченка. Народний депутат також не відмовив, та надав кошти на лікування. Завдяки їхній допомозі та підтримці мені зробили операцію, за що щиро вдячна народним обранцям.
З повагою Віра Михайлівна Рудюк,
с.Заріччя
Просмотров: 685 | Добавил: zmya | Дата: 15.12.2011 | Комментарии (0)

Господарства, які орендують землі в селян, зазвичай, не стоять осторонь проблем місцевих громад: надають посильну допомогу у їх вирішенні. Так, як повідомив Шпичинецький сільський голова Василь Шокал, керівник ПСП «Батьківщина» Володимир Семенюк та приватний підприємець Микола Гарін нещодавно допомогли сільській раді у організації підвозу жінок, яким присвоєно почесне звання «Матері-героїні», до райцентру на свято. Також вони надали кошти на придбання квітів та солодощів. Сільський голова висловлює щиру вдячність підприємцям за надану підтримку.
Вл. інформація
Просмотров: 608 | Добавил: zmya | Дата: 15.12.2011 | Комментарии (0)

Цього разу нарада голови РДА з керівниками установ, організацій, підприємств району відбулась у Ружинського Будинку дитячої творчості. Голова РДА В.С.Бондарчук привітав присутніх зі святом Андрія Первозванного і підкреслив, що необхідно більше уваги звертати дітям, оскільки вони – наше майбутнє і запропонував розпочати нараду з огляду районної дитячої бібліотеки.

Завідуюча Л.А.Загороднюк ознайомила присутніх з книжковим фондом бібліотеки, сучасною дитячою літературою, проблемами, з якими стикаються бібліотечні працівники сьогодні, а також назвала учнів, які постійно відвідують бібліотеку і багато читають. 
Вчитель Ружинської музичної школи В.М.Добровольський розповів про заняття з хореографії, які проводяться з дітьми в БДТ та побутові проблеми у приміщеннях, де діти займаються. Цікавий концерт підготували дітки, які займаються у будинку творчості до свята Андрія Первозванного, під керівництвом завідуючої художньо-естетичним відділом Т.М ... Читати далі »

Просмотров: 1170 | Добавил: zmya | Дата: 15.12.2011 | Комментарии (0)

Щоб урізноманітнити шкільне життя учнів і створити ще більшу зацікавленість та інтригу змагань «Веселі старти», до Роставицької ЗОШ І – ІІІ ст. прибула команда «Живчики» Бистрицької ЗОШ І – ІІІ ст.

Спочатку гості,
вболівальники та учасники змагань палко підтримували запальний український танець «Гопак», який виконували Дарина Кухарець, Марина Гребінь, Дарина Костюк, Світлана Столярець, Максим Лоскучерявий, Андрій Павлюк, Віктор Гребінь та Сергій Яблонський.
Команди представили свої назви та девізи. Потім розпочались ігрові баталії, де на гравців команд чекали цікаві змагання: перенесення «вантажів» (тенісні м’ячі на іграшкових носилках); перенесення «гарбузів та кабачків» (м’ячі та кеглі); побудова вежі з кубиків, проходячи через «тунелі»; годування іграшкових тварин. Були також естафети друзів і, звичайно ж, конкурс капітанів «Рибалка».
В перерві між естафетами свою майстерність володіння обручами в русі під музику показали Дарина Головата, Анна Забл ... Читати далі »

Просмотров: 789 | Добавил: zmya | Дата: 15.12.2011 | Комментарии (0)

«Спішіть побачити батьків, Спішіть сказати тепле слово,Чи напишіть хоч з двох рядків Листа… і не пишіть нічого злого». Такі слова прозвучали у Зарічанській школі. Кожен, хто чув їх, згадував своїх батьків і подумки просив у них вибачення. Читав ці слова наш земляк, поет Володимир Вихованець. 

Учні слухали його уважно,
ловили кожне слово поета. Перед ними людина, яка свої почуття відображала поетичним словом.
Володимир Вихованець також читав вірші і про кохання:
Великих слів не говори
Я знаю й так, що ти мене кохаєш.
Та тільки чом ти очі догори
При зустрічі під вії десь ховаєш?..
Володимир Васильович відповідав на питання учнів. А в подарунок учні отримали книги із його автографом.
Звичайно, після зустрічі з такою людиною, ми не могли не провести тиждень світової літератури. Відкрили тиждень учні 5 класу. Віталій Статкевич, який виконував роль Шерлока Холмса, разом з вчителькою англійської мови С.М.Ткачук провели літературний аукціо ... Читати далі »

Просмотров: 690 | Добавил: zmya | Дата: 15.12.2011 | Комментарии (0)

«Скільки б часу не минуло, а жахи війни пам’ять не полишають. Неначе вчора все це відбувалось».

Український поет Т.Г.Шевченко писав: «У всякого своя доля і свій шлях широкий…» Та щасливий той, хто має можливість обирати сам собі шлях, яким йтиме все життя, втілюючи свої мрії та задуми. Але не кожному з нас доля такий шанс дарує. Є люди, яким довелося підкоритися її рішенню та йти тією стежкою, яка їм дісталася. З важкими випробуваннями та неминучими ранами у серці. Нелегка життєва дорога перепала на долю Антоніни Микитівни Кичі із Заріччя.

Людина працi, людина-
патріот, яка з особливим трепетом в душі та болем за рідне село, пройшла свій життєвий шлях. Берегиня, яка уособлює в собі джерело мудрості, краси та материнської опіки. Жінка залізної волі, яка у найтяжчі для країни роки пройшла і знущання голодомору, і пекельні роки війни, і важкі часи розбудови.
Народилася Антоніна Микитівна 1926 року в родині колгоспників. ... Читати далі »

Просмотров: 862 | Добавил: zmya | Дата: 15.12.2011 | Комментарии (0)

Незабаром одне з найочікуваніших свят – Новий Рік та Різдво Христове. Встановлення новорічної ялинки пов’язано з необхідністю сурового дотримання правил пожежної безпеки, і це, звичайно, зрозуміло. Найменша необережність, порушення правил пожежної безпеки при влаштуванні електрогірлянди або застосування джерел відкритого вогню (свічок), розпалювання бенгальських вогнів у приміщеннях, де встановлена ялинка, можуть призвести до пожежі.

До цього слід додати, що часто-густо ялинки прикрашають легкозаймистими іграшками, зробленими з паперу ,вати, целулоїду тощо, а це значно ускладнює пожеже небезпечну ситуацію.
Слід пам’ятати, що під час організації та проведення новорічних заходів, якщо в святі бере участь понад 50 осіб, дозволяється використовувати приміщення, забезпеченні не менш ніж двома евакуаційними виходами, що відповідають вимогам ДБН, не мають на вікнах глухих грат і розташовані не вище другого поверху в будівлях із горючими перекриттями ... Читати далі »

Просмотров: 707 | Добавил: zmya | Дата: 15.12.2011 | Комментарии (0)

18 жовтня 2011 року мене спіткало велике горе, мій син потрапив в ДТП.
Ця звістка облетіла все наше селище. Перш за все, я хочу щиро подякувати бригаді швидкої допомоги, а особливо кваліфікованому фельдшеру Молявчику Сергію Олексан-дровичу, який надав йому першу медичну допомогу прямо в автомобілі швидкої.
За кожну хвилину життя мого сина боролися кваліфіковані спеціалісти лікарні. Від душі дякую за чуйність, доброту головного лікаря М.П.Зозулю, лікарям О.А.Боденчуку, О.А.Павліку, М.С.Поповському, О.Л.Первушину, І.С Ніко-лайчук, І.Й. Швайгеру та багатьом іншим лікарям, колективу реанімаційного відділення.
Дякую колективу реанімаційного та нейрохірургійних відділень Житомирської обласної лікарні, а особливо лікарю-нейрохірургу Юрію Миколайовичу Павлюку, які доклали максимум зусиль, щоб спасти життя мого сина.
Не залишили на одинці мене з бідою колеги по роботі. Щиро дякую усім працівникам ветмедицини району за матеріальну допомогу, а особливо начальнику ... Читати далі »
Просмотров: 830 | Добавил: zmya | Дата: 15.12.2011 | Комментарии (0)

Управління Міністерства надзвичайних ситуацій України в Житомирській області проводить конкурсний відбір кандидатів для вступу на денне відділення у вищі навчальні заклади МНС України на 2012 рік.

Відбір проводиться до
Національного університету цивільного захисту України (м. Харків) Черкаської академії пожежної безпеки імені Героїв Чорнобиля МНС України, Львівського державного університету безпеки імені Героїв Чорнобиля МНС України, Львівського державного університету безпеки життєдіяльності та Вінницького професійного училища цивільного захисту. Термін навчання для здобуття освітньо-кваліфікаційного рівня «бакалавр» складає 4 роки за спеціальністю «Пожежогасіння та аварійно-рятувальні роботи». Термін навчання для здобуття освітньо-кваліфікаційного рівня «спеціаліст», «магістр» складає 1 рік за спеціальністю «Пожежна безпека». Вступні іспити з фізичної підготовки, математики, української мови та літератури, фізики.
Для участі в конкурсі запрошуються гро ... Читати далі »

Просмотров: 648 | Добавил: zmya | Дата: 15.12.2011 | Комментарии (0)

Міні-чат

100