Головна » 2011 » Лютий » 11 » У районі проводиться операція «Первоцвіт»
20:56
У районі проводиться операція «Первоцвіт»
Практично усі весняні лісові квіти в Україні опинилися на межі зникнення – вони занесені до Червоної книги. Близько 20 мільйонів первоцвітів знищуються у нашій країні за сезон. Ми нищимо або власноруч, або чужими руками – купуючи їх на ринках, у місцях стихійного продажу, тим самим підтримуючи попит на ранньоцвіти серед браконьєрів і бажаючих збагатитися.
Аби зарадити масовому знищенню природи Ружинщини, районний відділ міліції проводить операцію «Первоцвіт» протидії масової несанкціонованої торгівлі рідкісними видами ранньо-квітучих, ендемічних та реліктових рослин.
Під час операції правоохоронці регулярно перевірятимуть ринки та прилеглі до них території, виявлятимуть та притягуватимуть до відповідальності тих, хто масово заготовляє рослини з метою перепродажу чи експорту за кордон.
Якщо ви побачили поблизу лісу незнайомих людей, підозрілі автомобілі, повідомляйте дільничних інспекторів або телефонуйте у райвідділ міліції.
За збір чи продаж первоцвітів – штраф від 340 до 510 гривень. Тому перш ніж розпочати такий весняний бізнес, задумайтесь, принаймні, чи насправді вам це потрібно.

Зброя та вибухівка


Упродовж багатьох століть вогнепальна зброя та вибухові матеріали становлять загрозу для життя і здоров’я людей. Тому з метою попередження скоєння злочинів з використанням зброї та вибухових пристроїв, порушення правил придбання, обліку, зберігання, перевезення та використання вогнепальної зброї, доречним є питання їх вилучення.
У Ружинському РВ УМВС України в Житомирській області з метою протидії незаконному розповсюдженню зброї, вибухівки та профілактики злочинів з їх використанням, в лютому 2011 року проводиться профілактична операція під умовною назвою «Зброя і вибухівка», під час якої здійснюється вилучення їх із незаконного володіння та притягнення винних до відповідальності згідно закону.
Згідно чинного законодавства за порушення вимог, пов’язаних з носінням, зберіганням, придбанням, виготовленням, ремонтом, передачею чи збутом вогнепальної зброї, бойових припасів, вибухових речовин та пристроїв без передбаченого законом дозволу – карається штрафом до п’ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, обмеженням волі на строк від двох до п’яти років, або позбавленням волі до трьох років.
Тому, якщо ви не бажаєте переступити межу закону і володієте інформацією, щодо порушення вище вказаних вимог, телефонуйте:
3-10-93; 3-15-80 або 102
.
Переглядів: 701 | Додав: zmya | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Міні-чат

100