Головна » 2011 » Лютий » 11
Нещодавно відзначив свій 85-річний ювілей житель Чорнорудки Феодосій Іванович Гурський. Великий, величний і славний трудовий шлях упродовж багатьох років пройшов Феодосій Іванович. Подумати тільки п’ятдесят сім років трудового стажу медичного працівника. Понад півстоліття він стояв на варті здоров’я жителів Чорнорудки. Тут здобув славу і авторитет сільського медика.



А перший практичний екзамен на професійну зрілість здав ще у п’ятдесятих роках на Тернопільщині, куди по закінченню Житомирської фельдшерсько-акушерської школи був скерований на роботу. Тоді, у ці грізні повоєнні роки, йому вперше у своєму житті в екстримальних умовах довелось прийняти пологи. Серед холодної січневої ночі його визвали до породіллі. Жінка ніяк не хотіла їхати в районну цен ... Читати далі »
Просмотров: 765 | Добавил: zmya | Дата: 11.02.2011 | Комментарии (0)

Планові показники дохідної частини бюджету району на 2011 рік розроблено на основі нового податкового законодавства. Крім того, доходна частина місцевих бюджетів на 2011 рік запланована з урахуванням змін до Бюджетного кодексу України
Про це поінформувала начальник фінансового управління РДА Н.І.Юркова під час наради у райдержадміністрації 8 лютого.
Станом на 1 лютого до бюджету району за плану 860,6 тис. грн надійшло 1061,0 тис. грн власних надходжень. План виконано на 123,2%, або понад план надійшло 200,4 тис. грн.
Виконання плану доходів забезпечено всіма бюджетами району. Районний бюджет виконано на 112,7%, або перевиконання становить 61,1 тис. грн. Селищний бюджет виконано на 122,1%, або план перевиконано на 37,4 тис. грн. Перевиконання забезпечено завдяки сплаті податку з доходів фізичних осіб з паїв в СВК «Ружинський» – 147,6 тис. грн за 2010 рік. Сільський бюджет виконано на 148,2%, або план перевиконано на 101,9 тис. грн. План доходів виконали вс ... Читати далі »
Просмотров: 716 | Добавил: zmya | Дата: 11.02.2011 | Комментарии (0)

Відбулось апаратне навчання з керівниками та працівниками кадрових служб структурних підрозділів райдержадміністрації. З грунтовною доповіддю З питань проходження державної служби за умов реформування виступила завідувачка сектору організаційно-кадрової роботи та документообігу управління державної служби Головдержслужби України у Житомирській області Валентина Сергіївна Сірук.
Вона окреслила коло питань, які стосуються ведення документації під час проведення реформ: точних записів у трудовій книжці при скорочені кадрів, переведення їх на інші посади за умов дострокового виходу на заслужений відпочинок тощо, з чітким дотриманням норм закону. Про реєстрацію нормативних актів райдержадміністрації та її структурних підрозділів інформував присутніх начальник управління юстиції в Ружинському районі Ігор Анатолійович Ющук. Про загальні правила поведінки державного службовця ознайомив присутніх заступник керівника начальника відділу організаційно-кадрової роботи апарат ... Читати далі »
Просмотров: 765 | Добавил: zmya | Дата: 11.02.2011 | Комментарии (0)

Згідно розпорядження голови райдержадміністрації В.С.Бондарчука № 63 в селах району в лютому – березні проходять сходи сіл, на яких розглядаються питання соціально-економічного розвитку населених пунктів, інформації сільських голів, працівників соціальної сфери, керівників сільськогосподарських формувань, які діють на території громад, за минулий рік.

Також у зібраннях беруть  участь представники правоохоронних органів, установ соціальної сфери.
Розпочався цикл зборів жителів громад у Зарудинцях, де перед початком заходу відбулась принципова розмова голови райдержадміністрації В.С.Бондарчука та голови районної ради Б.О.Ходаківського з керівником ТОВ «Новофастівське» Ю.В.Крижанівським стосовно подальшого господарювання підприємства на теренах району. Увага акцентувалась на збереженні поголів’я великої рогатої худоби, а заразом і робочих місць. Разом з тим, як зазначив В.С.Бондарчук, потрібно не тільки зберегти поголів’я, а й розширювати стадо, застосовув ... Читати далі »

Просмотров: 701 | Добавил: zmya | Дата: 11.02.2011 | Комментарии (0)

Збори уповноважених жителів Голубівки та Черемухи відбулися 4 лютого. У роботі зібрання брали участь голова райдержадміністрації В.С.Бондарчук, голова районної ради Б.О.Ходаківський, начальник управління праці та соціального захисту населення О.П.Розумович, начальник управління пенсійного фонду України в Ружинському районі В.П.Бражник, заступник начальника РВ УМВС І.В.Гіжа, заступник начальника відділу держкомзему М.В.Руденко, заступник головного лікаря центральної районної лікарні О.А.Боденчук та депутат районної ради А.М.Марущак.
Сільський голова О.М.Лікарчук інформуючи про діяльність сільської ради у минулому році зазначив, що на території громади функціонує школа I-IIIст., будинок культури та клуб, сільська бібліотека, два ФАПи, відділення зв’язку, а також ТОВ «Новофастівське», ТОВ «Голубівське», ФГ «Бджоляр-Загороднюк», ППФГ «Колос», ППФГ «Надія», СФГ «Нижник», ФГ «Зінчук П.М.» та СФГ «Нива».
Сільський голова ознайомив всіх з програмою соціально-економіч ... Читати далі »
Просмотров: 676 | Добавил: zmya | Дата: 11.02.2011 | Комментарии (0)

Так склалася доля, що Володимир Федорович Сивак на схилі літ залишився самотнім. У далекі повоєнні роки, покинувши рідну домівку у Топорах, юнак вступив на навчання до Української сільськогосподарської академії. Звідти, по закінченню, випускника направили на роботу у сусідню Молдову. Там і працював на великому підприємстві. 
Спочатку майстром, потім начальником цеху, а згодом –  головним інженером. Чотири десятиліття промайнуло далеко від батьківщини. Довелося пережити і війну у Придністров’ї. 


Доля розпорядилась так, що повернувся до рідних Топорів, до батьківського рідного порогу. Небагато залишилось друзів, з якими по сьогодні спілкується Володимир Федорович. З рідні лише два племінники було. Один мешкає в Києві, а інший, працював у сусідніх Рогачах. Нещодавно помер. Лише спілкування залишається пенсіонер ... Читати далі »
Просмотров: 743 | Добавил: zmya | Дата: 11.02.2011 | Комментарии (0)

Своє дитинство Саша провів на фермі. Він допомагав мамі – Галині Дмитрівні. Приходив до своїх улюбленців – корови Чайки і її маленької телички Ласуні з зірочкою на лобі, вся в свою маму. Доярки не раз говорили Галині Дмитрівні що її син буде хорошим господарем.

Він залюбки виконував мамині доручення і вона була впевнена, що Саша її не підведе. Йому не потрібно було зайвий раз нагадувати вранці, щоб іти на ферму, син сам стежив, щоб мама його не залишила вдома.
Закінчивши Зарудинецьку середню школу Саша поступив у Житомирський сільськогосподарський інститут на зооінженерне відділення. На вихідні щоразу приходив на ферму. Закінчивши навчання Олександр Якович повернувся в своє рідне село і пішов працювати на ферму. Він запровадив нову технологію, розробив реструктуризацію ферми, вніс вагомий внесок в розвиток тваринництва. Його чуйність, повага до людей та турбота – основні риси. Люди обирають Олександра Яковича головою колгоспу. Міняються часи, міняються люди, але Якович завж ... Читати далі »

Просмотров: 780 | Добавил: zmya | Дата: 11.02.2011 | Комментарии (0)

Новий рік для Немиринецької ЗОШ І-ІІІ ступенів розпочався з гарної новини: влітку планується капітальний ремонт школи. "Це, мабуть, тому, що ми гарно пощедрували і поздоровили з Новорічними та Різдвяними Святами наших керівників – Людмилу Миколаївну Пономаренко, генерального директора ДП Агрофірми «Ян», Сергія Миколайовича Данильця, директора ДП «Немиринецьке», сільського голову В.Д. Сіротку, підприємців, медичних працівників, працівників зв’язку.

Адже наші керівники господарств є незамінними спонсора ми нашої школи і ніколи не відмовляють – думали учні. Але «доброю чарівницею» знову стала наша односельчанка, генеральний директор ВАТ «Фармак» Філя Іванівна Жебрівська, яка уже неодноразово допомагала нашій школі у вирішенні невідкладних заходів по ремонту школи.
Так, минулого літа було повністю перекрито дах школи, котельні. Затрати склали близько 230 тисяч грн. Філя Іванівна, Павло Іванович Жебрівські обіцяли, що 2011 рік стане вирішальним дл ... Читати далі »

Просмотров: 707 | Добавил: zmya | Дата: 11.02.2011 | Комментарии (0)

Відколи селяни отримали право власності на землю, відтоді усе більше різноманітних фірм і компаній, обіцяючи золоті гори людям, прагнуть узяти її в оренду. Адже земля – це багата, щедра, практично невичерпна, годувальниця. Бабусям і дідусям, які в основному проживають у селах, самим обробляти поля важко, молодші – розуміють, що самотужки великого доходу не заробиш. Тому й здебільшого віддають свої гектари ґрунту орендарям. 

Останні ж господарюють
по-різному. Одні зберегли ферму і розвивають тваринництво, інші зацікавлені виключно у рослинницькій галузі. Одні виплачують належно орендну плату, інших після укладання угод днем з вогнем не знайдеш. І вже ніяка влада, ніякі суди не допоможуть. Та минає 5 чи 10 років і люди можуть віддати своє добро у інші руки. Але як не обманутися знов солодкими словами та золотими обіцянками? Як розпізнати де справді господар, а де звичайні рейдери, які прагнуть захопити чуже майно?
Фахівці радять не поспішати і придивитися до поведін ... Читати далі »

Просмотров: 620 | Добавил: zmya | Дата: 11.02.2011 | Комментарии (0)

У спортивному залі Ружинської гімназії відбувся традиційний волейбольний турнір пам’яті воїна-інтернаціоналіста І.В.Жилка. У змаганнях прийняло участь 7 команд: «Постол-1», «Постол-2», с.Вчорайше, «Маяк» с.Білилівка, команда «Юність» Білилівської гімназії, ВК Ружин, Команда Ягнятинської школи та «Нива» с.Бистрик.



Команди розбиті були на дві підгрупи. У першій групі перемогу здобули «Постол-2», у другій «Постол-1». За третє місце зустрілись команди ВК Ружин та команда Ягнятинської школи, яка виграла з рахунком 2-0, їй вручено грамоту 3 ступеня. Матч за І місце відбувся між командами с.Вчорайше. За команду «Постол-2» грали ветерани, а команду «Постол-1» - молодіжний склад. Гра проходила дуже цікаво, комбінаційно з красивим завершенням атак. З рахунком 2-1 перемогли ветерани. Команді переможцю вруче ... Читати далі »
Просмотров: 1816 | Добавил: zmya | Дата: 11.02.2011 | Комментарии (0)

Я дышала бегством тихо и устало

Я дышала бегством тихо и устало,
О покое в жизни я давно мечтала
И расправить крылья так давно хотела,
Чтобы ощутить, как живут без тела.
И душа парила не дыша, но плача,
Все испепелила – не могла иначе.
Как частичка жара, слезы отпускала,
Но одна слезинка, как роса упала.
Погасила пламя, вдоволь напоила,
Мою душу с телом воссоединила.
Я дышала жизнью, тихо и устало,
О, покой, как долго о тебе мечтала!


Важно сделать верный шаг 

Важно сделать верный шаг,
Чтоб потом не расплатиться
И нигде не оступиться
Твоя жизнь в твоих руках.
Важно сделать твердый шаг,
Не нарушив вдруг покоя,
Разобраться что такое
В этих радужных мазках.
Важно сделать нужный шаг,
Чтоб без слез и пораженья
И без капли сожаленья
Затеряться в облаках.

Татьяна КУМАНИНА





Просмотров: 698 | Добавил: zmya | Дата: 11.02.2011 | Комментарии (0)

Пісня - супутниця долі Меланії Миколаївни Поліщук. Народилася Меланія Миколаївна в 1939 році. Після Перемоги в 1945 році пішла в школу. Закінчила 1952 році 7 класів Немиринецької школи. Важке післявоєнне босоноге дитинство не дало можливості Меланії продовжити навчання, 14-річним підлітком вона йде працювати на свиноферму. Працюючи свинаркою їй і подругам, які з нею працювали завжди допомагала пісня.



Ранком та вечорами, розносячи корм важкими відрами і повертаючись додому, дівчата виливали душу в піснях. Весело святкували дівчата Андріївські вечорниці та Новорічні свята. Та одного разу під час Андріївських вечорниць чорнобровий красень Петрусь закохався в чарівну співачку Меланію. Місцеві хлопці її часто називали «Зикіна». Але ця юна любов тривала не довго. Петра забирають в ряди Радянської Армії а Меланія лишається чекати свого судженого три роки. А ... Читати далі »

Просмотров: 717 | Добавил: zmya | Дата: 11.02.2011 | Комментарии (0)

У Житомирську міжрайонну природоохоронну прокуратуру надходять звернення громадян з приводу відповідності вимогам Закону статті, що розміщена в газеті «Ружинська земля», а саме: «Рибалки мають право ловити рибу в орендованих ставках».

У статті зазначено, що
відповідно до Правил любительського і спортивного рибальства любительський і спортивний вилов риби для власних потреб дозволяється всім громадянам України у всіх водоймах України в межах норм (3 кг), затверджених Правилами рибальства.
Представник Головдержуправління рибоохорони у Житомирській області, коментуючи та оцінюючи норми чинного законодавства на власний розсуд, роз’яснює, що рибалки мають право на вилов аборигенних видів риб на орендованих ставках. У випадку порушення цього права орендарями ставк ... Читати далі »
Просмотров: 15742 | Добавил: zmya | Дата: 11.02.2011 | Комментарии (2)

Практично усі весняні лісові квіти в Україні опинилися на межі зникнення – вони занесені до Червоної книги. Близько 20 мільйонів первоцвітів знищуються у нашій країні за сезон. Ми нищимо або власноруч, або чужими руками – купуючи їх на ринках, у місцях стихійного продажу, тим самим підтримуючи попит на ранньоцвіти серед браконьєрів і бажаючих збагатитися.
Аби зарадити масовому знищенню природи Ружинщини, районний відділ міліції проводить операцію «Первоцвіт» протидії масової несанкціонованої торгівлі рідкісними видами ранньо-квітучих, ендемічних та реліктових рослин.
Під час операції правоохоронці регулярно перевірятимуть ринки та прилеглі до них території, виявлятимуть та притягуватимуть до відповідальності тих, хто масово заготовляє рослини з метою перепродажу чи експорту за кордон.
Якщо ви побачили поблизу лісу незнайомих людей, підозрілі автомобілі, повідомляйте дільничних інспекторів або телефонуйте у райвідділ міліції.
За збір чи продаж первоцвіт ... Читати далі »
Просмотров: 701 | Добавил: zmya | Дата: 11.02.2011 | Комментарии (0)

Протягом 2010 року на території Ружинського району виникло 38 пожеж, збиток завданий вогнем становить 207 тис. грн., ще 672 тис. грн. складають побічні збитки завдані вогнем. Вогнем знищено та пошкоджено 21 будівлю та споруду, 2 одиниці автотранспорту та 12 тонн кормів. Працівниками пожежно – рятувальної служби під час пожеж врятовано 1 людину, 20 будівель та споруд, 14 тварин та птиць, матеріальних цінностей на суму 395 тисяч гривень.

Статистичні дані свідчать, що найбільша кількість пожеж сталась на території Ружинської селищної та Березянської сільської рад, де протягом 2010 року виникло по 5 пожеж, по 3 пожежі протягом минулого року сталось на територіях Бистрицької та Зарудинецької сільських рад, по 2 пожежі на території Топорівської, Мовчанівської, Немиринецької та Роставицької сільських рад, на території Прибережнянської, Чорнорудської, Малонизгорецької, Білилівської, Ягнятинсь ... Читати далі »

Просмотров: 783 | Добавил: zmya | Дата: 11.02.2011 | Комментарии (0)




Проект обновленного Административного кодекса представили в Департаменте ГАИ Украины. Что же грозит нарушителям ПДД?


За непристегнутый ремень и разговоры по мобильному

Вы доселе не пристегиваетесь за рулем? С принятием обновленного Админкодекса это удовольствие влетит в копеечку. Если сегодня за подобный проступок вас могут оштрафовать всего на 51-85 грн., то по новым правилам штраф взлетит до 255 грн.

Кроме того, появится пункт «Разговор по телефону за рулем». За такое удовольствие будут штрафовать на 255 грн.

Правда, в ГАИ позаботились о своих: работникам оперативных служб болтать по мобилке можно.

За ДТП с пострадавшими

Если сейчас за создание мелкого ДТП, когда милиция не возбуждает уголовное дело, инспектор вправе забрать права до суда, то по новым пр ... Читати далі »
Просмотров: 736 | Добавил: zmya | Дата: 11.02.2011 | Комментарии (0)

Міні-чат

100