Головна » 2011 » Лютий » 03
Дитячий стоматолог Ружинської районної лікарні Ігор Макарович Шевчук – людина знана на весь район, тому що не одному вилікував зуби та допоміг мати здорову посмішку. Щасливе життя – це, перш за все, здорове життя. Кожні мама й тато знають, як складно вмовити дитину відвідати стоматолога, коли в неї болить зубчик. Дитя впирається і плаче, бо боїться лікаря. У такому ще маленькому віці вони не розуміють, що нічого жахливого з ними не станеться.

Та коли малеча потрапляє в кабінет Ігоря Макаровича, всі страхи та хвилювання зазвичай зникають. Привітний, добрий та чуйний чоловік так уміло знаходить спільну мову з дітьми, що вони навіть не помічають, як лікар робить свою роботу. Бути дитячим стоматологом не так уже й легко, адже діти завжди потребують більше уваги від лікаря, ніж дорослі.

Просмотров: 686 | Добавил: kulunka | Дата: 03.02.2011 | Комментарии (0)

Новий стоматологічний кабінет відкрився у Ружинській районній лікарні. Нещодавно медичний заклад придбав сучасну стоматологічну установку (з водяним охолодженням, екраном та камерою) і лабораторію з виробництва металокераміки.
 

Відтепер у лікарні можна буде провести протезування металокерамічними конструкціями, які не лише виглядають естетичніше, ніж металічні, але й мають ряд переваг над ними. 
– Металокераміка відновлює фізіологічну форму і колір зуба, а після встановлення зубних металокерамічних протезів вас не турбуватиме присмак окису в роті. Раніше ряд послуг пацієнти могли отримати лише у приватних стоматологічних кабінетах, проте ми прагнемо задовільнити всі потреби мешканців району. Тому тепер у районній лікарні можна буде зняти зубні камені за допомогою ... Читати далі »
Просмотров: 1065 | Добавил: kulunka | Дата: 03.02.2011 | Комментарии (3)

Очільник Ягнятинської громади першим з-поміж сільських голівподілився проектом покращення соціально-економічного розвитку села. На виїздну нараду в Ягнятині, яка відбулася першого лютого, завітали голова РДА В.С.Бондарчук, голова районної ради Б.О.Ходаківський, сільські голови, бухгалтери сільських рад, завідуючі клубів та будинків культури .
Сільський голова В.А.Тимошенко разом із представниками громади Ягнятина зустрів та привітав учасників семінару із хлібом та сіллю. 
– При в’їзді в село ми плануємо установити Поклінний хрест, – поділився намірами Володимир Анатолійович. – Проект у нас вже виготовлений, отож до весняних свят плануємо його встановити. Також, як тільки дозволять погодні умови, плануємо облаштувати криницю при в’їзді, щоб кожен подорожній міг відпочити та втамувати свою спрагу.

Просмотров: 1065 | Добавил: kulunka | Дата: 03.02.2011 | Комментарии (3)

Засідання дорадчого органу суб’єктів соціальної роботи з сім’ями, що опинилися в складних життєвих обставинах відбулося нещодавно у

райдержадміністрації.


Заслухавши інформацію начальника служби у справах  дітей РДА Т.А.Драчук, щодо сім’ї з Ружина, дорадчим органом було прийнято рішення щодо виведення родини із загального банку даних сімей, які перебувають у складних життєвих обставинах у зв’язку з повноліттям сина. З тієї ж причини із загальної бази даних було вирішено вивести й іншу сім’ю, яка проживає у селищі.
У зв’язку зі зміною місця проживання без виводу із загальної бази даних із соціального супроводу зняли сім’ю, яка тривалий час проживала у Зарудинцях, хоча всі члени родини зареєстровані були в Козятинському районі.
Заслухавши інформацію начальника районного центру со-ціальних служб для сім’ї, дітей та молоді А.М.Скрипнюк, члени дорадчого органу вирішили продовжити соціальний супровід сім’ї ... Читати далі »
Просмотров: 604 | Добавил: kulunka | Дата: 03.02.2011 | Комментарии (0)

Діяльність органів юстиції та всі перетворення в сфері забезпечення державної правової політики підпорядковані єдиній меті – створенню правового поля, яке б сприяло самореалізації особи, захищало права й інтереси людини. Головні зусилля Ружинського районного управління юстиції були спрямовані на розвиток і зміцнення правосвідомості людей, які проживають на території нашого району, на забезпечення реалізації їх прав і свобод. Крім начальника районного управління юстції цю роботу проводять головний спеціаліст управління юстиції М.С.Бондар і провідний спеціаліст А.А.Воробйова.
Одним із напрямків діяль-
ності управління юстиції є реалізація політичних прав громадян. Тому на районне управліня юстиції покладено функції щодо легалізації місцевих об’єднань громадян, реєстрації структурних утворень політичних партій, спілок і благодійних організацій. Районним управлінням юстиції станом на 31 грудня 2010 року зареєстрован ... Читати далі »
Просмотров: 656 | Добавил: kulunka | Дата: 03.02.2011 | Комментарии (0)

Голова райдержадміністрації В.С.Бондарчук та голова районної ради Б.О.Ходаківський провели виїзний прийом громадян у Крилівці. Актуальними під час зустрічі були питання зайнятості населення. Адже інвестор, який орендує землі у крилівчан, не тільки не створив за час діяльності жодного робочого місця, а й позбавив роботи тих людей, які працювали у тваринницькій галузі господарства, ліквідувавши поголів’я великої рогатої худоби. Тому значна частина мешканців села займаються підсобним господарством. Але це не вихід із ситуації. Люди прагнуть мати офіційну роботу, щоб мати можливість заробити пенсію.
Не менш важливою для місцевих жителів є проблема водозабезпечення. Часто з ладу виходить обладнання системи водопостачання, внаслідок чого люди залишаються без води, в той час, як у криницях її рівень знижується.
Звернулись крилівчани до голови РДА та голови райради з питанням врегулювання закупівельних ц ... Читати далі »
Просмотров: 570 | Добавил: kulunka | Дата: 03.02.2011 | Комментарии (0)

В Україні, за ініціативи Президента держави, розпочався процес встановлення партнерських відносин між владою і громадськими організаціями, процес інституціоналізації структур громадської участі та запровадження чітких процедур консультацій з громадськістю.
Створення громадських рад як при цен-
тральних органах влади, так і при обласних, районних адміністраціях та органах місцевого самоврядування є однією з ефективних форм реалізації ідей дорадчої демократії, яка формує нові відносини між громадянами і владою, змінюючи природу публічного дискурсу, переорієнтовуючи його на розв’язання проблем і спільний пошук рішень.
З метою здійснення координації заходів, пов’язаних із забезпеченням проведення консультацій з громадськістю з питань формування і реалізації громадянами конституційного права на участь в управлінні державними справами, розпорядженням голови Ружинської райдержадміністрації В.С.Бондарчука затверджено склад ініціативної групи з підготовки устано ... Читати далі »
Просмотров: 636 | Добавил: kulunka | Дата: 03.02.2011 | Комментарии (0)

П’ятсот два жителі, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, проживають на території району. Серед них 181 дитина, 17 потерпілих I категорії, 97 ліквідаторів II і III категорій. Із загальної кількості потерпілих від Чорнобильської катастрофи, 17 осіб мають інвалідність, пов’язану із роботами по ліквідації аварії.
Згідно ст. 20, 21 Закону України «Про ста-
тус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи» за 2010 рік вказаній категорії громадян проводились нарахування компенсаційних виплат в сумі 429849 грн. – інформувала на засіданні колегії райдержадміністрації начальник управління праці та соціального захисту населення О.П.Розумович. – В тому числі додаткова відпустка потерпілим I та II категорії, компенсація на харчування, одноразова виплата на оздоровлення. Також потерпілим дітям, та їх батькам надані гарантовані державою компенсації на суму 62545 грн.
На ... Читати далі »
Просмотров: 623 | Добавил: kulunka | Дата: 03.02.2011 | Комментарии (0)

Протягом останніх двох років у господарствах району позитивно розвивається така скоростигла галузь тваринництва, як свинарство. Так, станом на перше січня 2011 року на свинофермах сільгосп-підприємств району утримувалося 13790 голів свиней. Найбільшу кількість утримує Бистрицька філія ТОВ СП «НІБУЛОН» – 3930. Тільки в минулому році тут наростили 1118 голів. І не дивно, адже в Бистрику працює ковбасний цех, тому свинину переробляють на готову продукцію і відразу відправляють в торгову мережу. 


- Так набагато вигідніше виходить, ніж реалізовувати вирощену свинину на інші м’ясопереробні підприємста, – зазначає керуючий філією І.В.Сорока. – Це наш виробничий підрозділ, а тому економічні розрахунки здійснюються на основі взаємної вигоди виробників та переробників.
Радує чистота і порядок на сви ... Читати далі »
Просмотров: 719 | Добавил: kulunka | Дата: 03.02.2011 | Комментарии (0)

Яка від кози користь? Кози найбільш невибагливі і корисні для утримання в приватному господарстві. Від них отримують молоко, м’ясо, шерсть,шкури, гній.
Козиній гній – найкраще  добриво для городніх рослин, його потрібно в два-три рази менше, ніж коров’ячого.
Козине молоко – це скарбниця життєво необхідних для організму вітамінів, в ньому утримується велика кількість фосфору, кальцію, калію, мікроелементів, незамінних амінокислот. На відмінну від коров’ячого, козине молоко має лужну реакцію, тому його успішно застосовують за підвищеної кислотності шлункового соку, гастриту та язви шлунку. Козине молоко не викликає алергічних реакцій на відміну від коров’ячого. Хороший терапевтичний ефект від застосування козиного молока отримують, коли лікують екзему, бронхіальну астму, коліт, серцеві й легеневі захворювання. За рахунок високого вмісту калію в молоці зміцнюється серцевий м’яз, організм звільняється від солей ... Читати далі »
Просмотров: 1513 | Добавил: kulunka | Дата: 03.02.2011 | Комментарии (0)

Протягом тридцяти восьми років на одному робочому місці трудиться зоотехніком Любов Іванівна Болдирєва. За час роботи заслужила шану та повагу у трудовому колективі. Про неї схвально відгукується керівництво господарства.


– Це надзвичайно відповідальна працівниця, – зазначає керівник СВК «Ружинський» Олександр Феодосійович Колібаба. м Сумлінно ставиться до виконання своїх службових обов’язків. Її не потрібно змушувати до роботи. Вона любить тварин, а тому добре працює і відмінно знає свою справу.
По закінченню Білоцерківського сільськогосподарського інституту в 1974 році, за скеруванням вузу, була направлена на роботу в колгосп імені Леніна. Не відала, не гадала Любов Іванівна, що Ружин стане для неї близьким і рідним, що з цією землею пов’яже свою долю на все життя. Скільки років минуло з то ... Читати далі »
Просмотров: 771 | Добавил: kulunka | Дата: 03.02.2011 | Комментарии (0)

Забіжить сусідка: «Тітонько, як ви тут?». Зрідка притупцяє-пришкандибає недалека товаришка по долі, бо і сама вже не має здоров’я. Сяде на лавку, обіпреться на костурик, важко віддихається: «Як ти?». Але відповіді не чекає. Обидві гірко зітхнуть.
Тут живуть сльози….

Ще довго, аж поки пухнастий сніжок лагідно притрушує  сліди на подвір’ячку, бабуся буде вдивлятися в них. А в душі десь скраєчку розіллється тепло: «У мене були гості».


Знову і знову безцільно побреде по хаті, вкотре відсуне фіраночку, аж до болю в старечих очах оглядатиме заметений погрібець, стареньку сливку, що вже всихає, в’язку сухого кукурудзиння під стріхою хліва, вулицю, по якій зрідка пробіжать коні, запряжені в сани. І полинуть думки по тих стежечках-доріжечках. І за чимось – ох, за чимось заболить далекий біль.
Голодне дитинство, босоноге, злякане. Маленька і беззахисна, зойкнула: «Таточку, як же без тебе?». Десь упав на полях ... Читати далі »
Просмотров: 780 | Добавил: kulunka | Дата: 03.02.2011 | Комментарии (2)

Важливим механізмом забезпечення діалогу між податковою службою і платниками податків є формування інституту звернення громадян. Він має сприяти задоволенню потреб громадськості, служити основною умовою забезпечення ефективності державної влади і посилення контролю громадян за її діяльністю. Чіткий механізм звернення громадян до державних органів з заявами, пропозиціями та скаргами передбачений Законом України від 2.10.1996 р. №393/96 «Про звернення громадян».

У зверненні має бути зазначено прізвище, ім’я, по батькові, місце проживання громадянина, викладено суть порушеного питання та підпис заявника із зазначенням дати. Без дотримання цих вимог звернення не розглядається, повертається заявникові та вважається анонімним.
Звернення розглядаються і вирішуються у термін не більше одного місяця від дня їх надходження, а ті, які не потребують додаткового вивчення пізніше 1 ... Читати далі »
Просмотров: 586 | Добавил: kulunka | Дата: 03.02.2011 | Комментарии (0)

Продовження. Початок читайте в №5 від 28 січня 2011 року.

Розробляючи проект зе-
млеустрою щодо організації території земельних часток (паїв), землевпорядна організація з’ясовує кількість власників земельних часток (паїв), на яких потрібно проектувати земельні ділянки. За основу береться відповідна кількість сертифікатів як правовстановлюючих документів на отримання в натурі (на місцевості) земельних часток (паїв), рішення суду про визнання права на земельну частку (пай) тощо.
Такими чином, невитребувана земельна частка (пай) після за-твердження проекту землеустрою щодо організації території земельних часток (паїв) та розподілу земельних ділянок автоматично переходить в статус нерозподілених (невитребуваних) земельних ділянок.
До цієї категорії додатково почали відносити і ті земельні частки (паї), власники яких не брали участі в розподілі земельних часток (паїв) на зборах власників земельних часток (паїв) і не зверталися згодом за отриманням своєї земельної ділян ... Читати далі »

Просмотров: 4292 | Добавил: kulunka | Дата: 03.02.2011 | Комментарии (0)

Яку позицію ухвалено щодо скорочення надвисоких пенсій (10 тис. грн. і вище). Чи запроваджуватиметься обмеження на рівні 12 прожиткових мінімумів для непрацездатних і якої кількості громадян воно торкнеться? Чи торкнеться це тих, хто оформив пенсію до 2011 року? 
Що стосується скорочення надвисоких пенсій, то пропонується встановити максимальний розмір пенсії на рівні 12 розмірів прожиткового мінімуму для осіб, які втратили працездатність. Виходячи із розміру прожиткового мінімуму на грудень 2010 року (734 грн.) це становить 8 808 грн. У 2011 році обмеження розміру пенсії стосуватиметься приблизно 400 осіб, які вийдуть на пенсію вперше.
Закон зворотної дії не має, тому обмеження пенсій максимальним розміром не стосується тих пенсіонерів, які оформили пенсію до 2011 року.
Як виплачуватимуть
спецпенсії працюючим пенсіонерам? Чи втрачатиме працюючий пенсіонер право на спецпенсію при зміні місця роботи (йому виплачуватимуть лише трудову)?
Виплату спеціальних пенсій (д ... Читати далі »
Просмотров: 783 | Добавил: kulunka | Дата: 03.02.2011 | Комментарии (0)

У зв’язку з набранням чинності з 1 січня 2011 року Закону України «Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування» Пенсійний фонд України повідомляє.


Для фізичних осіб –підприємців, які обрали спрощену систему оподаткування, єдиний внесок нараховується у розмірі 34,7% на суми, що визначаються такими платниками самостійно, але не більше максимальної величини бази нарахування єдиного внеску, встановленої Законом. При цьому сума єдиного внеску не може бути меншою за розмір мінімального страхового внеску.
Мінімальний розмір єдиного внеску визначають розрахунково, як добуток мінімального розміру заробітної плати на розмір внеску, встановлений законом на місяць, за який нараховано заробітну плату.
Враховуючи розмір мінімальної заробітної плати, встановлений статею 22 Закону України «Про Держав ... Читати далі »
Просмотров: 1203 | Добавил: kulunka | Дата: 03.02.2011 | Комментарии (0)

Заробітна плата в «конвертах» порушує права найманого робітника, приносить збиток державі, шкодить її соціальній та фінансовій стабільності. Таке явище руйнує суспільство зсередини, позбавляє майбутнього людини, роблячи її безправною.

Трудова угода укладена з роботодавцем в письмовій формі гарантує соціальну захищеність громадян. Трудовою угодою зазначаються умови оплати праці, розмір заробітної плати та інше.
Щоб уникнути сплати податків, деякі роботодавці вдаються до різних махінацій – виплати «тіньової» зарплати, використання фіктивних документів, «відмивання» готівкових коштів; суб’єкти господарювання ведуть подвійну бухгалтерію, а коли отримують доходів у значних розмірах, не подають декларацій до податкової служби. Існують й інші методи приховування доходів: деякі приватні підприємці, що працюють на фіксованому та єдиному податках, не укладають з найман ... Читати далі »
Просмотров: 615 | Добавил: kulunka | Дата: 03.02.2011 | Комментарии (0)

Все частіше в будинках та квартирах з’являються оригінальні електричні пристосування, мета яких – дешево й швидко обігріти житло. Напевно, кожен хоч раз у житті бачив ці незграбні «обігрівачі» з відкритою розпеченою спіраллю, котрі виготовляють і збувають за помірну ціну «народні умільці». Особливо популярні електроплитки: і погрітися можна, і їжу приготувати. Дуже часто, засинаючи поблизу такого «вогнища», людина не помічає, як починає жевріти край ковдри. Неконтрольована електроенергія виходить назовні, перетворюючись на вогонь, який може призвести до фатального кінця.

В 2010 році на території нашого району зареєстровано 5 пожеж, що виникли з причин несправності та порушення правил експлуатації електрообладнання. Вогонь забрав життя у 1 мешканця району та 1 особа отримала опіки. Прямі збитки, завдані цими пожежами, склали 25 тис 500 грн., ще більше – 129 тис грн. становлять побічні збитки.
Отже, придбавши таке «гаряче джерело», людина стає заручницею сумнівного тепла і н ... Читати далі »
Просмотров: 730 | Добавил: kulunka | Дата: 03.02.2011 | Комментарии (0)

Міні-чат

100