Головна » 2011 » Лютий » 17
У світі є безліч красивих місцин: і тихі блакитноокі озера, і бурхливі срібноголосі водоспади, і вкриті сивими туманами безодні, і гірські вершини, що сягають неба. Та наймилішим твоєму серцю назавжди залишається той край, де б’є джерело твого дитинства. Найсолодшим – те повітря, що пахне медом першого побачення твоєї юності. І де б ти не був, і скільки років тобі б не було, та яскравими барвами квітнуть спогади про край, де ти народився. Про рожеві, наче спілі яблука у батьківському саду, світанки. Про вулички, що в’юняться поміж чепурних хатинок і ведуть до рідного порогу. Про прозоре джерельце на лісовій галявині, яке не раз рятувало у спеку своєю прохолодою. Про безтурботне літепло, що пахне суницями… Про край, де колихався
ранок твого життя.

«Моє село – моя колиска» – під такою назвою відбувся суботній святковий вечір у Мовчанівці 5 лютого. Уродженка села Вікторія Ляхут ... Читати далі »
Просмотров: 920 | Добавил: kulunka | Дата: 17.02.2011 | Комментарии (0)

Сільський голова Н.П.Козак очолює вишнівську громаду рік і три місяці. Обрали її люди на позачергових виборах, довірили і на виборах 31 жовтня минулого року. Що ж змінилось у селі за цей час? Про це вона прозвітувала перед односельцями під час зборів уповноважених представників громади, що відбулись 4 лютого.

У зустрічі взяли участь заступник голови райде-ржадміністрації І.І.Семенчук, представники районних відділень Пенсійного фонду – Т.І.Виноград, Держкомзему – Г. В. Нейло, управління праці й соціального захисту населення РДА І.М.Руденко, депутати районної ради З.Т.Пеньківська та М.В.Чернищук, дільничний інспектор міліції Ю.А.Столярець.
Вишневе – село невеличке, тут живе усього 213 людей, з яких 84 пенсіонери. Школярі здобувають науку в сусідньому Вільнопіллі. Крім сільської ради, в селі працює поштове відділення, фельдшерський пункт, клуб, магазин та обслуг ... Читати далі »
Просмотров: 793 | Добавил: kulunka | Дата: 17.02.2011 | Комментарии (0)

Будівництво дороги до двох кладовищ та водопостачання місцевої ЗОШ потребує великих коштів, яких у місцевому бюджеті немає, про це повідомив на сході села у Вільнопіллі очільник громади П.О.Семчук. На засідання якого були запрошені перший заступник голови РДА П.І.Пилипчук, начальник відділу праці УПСЗН І.Л.Охрімчук, заступник начальника завідуючий сектору державного земельного кадастру відділу Держкомзему у Ружинському районі М.В.Руденко та директор Бистрицької філії ТОВ СП «Нібулон» І.В.Сорока.

Сільський голова ознайомив присутніх з соціальним па-спортом села і повідомив, що в населеному пункті проживає 622 людини, за 2010 та початок 2011 року померло 12 жителів села а народилося 5 діточок. На території сільської ради працють бібліотека, клуб, ФАП, сільськогосподарські підприємства ТОВ СП «Нібулон», СФГ «Троянда», СФГ «Лан», СФГ «Наталі», СФГ «ІМІ», СФГ «ЮВ Кол ... Читати далі »
Просмотров: 673 | Добавил: kulunka | Дата: 17.02.2011 | Комментарии (0)

Трубами, які залишаться після проведення газопроводу від Огіївки до Городка, домовились розрахуватись за виконані роботи з підрядною організацією. За таке рішення проголосували на сході села в Городку минулого тижня, у роботі якого прийняли участь керівник апарату РДА А.М.Марущак, начальник агроцеху №3 ДП «Ілліч Агро Умань», депутат районної ради М.П.Скиб’юк, провідний енергетик місцевого господарства В.Т.Крисенко, начальник відділу праці УПСЗН І.Л.Охрімчук, головний спеціаліст відділу Держкомзему у Ружинському районі В.Д.Скрипаченко.

Розпочався схід села вшануванням пам’яті односельчан,  які пішли з життя протягом 2009–2010 років. Сільський голова В.А.Мочульський повідомив, що на території села працює два сільськогосподарських підприємств ДП «Ілліч-Агро Умань» та ПП «Всьому свій час», проживає 460 жителів. За минулий рік народилось 9 дітей, а померло за це ... Читати далі »
Просмотров: 746 | Добавил: kulunka | Дата: 17.02.2011 | Комментарии (0)

Схід уповноважених жителів Бистрика відбувся 9 лютого. У роботі зібрання взяли участь перший заступник голови РДА П.І.Пилипчук, начальник відділу аналізу та прогнозу управління агропромислового розвитку Г.М.Телінкевич, головний спеціаліст відділу пенсійного забезпечення М.В.Пилипчук, головний спеціаліст сектору землеустрою, моніторингу та охорони земель відділу держкомзему А.Л.Заєць, провідний спеціаліст по контролю за призначенням пенсії С.В.Оксемчук та перший заступник начальника РВ УМВС О.М.Мартинюк.

Також у зібранні взяли  участь дільничний інспектор та працівники со-ціальної сфери села. 
Сільський голова П.А.Устименко інформуючи про діяльність сільської ради у 2010 році зазначив, що на території громади функціонують школа I-III ст., дитячий садочок, будинок культури, сільська бібліотека, амбулаторія та господарюють ТОВ СП «НІБУЛОН», СФГ «Україн ... Читати далі »
Просмотров: 707 | Добавил: kulunka | Дата: 17.02.2011 | Комментарии (0)

Жительці Чорнорудки Кларі Олександрівні Предборській присвоєно звання «Почесний донор». Нагородження відбулося минулого тижня. Головний лікар районної лікарні Микола Петрович Зозуля вручив Кларі Олександрівні посвідчення і нагрудний знак, привітав і щиро подякував за великий внесок у порятунок людського життя. Адже жінка за своє життя ставала донором 42 рази, а це – близько
18 літрів крові

– Перший раз я стала донором ще студенткою Житомирського медичного технікуму, – розповіла Клара Олександрівна. – З 1950 року працюючи в селі акушеркою, їздила до районної лікарні здавати кров. В ті часи донорів було більше, але я в свою чергу, як медпрацівник показувала всім приклад, що здавши кров – ти врятуєш життя людині. Надалі донорство стало життєвим принципом і двічі на рік я здавала кров. Пам’ятаю випадок у Бердичеві, ... Читати далі »
Просмотров: 776 | Добавил: kulunka | Дата: 17.02.2011 | Комментарии (0)

Уже протягом трьох років у Шпичинцях не проводився схід села. Сільська громада не мала можливості обговорити і вирішити нагальні проблеми. Так трапилось, що попереднє керівництво мало приділяло уваги спілкуванню із територіальною громадою. А тому і не звітувалось про свою роботу. Тож, проблем накопичилось багато. В цьому році схід села відбувся.

Новообраний сільський голова Василь Петрович Шокал ознайомив присутніх з соціальними проблемами, а також окреслив коло питань, які необхідно терміново вирішувати. Одна з найголовніших проблем – це ремонт під’їздної дороги до села. Вже протягом багатьох років експлуатується близько трьох кілометрів дороги з такими вибоїнами, що неможливо ні пройти ні проїхати, тим паче швидко довезти хворого в Ружинську центральну лікарню, чи добратися до районного центру. Як зазначив сільський голова, це питання зрушило з місця, оскільки ... Читати далі »
Просмотров: 646 | Добавил: kulunka | Дата: 17.02.2011 | Комментарии (0)

П’ятнадцятого лютого в обласній державній адміністрації відбулася нарада  для редакторів комунальних газет області. Нарада відбулася в рамках триденного семінару для редакторів ЗМІ області «Правові аспекти діяльності комунальних ЗМІ на сучасному етапі», який проходив у Центрі перепідготовки та підвищення кваліфікації працівників органів державної влади, органів місцевого самоврядування, державних підприємств, установ і організацій.

Відкриваючи нараду, голова обласної ради Йосип Запа-
ловський подякував редакторам за тісну співпрацю, об’єктивне і толерантне висвітлення суспільних процесів і висловив впевнення, що і надалі органи державної влади та органи місцевого самоврядування будуватимуть свої стосунки з засобами масової інформації на засадах партнерства і в рамках інформаційного законодавства.
«Країна впевнено входить у час реформ, тому перед ЗМІ стоїть відповідал ... Читати далі »
Просмотров: 651 | Добавил: kulunka | Дата: 17.02.2011 | Комментарии (0)

Святковий концерт відбувся у Карабчиївській ЗОШ I-II ступенів 11 лютого. Учні під керівництвом директора школи О.П.Пляс та вчительки початкових класів Г.О.Онофрійчук підготували вокально-танцювальну програму на тему: «Пісня – душа народу». Учасники приємно вразили глядачів низкою виконаних українських пісень і танців. На свято завітали заступник голови РДА І.І.Семенчук та начальник відділу освіти РДА В.Г.Федорчук.

–Доброго дня шановні присутні гості та батьки, – розпочала дійство Ольга Пляс. – Сьогодні, у нас незвичайне свято на тему: «Пісня – душа народу». Адже пісня є не від’ємним атрибутом українського народу. Сьогодні ми даруємо вам віночок пісенних і танцювальних вітань, щоб діти любили та цінували український край та українські традиції.
У святковому залі прикрашеному різноманітними вишивками, квітами та скульптурами ручної роботи, учасники свята зустрі ... Читати далі »
Просмотров: 987 | Добавил: kulunka | Дата: 17.02.2011 | Комментарии (0)

З історії створення Житомирської обласної служби зайнятості

Як свідчить аналіз соціально-політичних процесів, що відбувалися й продовжують відбуватися у будь-якому суспільстві, проблеми праці, зайнятості та безробіття завжди знаходились у прямій залежності від кількох чинників – економічних реформ, структурних перебудов народного господарства, змін політичного ладу.
ХХ сторіччя з його суспільними катаклізмами – війнами, революціями та з породженими ними трансформаціями еконо-міки – сповна продемонструвало увесь набір того, що супроводжує ринок праці в часи змін.
Першу в Україні біржу праці, яка отримала назву Бюро праці, було відкрито в Києві у жовтні 1915 року Київським Воєнно-Промисловим комітетом разом із Комітетом Південно-Західного фронту Всеросійського Земського Союзу. Проте, на той час,і ця біржа не була «класичною» – вона мала терміново вирішувати завдання, ... Читати далі »
Просмотров: 705 | Добавил: kulunka | Дата: 17.02.2011 | Комментарии (0)

Колектив, адміністрація Немиринецької ЗОШ І-ІІІ ступенів завжди прагне до поліпшення якості освітнього процесу, підвищення фахової майстерності кожного працівника, створення умов для навчання і виховання учнів, удосконалення роботи з батьками.

Так 28 січня, в школі відбулися загальношкільні батьківські  збори, на які зібралося 78% усіх батьків.
Для батьків було організоване анкетування з проханням визначитись щодо питаннь оцінки роботи школи, дирекції школи, педагогічному колективу, стосовно організації навчального процесу, харчування в їдальні і т.д.
Приємно, що батьки схвально оцінюють роботу нашого колективу, дирекції школи. Зауваження, які прозвучали, будуть враховані при плануванні роботи школи.
Для батьків була організована виставка робіт гуртка бісеро-плетіння (керівник Л.А Ільчук, «Умілі ручки» (керівник Г.О Кулибаба), «Художнього декору» ( ... Читати далі »
Просмотров: 764 | Добавил: kulunka | Дата: 17.02.2011 | Комментарии (0)

Любі друзі, не жартуйте!
Краще годівничку ви змайструйте.
Для голодних пташенят
Принесіть смачних зернят.
Хай поласують маленькі
Й поспівають навесні.
Всі кругом будуть раденькі,

А плоди дерев – смачні.

Виховний процес, як і навчальний, має важливе значення у  вихованні підростаючого покоління.
На мою думку, виховання дитини залежить від дорослих: батьків, дідуся чи бабусі – дома, вчителя – у школі. Працюючи з учнями 2 класу Немиринецької ЗОШ І-ІІІ ст., я переконалася, що дітей краще виховувати на конкретних прикладах, взятих із життя.
Такий приклад трапився на одному з уроків 27 січня. На вікно сіла синичка і постукала у шибку. Це і стало поштовхом для проведення на виховній годині бесіди про охорону птахів. Відгадали загадки про тих, згадали птахів, які відлетіли у теплі краї і тих, які залишилися на зимівлю у нашому краї. Оголосивши дітям конкурс на кращу годівничку, я на наступний день побачила у восьми моїх вихованців ... Читати далі »

Просмотров: 1537 | Добавил: kulunka | Дата: 17.02.2011 | Комментарии (0)

Рушник на стіні. Давній наш звичай. Не було, здається, жо-дної в Україні оселі, котрої б не прикрашали рушники. Хата без рушників, казали в народі, що родина без дітей. Рушник з давніх-давен був обличчям оселі, відтак і господині. Потому, скільки і які були рушники, створювалася думка про жінку її дочок. Ніщо так не характеризувало жіночу вправність, майстерність, охайність і працьовитість, ніж ці вимережані рукотвори.
Хліб і рушник – одвічні символи. Хліб-сіль на вишитому рушникові були високою ознакою гостинності українського народу.
Рушник. Він пройшов крізь віки, він і нині символізує чистоту почуттів, глибину безмежної любові до своїх дітей, він щедро простелений близьким і далеким друзям, гостям. Хай символ цей завжди буде у нашій добрій хаті, як ознака великої любові й незрадливості.

Вікторія СТОЛІТНЯ


Просмотров: 5693 | Добавил: kulunka | Дата: 17.02.2011 | Комментарии (0)

Музика – невід’ємна частина нашого життя. Вона допомагає жити, виховує почуття прекрасного. Минають роки, змінюються покоління, смаки. Але ніколи не потрібно забувати, що ми – українці. Наш народ – творець чудових українських пісень. Ми маємо геніальних композиторів та відомих музикантів. Можливо, сучасну молодь важко зацікавити симфонічною музикою, народною піснею. Але нашому вчителеві вдалось це зробити.

Вже більше 25 років працює вчителем музики у Чорнорудській  ЗОШ І-ІІ ст. Олександр Анатолійович Штика.
Наш вчитель – чудова людина. Вимогливий, дисциплінований, енергійний. Його уроки – цікаві й захоплюючі. Олександр Анато-лійович вчить нас не тільки співати, а й слухати музику. Він зумів створити у нашому селі духовий оркестр. Під керівництвом вчителя хлопці 8 класу вчаться грати на сопілках. Олександр Анатолійович – творча людина. Сам пише пісні. Одну з них виконує шкільний х ... Читати далі »
Просмотров: 1009 | Добавил: kulunka | Дата: 17.02.2011 | Комментарии (0)

Людина досягає успіхів у житі, якщо в дитинстві про неї піклуються близькі, якщо вона виростає в затишній атмосфері родинного взаєморозуміння та духовності. Людині, яка з малечку не відчула тепла й ніжності від рідних, у зрілому віці важко подолати тривожність, невпевненість у собі. Як правило, в таких людях розвивається агресивність, їм важко долати життєві негаразди. Родина є однією з тих основ, яка закладає, плекає, формує особистість.

У Ягнятинській загальноосвітній школі I-III ступенів пройшов місячник родинно-побутової культури. Класоводи та класні керівники під час бесід та годин спілкування порушували питання про відносини між батьками та дітьми, про сімейні та моральні цінності.
Учні 8 класу провели інформаційну годину «Не цураймося, признаваймося…». Говорили про пам’ять родоводу, про те, що родина до родини – народ, дружній і працьовитий. Як могутня ... Читати далі »
Просмотров: 1882 | Добавил: kulunka | Дата: 17.02.2011 | Комментарии (0)

Статтею 21 Закону України
«Про Державний бюджет на 2011 рік» встановлено прожитковий мінімум на одну особу в розрахунку на місяць у розмірі з 1 січня – 894 гривні, з 1 квітня – 911 гривень, з 1 жовтня – 934 гривні, з 1 грудня – 953 гривні та для тих, хто відноситься до основних соціальних і демографічних груп населення:
дітей віком до 6 років: з 1 січня – 816 гривень, з 1 квітня – 832 гривні, з 1 жовтня – 853 гривні, з 1 грудня – 870 гривень;
дітей віком від 6 до 18 років: з 1 січня – 977 гривень, з 1 квітня – 997 гривень, з 1 жовтня – 1022 гривні, з 1 грудня – 1042 гривні;
працездатних осіб: з 1 січня – 941 гривня, з 1 квітня – 960 гривень, з 1 жовтня – 985 гривень, з 1 грудня – 1004 гривні;
осіб, які втратили працездатність: з 1 січня – 750 гривень, з 1 квітня – 764 гривні, з 1 жовтня – 784 гривні, з 1 грудня – 800 гривень.
Статтею 23 вищезазначе-
ного Закону встановлено, що у 2011 році рівень забезпечення прожиткового мінімуму (гарантований ... Читати далі »
Просмотров: 631 | Добавил: kulunka | Дата: 17.02.2011 | Комментарии (0)

Законопроект «Про заходи щодо законодавчого забезпечення реформування пенсійної системи» передбачає запровадження окремих його норм поетапно.


Зокрема, передбачається, що особи матимуть право на призначення пенсії за віком після досягнення 60 років та за наявності страхового стажу не менше 15 років.
Жінки, які народилися до 31 грудня 1960 року включно, виходитимуть на пенсію за віком за такою схемою:
Народжені: до 31 січня 1956 року підуть на пенсію в 55 років;
з 1 лютого по 31 липня 1956 підуть на пенсію в 55 років і 6 місяців;
з 1 серпня 1956-го по 31 січня 1957-го в 56 років;
з 1 лютого 1957 по 31 липня 1957 року – в 56 років 6 місяців;
з 1 серпня 1957 року по 31 січня 1958 року – в 57 років;
з 1 лютого 1958 року по 31 липня 1958 року – в 57 років 6 місяців;
з 1 серпня 1958 року по 31 січня 1959 року – в 58 років;
з 1 л ... Читати далі »
Просмотров: 1085 | Добавил: kulunka | Дата: 17.02.2011 | Комментарии (0)

Статтею 21 Закону України  «Про Державний бюджет на 2011 рік» встановлено прожитковий мінімум на одну особу в розрахунку на місяць у розмірі з 1 січня – 894 гривні, з 1 квітня – 911 гривень, з 1 жовтня – 934 гривні, з 1 грудня – 953 гривні та для тих, хто відноситься до основних соціальних і демографічних груп населення: 
дітей віком до 6 років: з 1 січня – 816 гривень, з 1 квітня – 832 гривні, з 1 жовтня – 853 гривні, з 1 грудня – 870 гривень;
дітей віком від 6 до 18 років: з 1 січня – 977 гривень, з 1 квітня – 997 гривень, з 1 жовтня – 1022 гривні, з 1 грудня – 1042 гривні;
працездатних осіб: з 1 січня – 941 гривня, з 1 квітня – 960 гривень, з 1 жовтня – 985 гривень, з 1 грудня – 1004 гривні;
осіб, які втратили працездатність: з 1 січня – 750 гривень, з 1 квітня – 764 гривні, з 1 жовтня – 784 гривні, з 1 грудня – 800 гривень.
Статтею 23 вищезазначе-
ного Закону встановлено, що у 2011 році рівень забезпечення прожиткового мінімуму (гарантований мін ... Читати далі »
Просмотров: 776 | Добавил: kulunka | Дата: 17.02.2011 | Комментарии (0)

Створення атмосфери добровільної сплати податків у суспільстві – першочергове завдання податківців під час кампанії декларування доходів. Традиційно з 1 січня по 30 квітня в Україні проводиться кампанія декларування доходів, отриманих протягом минулого звітного року. На запитання, які найчастіше виникають під час декларування доходів відповідає заступник Попільнянського МДПІ
Володимир Олександрович Ішутін.

Визначальною ідеологією кампанії декларування доходів громадян у 2011 році є направленість на добровільне виконання громадянами свого конституційного обов’язку щодо сплати податків та підвищення податкової культури населення. Подання декларації – це не тільки конституційний обов’язок кожного громадянина, а й можливість добровільної сплати податків, від рівня якої залежить стан місцевих бюджетів і со-ціально економічний розвиток регіонів та добробут громадян.
– Володими ... Читати далі »
Просмотров: 660 | Добавил: kulunka | Дата: 17.02.2011 | Комментарии (0)

У зв’язку з набранням чинності норм Податкового кодексу  України та відповідно до пп. д пункту 176.2 ст.176 та на виконання наказу ДПА України від 31.01.2011 року №58 – податкові агенти повинні подавати до органу державної податкової служби податкову декларацію з податку на доходи фізичних осіб за базовий податковий період, що дорівнює календарному місяцю за встановленою формою. Така декларація подається незалежно від того, виплачує чи ні доходи платникам податку податковий агент протягом звітного періоду.
В даній звітності відображаються загальні суми доходів, що нараховані на користь платників податку, загальні суми податку на доходи фізичних осіб, що утримані з цих доходів, а також обсяги перерахованого податку до бюджету.
Декларація подається протягом 20 календарних днів місяця наступного за звітним. Отже, останнім днем подання декларації за січень є 21 лютого 2011 року. Показники податкових декларацій за 3 місяці кварталу повинні відповідати показникам форми – 1ДФ кварт ... Читати далі »
Просмотров: 730 | Добавил: kulunka | Дата: 17.02.2011 | Комментарии (0)

Як і раніше громадяни можуть продавати вирощену ними  сільгосппродукцію без утримання податку з доходів фізичних осіб. Це передбачено пп.165.1.24 Податкового кодексу України. Підтвердженням цього права є довідка, затверджена наказом ДПА України від 21.12.2010 року №975.
Якщо у старій довідці термін дії іще не закінчився, таким громадянам також необхідно звернутись до органів місцевої ради з заявою про видачу нової довідки. Довідка видається протягом 10 днів з дня звернення. Довідка видається терміном на 5 років. Оригінал не передається покупцю. Податковий агент має залишити собі копію, звіривши її з оригіналом.

Сектор масово-роз’яснювальної роботи та звернень громадян


Просмотров: 4676 | Добавил: kulunka | Дата: 17.02.2011 | Комментарии (0)

Традиційний турнір з баскетболу, присвячений пам’яті Заслуженого працівника сільського господарства України М.М.Гибала, відбувся у спортивному залі Ружинської гімназії. Участь у турнірі щорічно беруть вісім команд. У нинішньому році заявки на участь подали шість команд, в тому числі одна із Попільні.

Команди розділили на дві групи. У групі «А» змагались попільнянці, баскетболісти ружинського «Студента» та ягнятинської «Зірки». У групі «Б» зустрічались БК «Ружин», «Ветеран» та баскетболісти Ружинської гімназії. У першій групі перемогу вибороли спортсмени з Попільні, а у другій – БК «Ружин». Боротьбу за третє місце вели баскетболісти «Ветерана» та «Студента». З рахунком 36 – 37 перемогу здобули представники студентства. 
За почесний трофей змагались гості турніру з місцевим БК «Ружин». Перемогу здобули господарі змагань. Показали майстерність та доклали ба ... Читати далі »
Просмотров: 712 | Добавил: kulunka | Дата: 17.02.2011 | Комментарии (0)

Міні-чат

100