Головна » 2011 » Грудень » 15 » «Золота рибка» зустрічає маленьких прибережненців
20:33
«Золота рибка» зустрічає маленьких прибережненців

Сімнадцять років пусткою стояло приміщення колишнього дитсадка у Прибережному. Давно не лунав у ньому дитячий сміх, веселий гамір не котився кімнатами, іграшки зникли разом із меблями, а Сонкові-Дрімку не стало кому приносити різнокольорові сни під подушки. Холод, тиша і павутиння надовго заснували кутки закладу, що колись повнився радістю і любов’ю. Вихователі і кухарі залишились без роботи, а батькам довелось возити своїх малих бешкетників у ружинський дитсадок, або ж залишати їх під пильним наглядом бабусь і дідусів.

Та через роки прибережненській «Золотій рибці» врешті вдалося виплутатися із сітей руйнації і зустріти гостей теплом і затишком: робота дошкільного закладу відновлена, приміщення відремонтоване, укомплектоване і готове знову прийняти на виховання сільську малечу. Дитсадок може вмістити двадцятеро хлопчиків і дівчаток. Нові меблі, іграшки, телевізор, DVD, комплекти білизни, посуд – усе чекає на дітвору. У приміщенні встановлено сучасні вікна й двері, зроблено капітальний ремонт. Система опалення базується на енергозберігаючих технологіях – вночі працюватиме електрична система за зниженими тарифами, а вдень підтримувати тепло можна завдяки котлу, який працює на твердому паливі. Також у садочку є як холодна, так і гаряча вода. Добре обладнана тут і кухня – тож діти ласуватимуть свіжими й смачними стравами. Біля садка – ігровий майданчик зі свіжопофарбованими гірками. На відкриття закладу з держбюджету було перед-бачено 212460 грн, в т.ч. 100 тис. грн. на розвиток. Уже використано 114600 гривень (у т.ч. 3000 - з місцевого бюджету). Крім того, у громаді додалось чотири робочих місця. Будуть виховувати діток Оксана Білуха та Тетяна Яворська, а різні смаколики їм готуватиме кухарка Лариса Семенюк. Очолила колектив Людмила Федун.
Словом, у «Золотій рибці» тепер, наче вдома: знай собі грайся і розвивайся в теплі й добрі, бався з друзями, рости здоровим і вихованим на радість батькам і державі. А що приміщення було освячене, то й Божа благодать відтепер перебуватиме з колективом та дітьми. Чин освячення здійснив о. Сергій.
Урочисте відкриття ДНЗ «Золота рибка» відбулось 9 грудня. Гостей на свято запросили до місцевої школи, учні якої підготували поетичні та пісенні вітання.
Давно минули ті часи, коли держава планувала те, що повинно виконуватися на місцях. Тепер ініціативи чекають саме від громади. Прибережненська громада на чолі з сільським головою якраз і стала генератором ідеї відновити роботу дитсадка. З одного боку, є бажання, а з іншого – потреба виконувати Указ Президента та Програму Кабінету Міністрів про стовідсоткове охоплення дітей дошкільною освітою. Ініціативу мешканців села підтримала районна та обласна влада. Працювали усім миром.
Тож з вітальними словами і вдячністю до усіх, хто зробив свій внесок у цю потрібну і приємну справу, звернувся Прибережненський сільський голова Василь Ткачук. Він подякував за підтримку голові облдержадміністрації Сергію Рижуку, заступнику голови обласної ради Михайлу Чигирю, голові районної державної адміністрації Володимиру Бондарчуку, голові районної ради Борису Ходаківському, депутатам Прибережненської сільської ради, керівникам установ і організацій, приватним підприємцям, місцевим мешканцям – кожному, чий труд, кошти, розуміння, готовність йти назустріч людям крок за кроком наближали громаду до кінця цього нелегкого, а подекуди й доволі тернистого шляху.
Приміром, районний центр зайнятості на чолі з директором Володимиром Бондарчуком, сприяв у тому, аби тимчасово безробітні були залучені до оплачуваних громадських робіт на облаштуванні ДНЗ, що було взаємовигідним рішенням. Працівники виконавчого апарату районної ради і райдержадміністрації потрудились на облаштуванні території закладу.
За спонсорську допомогу сільський очільник подякував голові СФГ «Україна» Андрію Шокалу, керівнику «Райсільгоспхімії» Андрію Яковчуку, голові СФГ «Дубрава» Андрію Безкоровайному, голові правління СВАТ «Житомиррибгосп» Віктору Федуну, приватним підприємцям Михайлу та Сергію Семенюкам, Ігорю Ямковому.
А також щирі слова вдячності пролунали від сільського голови на адресу усіх односельчан, які сумлінно працювали задля того, аби дитсадок відновив свою роботу: Анатолію Яворському, Сергію Оленичу, Ігорю Федуну, Сергію Дячуку, Миколі Миколайовичу Федуну та Миколі Івановичу Федуну, Сергію Ярмолюку, Миколі Любарському, Андрію Ткачуку, Олегу Димитрашку, Надії Бойчук, Аллі Федун.
Гості завітали до прибережненської малечі цього дня з добрими побажаннями та приємними подарунками.
У вітальній промові заступник голови обласної ради Михайло Чигир зауважив, що відкриття дитсадка «Золота рибка» було одним із пунктів його передвиборчої програми як кандидата у депутати, та висловив переконання, що спільна діяльність влади та органів місцевого самоврядування має спрямовуватись на забезпечення гідного рівня життя людей. У подарунок від депутата малеча отримала іграшки і фрукти. Школярам дістались м’ячі.
Голова районної ради Борис Ходаківський, вітаючи громаду з приємною подією, підкреслив, що саме у садочку дитина отримує основу того, що називається великою наукою життя. Виконком районної ради подарував спортивний інвентар дитсадківцям та гостинці.
Перший заступник голови РДА, начальник управління АПР Петро Пилипчук разом із сердечними вітаннями наголосив на тому, що майбутнє держави залежить саме від того, якими виростуть сьогоднішні діти.
«У дитсадку в дитини формується культура соціального життя, закладаються здорові звички, навики особистої гігієни, – зауважив начальник відділу освіти РДА Володимир Федорчук. – Школа чекає на підготовлених дітей. У Ружинському районі разом із Прибережненським функціонує вже 22 дошкільних навчальних заклади. До кінця року очікуємо відкриття ще двох». До вітань долучилась методист відділу освіти Людмила Шевчук. Відділ освіти та профспілка освітян подарували дитсадку іграшки, м’ячі, скакалки і дидактичний розвивальний матеріал.
Вітання і подарунки іменинникам дня дістались від депутата Верховної Ради Руслана Лук’янчука – килимове покриття передав від нього депутат райради Валентин Саківський; екологічно чисті продукти харчування від СФГ «Україна» привіз заступник голови Петро Гребінь, DVD-програвач подарував голова СФГ «Дубрава» Андрій Безкоровайний, гостинці від центру зайнятості вручили Тетяна Панащенко і Людмила Ямкова. Іграшки подарували Голубівський сільський голова Олександр Лікарчук, заступник гловного лікаря ЦРД Олекандр Боденчук, а заступник начальника управління Держказначейства в Ружинському районі Людмила Аксьонова подарувала настінний годинник та оберіг.
Ще багато гарних і добрих побажань линуло від гостей цього дня. Учні Прибережненської школи на чолі з директором Оксаною Ткачук також привітали своїх молодших друзів піснями та віршами. Та, напевно, найбільш щемливі почуття викликав дебютний виступ дитсадківців, які теж встигли підготувати до свята віршики і з честю витримали цей перший іспит перед аудиторією. А допомогла школярам і дошкільнятам підготуватись до свята вчителька молодших класів Тетяна Ямкова.
«Звісно, це дуже добре, що в селі відкрили дитячий садок, – сказала мама 4-річної Насті Оксана Ткачук. – Адже ми, як і інші батьки, возили доньку в Ружин в садочок, а тепер вона ходитиме тут, в селі. Дякуємо всім, хто допоміг відкрити його в Прибережному».
На завершення свята присутні перейшли до дитсадка, де керівники урочисто перерізали символічну червону стрічку і разом з дітьми, їх батьками та усіма бажаючими оглянули відновлене приміщення.
Ольга МОЛЯВЧИК

Переглядів: 819 | Додав: zmya | Рейтинг: 1.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Міні-чат

100