Головна » 2011 » Березень » 11 » Барвисте гроно вітань для зарудинчанок
10:35
Барвисте гроно вітань для зарудинчанок
Краса і ніжність, лагідність і мудрість, вірність і відважність сплелися в Жінці. Свята мамина любов береже від турбот. Кохання милої дружини надихає й окриляє. Вірність сестри дає сили боротись.…Усе на світі починається з Жінки – і життя, і родина, й Вітчизна. Так як і весна починається зі свята, зітканого з перших несміливих сонячних промінчиків, заквітчаного ніжними мімозами й пролісками, зігрітого усмішками й вітаннями, – свята усіх жінок.


Барвисте гроно вітань  мешканкам Зарудинців подарували місцева влада й учасники художньої самодіяльності, які шостого березня орга-нізували односельцям святковий вечір у будинку культури. Для колег, мам, бабусь, дружин, сестричок, подруг лунали ліричні вірші, неначе пелюстки квітів, сипались щирі й теплі слова вдячності й любові. Пошана до жінок, які працювали й працюють у всіх сферах діяльності: сільському господарстві, освіті, медицині, культурі, у органах місцевого самоврядування тощо, – звучала у кожному вітанні. Шанобливі слова лунали на адресу тих мужніх жінок, які пронесли крізь життя біль війни. Для усіх них, таких лагідних і таких сильних, лунали сердечні побажання. Вели вечір сільський голова Анатолій Хоцянівський та Тетяна Решитар.


Ліричними й жартівливими піснями тішили присутніх учасниці вокальної групи: Катерина Хоцянівська, Оксана Швець, Тетяна Решитар, Надія Дудар, Олена Мотревич, Тетяна Задорожня, Людмила Пясецька й Любов Туранська. Їх вокалу на баяні акомпанував директор будинку культури Анатолій Кравчинський. Народні й естрадні пісні лунали у виконанні Наталії Шуляк, Анастасії Мазілі-ної, Артема Пясецького, дуету Олександра Партали й Романа Ма-зіліна.
Запальний ритмічний танок виконали юні танцюристки Валентина Ремінська, Наталія Кравчинська, Тетяна Ткачук, Христина Кулецька й Анна Ткачук.
Цікавинкою вечора стало те, що піднесена лірика була щедро пересипана гумористичними номерами. Щирий сміх викликали сценки з «Кайдашевої сім’ї», «Сватання на Гончарівці», інсценівки про сварливих сусідок, про прийом у лікаря, вокальна жартівлива композиція про те, як жінка на базарі чоловіка продавала, а також низка гуморесок. Долучилися до аматорів сцени тут і Юрій Решитар, і Сергій Ткачук, І Анатолій Хоцянівський, і школярки Наталка Задорожна й Таня Туранська. Власними жартівливими віршами розважила глядачів Наталія Боденчук.


Варто віддати належне режисерам вечора, які підібрали художні номери так, що ті задовольняли смаки аудиторії будь-якого віку. І старші, і молодь захоплено спостерігали за дійством, що розгорталося на святково прикрашеній сцені, і дарували артистам бурхливі оплески. А малеча ще й підтанцьовувала у залі.
На присутніх чекали приємні сюрпризи – конкурси з призами. Бажаючі змагалися у тому, хто швидше знайде загаданий предмет, або ж – хто швидше з’їсть цукерки. Учасники цих нескладних і веселих конкурсів отримали сувеніри до свята.
Подарунки і квіти отримали з нагоди свята й учасниці художньої самодіяльності.


Приємно, що до організації й проведення свят у селах району долучаються і спонсори. Для зарудинчан ними стали ТОВ «Новофастівське» на чолі з керівником Юрієм Крижанівським, керуючий місцевим відділком господарства, депутат районної ради Олександр Ткачук, керівник ХПП «Зарудинецьке» Стані-слава Петрова, керівник СФГ «Магілан» Андрій Масюк, приватні підприємці Микола Невмержицький, Галина Ковальчук й Валентина Гуляс, а також Роман Хоцянівський. Як кажуть, не зміліє рука того, хто дає. А добро завжди вертається сторицею.
Тож цей березневий, ще трохи морозний вечір, був зігрітий теплом сердець, що дарували радість. Хотілося б, аби кожен новий день, не лише святковий, дарував людям якнайбільше щасливих миттєвостей. Адже з них і складається життя.

Ольга МОЛЯВЧИК



Переглядів: 880 | Додав: kulunka | Рейтинг: 5.0/24
Всього коментарів: 2
2 Хельга  
0
Дякую за комплімент, приємно. Та що б ми робили без вас, шановні чоловіки? shy

1 13  
0
Шановна Ольга, так гарно написано !
Тому цей коментар пишу стоячи, за Вас, Жінки !

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Міні-чат

100