Головна » 2011 » Лютий » 3 » Будьте обережні під час користування побутовими та обігрівальними електроприладами
09:43
Будьте обережні під час користування побутовими та обігрівальними електроприладами

Все частіше в будинках та квартирах з’являються оригінальні електричні пристосування, мета яких – дешево й швидко обігріти житло. Напевно, кожен хоч раз у житті бачив ці незграбні «обігрівачі» з відкритою розпеченою спіраллю, котрі виготовляють і збувають за помірну ціну «народні умільці». Особливо популярні електроплитки: і погрітися можна, і їжу приготувати. Дуже часто, засинаючи поблизу такого «вогнища», людина не помічає, як починає жевріти край ковдри. Неконтрольована електроенергія виходить назовні, перетворюючись на вогонь, який може призвести до фатального кінця.

В 2010 році на території нашого району зареєстровано 5 пожеж, що виникли з причин несправності та порушення правил експлуатації електрообладнання. Вогонь забрав життя у 1 мешканця району та 1 особа отримала опіки. Прямі збитки, завдані цими пожежами, склали 25 тис 500 грн., ще більше – 129 тис грн. становлять побічні збитки.
Отже, придбавши таке «гаряче джерело», людина стає заручницею сумнівного тепла і наражає на небезпеку себе, свою родину й сусідів. Ружинський РВ УМНС України в Житомирські області ще раз застерегає:
– ніколи не користуйтеся саморобними електрообігрівачами; Це найкоротший шлях не лише до пожежі, а й до смерті.
– слідкуйте за справністю ізоляції електропровідників;
– своєчасно замінюйте пошкоджену електропроводку новою;
– не застосовуйте саморобні електрозапобіжники, не залишайте без нагляду увімкненні електронагрівальні та побутові прилади;
– не дозволяйте малолітнім дітям самим вмикати чи наглядати за побутовими електроприладами чи приладами опалення.

Валерій Первушин


Переглядів: 733 | Додав: kulunka | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Міні-чат

100