Головна » 2011 » Лютий » 11 » Чи приживеться у селі добра традиція?
21:23
Чи приживеться у селі добра традиція?

Згідно розпорядження голови райдержадміністрації В.С.Бондарчука № 63 в селах району в лютому – березні проходять сходи сіл, на яких розглядаються питання соціально-економічного розвитку населених пунктів, інформації сільських голів, працівників соціальної сфери, керівників сільськогосподарських формувань, які діють на території громад, за минулий рік.

Також у зібраннях беруть  участь представники правоохоронних органів, установ соціальної сфери.
Розпочався цикл зборів жителів громад у Зарудинцях, де перед початком заходу відбулась принципова розмова голови райдержадміністрації В.С.Бондарчука та голови районної ради Б.О.Ходаківського з керівником ТОВ «Новофастівське» Ю.В.Крижанівським стосовно подальшого господарювання підприємства на теренах району. Увага акцентувалась на збереженні поголів’я великої рогатої худоби, а заразом і робочих місць. Разом з тим, як зазначив В.С.Бондарчук, потрібно не тільки зберегти поголів’я, а й розширювати стадо, застосовувати нові форми утримання тварин. Зокрема, доцільно впроваджувати у виробництво нові доїльні зали, що дасть можливість виробляти якісне молоко. Для цього необхідно провести ремонт, а де потрібно, реконструкцію приміщень.
Аналізуючи життя громади у 2010 році, сільський голова зазначив, що тут функціонує шість сільськогосподарських формувань, п’ять магазинів, поштове відділення, сільський будинок культури, бібліотека ФАП, школа та дошкільний навчальний заклад.
У минулому році для дитсадка, де виконаний поточний ремонт, придбали меблі, посуд, електричну плиту.
Приділялась увага закладу охорони здоров’я. Замінені чотири старих вікна на склопакети, придбано новий холодильник та медикаменти для надання невідкладної допомоги.
Біля приміщень сільської ради та будинку культури замінено 140 метрів паркану на залізобетонну огорожу. Частково по вулицях села відремонтовані дороги. Здійснений поточний ремонт пам’ятника загиблим односельчанам у роки Великої Вітчизняної війни на місцевому кладовищі.
За сприяння та допомоги ТОВ «Новофастівське» вулиці села минулої зими постійно очищались від снігу.
Ранньої весни села під час місячника санітарної очистки було упорядковано центр села, вивезено сміття, побілені паркани. Проте проблема вивезення сміття залишається актуальною і по сьогодні. Сільський голова у минулому році за сприяння ТОВ «Новофастівське» організував трактор для вивозки сміття. Для оплати його роботи не вдалося зібрати необхідні кошти. Лише декілька власників присадибних ділянок здали гроші. Решта ж мешканців виносить сміття у місцевий ставок, на узбіччя доріг, у посадки. Учасники зборів висловили пропозицію, щоб раз у квартал все-таки, збирали та вивозили сміття. Чи приживеться у селі добра традиція, невідомо.
Керівник ТОВ «Новофастівське» Ю.В.Крижанівський у своєму виступі наголосив на прийнятті рішення про виділення коштів на соціальний розвиток громади та запевнив працюючих у товаристві, що тваринницька галузь у відділку буде розвиватись. Очікується прийняття рішення про ремонт тваринницьких приміщень. Що ж стосується посівів цукрових буряків, як зазначив Юрій Володимирович, у нинішньому році, як і у минулому, господарство не планує вирощувати. Господарство не має відповідної кількості землі для нормального функціонування цукрового заводу.
Як і у жителів інших населених пунктів району, у мешканців Зарудинець ті ж пробеми – ціна на молоко, автобусне сполучення, питання зайнятості населення.
Підсумовуючи роботу зборів, голова райдержадміністрації В.С.Бондарчук зазначив, що усі питання потрібно вирішувати толерантно, зважено. Там де це вдається, є й певні успіхи. В тому числі і у Зарудинцях, де налагоджена співпраця громади з господарюючими суб’єктами. Врегулювання цін на молоко можна вирішити створенням обслуговуючого кооперативу, про що неодноразово наголошувалося, укладанням договорів з молокопереробним підприємством. Питання зайнятості населення на першому плані роботи органів виконавчої влади. Ведеться планомірна робота по створенню нових підприємств, і відновленню роботи тих, які функціонували раніше. Певні напрацювання в цьому, як зазначив В.С.Бондарчук уже є. Ведуться перемовини з інвесторами, які готові вкладати кошти не тільки у створення підприємств, а й у соціальний розвиток територій, де вони діятимуть.
Василь КАЩУК

Переглядів: 703 | Додав: zmya | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Міні-чат

100