Головна » 2011 » Лютий » 17 » Чи вивезуть хімічні речовини з села?
17:14
Чи вивезуть хімічні речовини з села?
Схід уповноважених жителів Бистрика відбувся 9 лютого. У роботі зібрання взяли участь перший заступник голови РДА П.І.Пилипчук, начальник відділу аналізу та прогнозу управління агропромислового розвитку Г.М.Телінкевич, головний спеціаліст відділу пенсійного забезпечення М.В.Пилипчук, головний спеціаліст сектору землеустрою, моніторингу та охорони земель відділу держкомзему А.Л.Заєць, провідний спеціаліст по контролю за призначенням пенсії С.В.Оксемчук та перший заступник начальника РВ УМВС О.М.Мартинюк.

Також у зібранні взяли  участь дільничний інспектор та працівники со-ціальної сфери села. 
Сільський голова П.А.Устименко інформуючи про діяльність сільської ради у 2010 році зазначив, що на території громади функціонують школа I-III ст., дитячий садочок, будинок культури, сільська бібліотека, амбулаторія та господарюють ТОВ СП «НІБУЛОН», СФГ «Україна», СФГ «Нива» та ПП «Альона», які за підсумками минулого року мають гарні результати, як у рослинництві, так і в тваринництві.
Минулого року в місцевій амбулаторії було замінено вхідні двері, придбано кардіограф, глюкометри та інгалятор, а віднедавна амбулаторію передано на баланс відділу охорони здоров’я райдержадміністрації.
Багато зроблено в школі. Так за допомогою батьківського комітету дирекцією навчального закладу було придбано ко-мп’ютери, замінено вхідні двері та відремонтовано санвузли.
Позитивні зміни відбулися й в сільському будинку культури, адже з появою нового художнього керівника та допомогою директора клубу і бібліотекаря не лише почали проводитися концерти та вечори відпочинку, а й зроблений косметичний ремонт приміщення.
За інформацією сільського очільника, дещо погіршилася ситуація в дитячому садочку, адже знизилась відвідуваність дітей та зменшено бюджет дитсадка, що в свою чергу призвело до того, що всіх працівників дошкільного закладу переведено на 0,75 ставки.
П.А.Устименко зазначив, що у 2011 році планується закупити котел в дитячий садок, здійснити реконструкцію па-м’ятника та меморіальних плит в центрі села, зробити ремонт і пофарбувати фундамент та фасад будинку культури. Та частково відремонтувати дороги.
Як і у жителів інших населених пунктів у мешканців Бистрика виникають проблеми – переоформлення землі, не видана компенсація дітям війни і забруднені сміттям вулиці, ставки та канави.
Селяни запропонували розглянути питання, щодо вивезення невикористаних гербіцидів та хімічних речовин, які знаходяться в складі на території населеного пункту. Перший заступник голови РДА П.І.Пилипчук зазначив, що проблема під контролем, гроші з районного бюджету виділяються, отже хімічні речовини з часом будуть ліквідовані.
Підсумовуючи роботу зборів сільський голова П.А.Устименко порадував присутніх і приємною інформацією про те, що 5 березня, за сприяння депутата обласної ради заступника голови облради М.А.Чигира в Бистрицькому будинку культури відбудеться концерт до 8 березня.

Ц.ТОЛОКА



Переглядів: 710 | Додав: kulunka | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Міні-чат

100