Головна » 2011 » Лютий » 23 » День Захисника Вітчизни - свято чи ні?
20:52
День Захисника Вітчизни - свято чи ні?

Редакція газети «Ружинська земля» провила соцопитування у юнаків і чоловіків віком від 18 до 30 років та від 30 і старших на тему: «Ваше ставлення до Дня Захисника Вітчизни». Четверо із п’яти опитаних юнаків відносяться з повагою до цього дня, та самі особисто його не святкують. Так як вважають, що вітати потрібно чоловіків тих, які служили в Радянській армії. І лише один переконаний, що цей святковий день, для всієї сильної половини людства.

В цьому ж питані думки респондентів старшого віку розбіглись. Двоє з п’яти опитаних вважають, що це свято справжніх чоловіків та й для них самих День Захисника Вітчизни - особливий день, адже певний період свого життя вони віддали служінню Батьківщини та жодного разу про це не пошкодували. Така ж кількість чоловіків навпаки впевнена, що про це свято мало хто пам’ятає тому для них це звичайний, буденний день. І тільки один з опитаних вважає, що День Захисника Вітчизни святкують лише ті чоловіки, які служили та служать, не залежно в Радянській чи в Українській армії.

Наталія ШУЛЯК


Переглядів: 1064 | Додав: zmya | Рейтинг: 5.0/11
Всього коментарів: 1
1 Kolega  
0
Погоджуюсь з думкою, що це свято для всіх чоловіків. Чому? По-перше, захистом Батьківщини займаються не лише люди у формі - кожен з нас своєю працею вносить дещицю в економічну, продовольчу, екологічну чи інформаційну безпеку держави. По-друге, якщо говорити про чоловіків, як захисників у широкому розумінні цього слова, то список об'єктів чи, правильніше, суб'єктів, які вони повинні захищати буде досить солідним. І чільне місце у цьому переліку звичайно посідає родина та найближче оточення. Скептики звичайно можуть заперечити, мовляв від чого ж захищати рідних, коли над головою не свистять кулі і будуть неправі, бо навіть у мирний час на кожного чатує безліч небезпек. Тай, погодьтеся, оберігати (читайте "захищати") свою родину від життєвих негараздів і труднощів, особливо у наш складний час, ой як не просто.
Отже, як на мене, День захисника Вітчизни насамперед повинен асоціюватися із захистом власної родини, адже усе в житті і Вітчизна в тому числі починається з родини. А щодо військових, то у них є своє професійне свято - 6 грудня, а 23 лютого нехай буде святом усіх , незалежно від того, служили вони чи - ні, чоловіків.

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Міні-чат

100