Головна » 2011 » Серпень » 2 » Господарства забезпечені зернозбиральною технікою
16:12
Господарства забезпечені зернозбиральною технікою
Засідання колегії райдержадміністрації відбулось 26 липня. Очолив його голова РДА В.С.Бондарчук. Члени колегії розглянули питання виконання Програми соціально-економічного розвитку району у першому півріччі, хід збиральної кампанії нинішнього року, підготовки мережі закладів освіти до роботи в новому навчальному році та інші.
За оперативними даними
сільгосппідприємств району, станом на 25 липня попри дощову погоду вже зібрано 8899 га ранніх зернових та 357 га озимого ріпаку. Про це повідомив перший заступник голови РДА, начальник управління АПР РДА П.І.Пилипчук. Він зауважив, що кращі результати в СФГ ім. Мічуріна, СФГ «Україна», АПК «Архат», ТОВ «Новофастівське», СВК «Ружинський». Дещо нижчі темпи збирання врожаю в ДП «Ілліч Агро Умань», ТОВ СП «НІБУЛОН», ПСП ім. Цюрупи. Господарства району забезпечені зернозбиральною технікою. У жнивах задіяні на 16 комбайнів більше, ніж торік.
З метою організованого завершення жнив 2011 року колегія РДА вирішила звернути увагу керівників ТОВ СП «НІБУЛОН», ПСП ім. Цюрупи, ТОВ «Украгроінвес-Холдинг» на низькі темпи збирання ранніх зернових, рекомендувати прискорити збирання ранніх культур, а також засипати насіння згідно господарських потреб, довести його до високих посівних кондицій та здати для перевірки у районну насіннєву інспекцію. Управління АПР, згідно рішення, має надавати усебічну допомогу господарствам у найшвидшому завершенні збирання ранніх зернових та забезпеченні репродуктивним насінням.
Розглянувши подання Прокуратури області про усунення порушень вимог чинного законодавства про аграрну реформу, колегія вирішила рекомендувати керівникам СВК «Ружинський» та ДП АФ «Немиринецька» завершити врегулювання майнових відносин та передати документи для видачі свідоцтв про право власності на майновий пай до Ружинської селищної ради та Немиринецької сільської ради. Державному реєстратору – внести запис в Єдиний державний реєстр про припинення діяльності юридичної особи сільськогосподарського підприємства «Чорнорудка».
Іншим, не менш важливим питанням, яке розглянули члени колегії стала підготовка закладів освіти до роботи в новому навчальному році. Як повідомив начальник відділу освіти РДА В.Г.Федорчук, наразі в районі працює 18 дошкільних навчальних закладів, а невдовзі їх стане на 5 більше. Таким чином дошкільним вихованням буде охоплено 75% дітей.
У всіх приміщеннях закладів освіти проводяться ремонти, відбувається підготовка до роботи в осінньо-зимовий період. Тривогу викликає те, що ціни на газ та електроенергію знову зростають, а тому освітянам знову доведеться економити.
Керівник апарату РДА А.М.Марущак поінформував про стан розгляд звернень громадян, що надійшли до райдержадміністрації у І півріччі. Відтак, за півроку до РДА надійшло 498 звернень громадян, що на 70 більше, аніж у відповідному періоді 2010 року. На телефонну «гарячу лінію» надійшло 16 звернень. Аналіз свідчить, що найбільше звернень надійшло з питань аграрної політики і земельних відносин – 193, соціального захисту – 43, житлової політики, комунального господарства, транспорту й зв’язку – 30, опіки й піклування – 14. Серед звернень – 18 колективних.
З усіх розглянутих питань колегія райдержадміністрації прийняла відповідні рішення.
Ольга МОЛЯВЧИК

Переглядів: 692 | Додав: zmya | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Міні-чат

100