Головна » 2011 » Липень » 8 » Комбайни готові до виходу в поле
10:43
Комбайни готові до виходу в поле

Завдяки сумлінній праці сільських трудівників на полях СФГ ім. Мічуріна вирощено хороший урожай зернових культур. Правда, затяжні щоденні дощі, які пройшли останнім часом, дещо ускладнили роботу сільських трудівників. І все ж жнива не за горами. До початку масового збирання урожаю залишилось буквально тиждень-два. Тому хлібороби активно готуються до жнив. Підготовляють складські приміщення до прийому зерна, оглядають зерноочисні машини, ще раз перевіряють готовність комбайнів до виходу в поле.

– В цьому році на жнивах 2011 року у нас будуть працювати чотири комбайни: три «Єнісеї» і один комбайн німецького виробництва «Клаас», – говорить керівник сільгосппідприємства Володимир Іванович Пилипчук. – Навантаження на один комбайн не великі, в середньому кожному потрібно зібрати урожай на площі 140-150 гектарів. Зрозуміло, що «Клаас» продуктивніший, тому намолоти будуть вищими. Збиратимуть зернові досвідчені механізатори П.В.Гладишко, М.Г.До- рощук, П.І.Руденко, Р.С.Більський та інші. Загалом до збирання ранніх зернових підлягає 650 гектарів. Під час жнив у нас ніхто не стоїть осторонь цієї важливої справи, в тому числі і пенсіонери. Всі добре розуміють, що вирощений важкою працею урожай потрібно зібрати і зберегти, оскільки від нього залежить добробут не тільки працівників сільгосппідприємства, але й всіх жителів Зоряного. Працюючі на жнивах будуть забезпечені гарячим харчуванням.
– Вся техніка готова до виходу в поле, – говорить бригадир тракторної бригади М.Ф.Стрільчук. – Механізатори вміло експлуатують свою техніку, доглядають її і вчасно ремонтують. Так відразу після жнив минулого року, почистили комбайни, підфарбували, змастили, де потрібно замінили зношені деталі і поставили на лінійку готовності. Тому затрати часу понесені господарством на ремонт, набагато менші ніж зазвичай.
І справді, у Зоряному сільські трудівники не гають часу, а готуються у всеозброєнні підійти до гарячої пори жнив.
Василь КОПАЧ

Переглядів: 773 | Додав: zmya | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Міні-чат

100