Головна » 2011 » Лютий » 17 » Найбільший скарб – родина
16:59
Найбільший скарб – родина
Людина досягає успіхів у житі, якщо в дитинстві про неї піклуються близькі, якщо вона виростає в затишній атмосфері родинного взаєморозуміння та духовності. Людині, яка з малечку не відчула тепла й ніжності від рідних, у зрілому віці важко подолати тривожність, невпевненість у собі. Як правило, в таких людях розвивається агресивність, їм важко долати життєві негаразди. Родина є однією з тих основ, яка закладає, плекає, формує особистість.

У Ягнятинській загальноосвітній школі I-III ступенів пройшов місячник родинно-побутової культури. Класоводи та класні керівники під час бесід та годин спілкування порушували питання про відносини між батьками та дітьми, про сімейні та моральні цінності.
Учні 8 класу провели інформаційну годину «Не цураймося, признаваймося…». Говорили про пам’ять родоводу, про те, що родина до родини – народ, дружній і працьовитий. Як могутня ріка бере силу з маленьких джерел, так і українська культура збагачується традиціями маленьких сімей.
У грудні п’ятикласники разом зі своїми наставниками Оксаною Василівною та Миколою Івановичем Найчуками провели для батьків родинне свято, зіткане з добра і щирості, ніжності та зворушливості. Багато теплих слів було сказано батькам, висловлено подяки за подароване життя.
Участь родин у цікавих конкурсах сприяла зближенню та єднанню поколінь: батьки нагадували дітей, а діти навпаки – ставали серйознішими і здавалися дорослішими.
Вчителька образотворчого мистецтва Ніна Федорівна Оцалюк організувала виставку малюнків «Тато, мама, я – разом ми сім’я». Дивилася я на ці роботи і бачила маленькі і великі родини. Одні сидять за біднім столом, інші – працюють в саду або відпочивають. Ці сюжети виконували різні за віком, характерами та уподобаннями діти, але кожен малюнок випромінює одне сяйво – любов до найдорожчих у світі людей, до тих, хто пригорне і заспокоїть, допоможе і розрадить, захистить і втамує біль від образи.
З давніх-давен українці любили жартувати. Гумор супроводжував людей під час різноманітних робіт та обрядів. Цю характерну рису продемонстрували шестикласники. Разом зі своїм класним керівником Галиною Петрівною Мартинюк вони провели свято «Якщо в сім’ї лад – не потрібен скарб».
Ведучі Катерина Романюк та Ірина Козенюк оголошували конкурси, ігри, вікторини. Дмитро Томчук та Юрій Шморгун потішили всіх гумористичними оповіданнями про відносини між батьками та дітьми. Вікторія Іващук, Юлія Горбатюк та Олег Круглій інсценували веселі історії про родинне виховання. Аня Оцалюк та Яна Фелонюк провели конкурс загадок. Серед глядачів переможцями стали учні 5 класу Роман Заіка і Юлія Кушим.
Свята, які відбулися у нашій школі, спонукають до роздумів: кожна людина – неповторність, їй даровано совість, сумління, розум. А ще їй даровано життя…
Із гідних вчинків, із щирих слів любові, поваги, подяки сплітаймо щодня віночки добра у своїх душах і даруймо їх єдиним і неповторним найдорожчим людям – мамі, татові, братикові, сестричці, бабусі, дідусеві і всім, хто поруч.

Альона Щерба
На світлині: родина Володимира Миколайовича та Алли Володимирівни Щербів

Переглядів: 1885 | Додав: kulunka | Рейтинг: 5.0/5
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Міні-чат

100