Головна » 2011 » Лютий » 17 » Навчалися редактори «районок»
17:12
Навчалися редактори «районок»
П’ятнадцятого лютого в обласній державній адміністрації відбулася нарада  для редакторів комунальних газет області. Нарада відбулася в рамках триденного семінару для редакторів ЗМІ області «Правові аспекти діяльності комунальних ЗМІ на сучасному етапі», який проходив у Центрі перепідготовки та підвищення кваліфікації працівників органів державної влади, органів місцевого самоврядування, державних підприємств, установ і організацій.

Відкриваючи нараду, голова обласної ради Йосип Запа-
ловський подякував редакторам за тісну співпрацю, об’єктивне і толерантне висвітлення суспільних процесів і висловив впевнення, що і надалі органи державної влади та органи місцевого самоврядування будуватимуть свої стосунки з засобами масової інформації на засадах партнерства і в рамках інформаційного законодавства.
«Країна впевнено входить у час реформ, тому перед ЗМІ стоїть відповідальне завдання: з одного боку, вести роз’яснювальну роботу, з іншого, – критично осмислювати процеси, що відбуваються в державі», – зазначив заступник голови облдержадміністрації Віктор Балюрко. Він поінформував, що в 2011 році, як і в 2010 обласна державна адміністрація планує укласти угоди на висвітлення своєї діяльності з районними газетами.
Під час наради було підсумовано діяльності редакцій комунальних газет за 2010 рік. Як зазначив Віктор Балюрко, протягом 2010 року редакції районних комунальних газет отримали 1 млн. 119 тис. грн коштів з місцевих бюджетів, в тому числі на висвітлення діяльності співзасновників – 387 тис. Це становило 14 % від загальних витрат редакцій. Для порівняння: у 2008 році цей показник становив 21,5%, у 2009 – 21,2%. Тобто щороку відсоток коштів місцевих бюджетів у витратах редакцій скорочується, що свідчить про більшу самостійність комунальних газет, їх прагнення не залежати від бюджетних коштів.
Начальник управління у справах преси та інформації облдержадміністрації Тетяна Осницька, узагальнюючи підсумки роботи редакцій за 2010 рік, відзначила позитивні аспекти в діяльності комунальних газет: тиражі «районок» зросли з 104 до 108 тис. примірників, покращилась наповненість видань, їх зовнішній вигляд, ліквідована заборгованість із виплати заробітної плати.
У ході наради були обговорені актуальні питання проведення у ЗМІ роз’яснювальної роботи щодо пенсійної реформи, проведення передплати періодичних видань тощо.
Участь у нараді також взяли: начальник Головного управління Пенсійного фонду України в Житомирській області Олександр Чорній, голова обласної профспілки працівників культури Неля Паламарчук, директор Житомирської дирекції Українського державного підприємства поштового зв’язку УДППЗ «Укрпошта» Олександр Нечипорук, директор книжково-газетного видавни- цтва Валентина Орел, генеральний директор обласної державної телерадіокомпанії Віктор Бойко, головні редактори та редактори обласної та районних комунальних газет області.
Довідково. Триденний семінар для редакторів ЗМІ області «Правові аспекти діяльності комунальних ЗМІ на сучасному етапі» тривав 14 - 16 лютого в Центрі перепідготовки та підвищення кваліфікації працівників органів державної влади, органів місцевого самоврядування, державних підприємств, установ і організацій.
У ході семінару розглядалися загальні засади діяльності ЗМІ, юридичні, правові питання, основні аспекти дотримання законодавства з праці. Редактори прослухали лекції про архівну справу та спроби використання архівних матеріалів при підготовці статей, нове у оформленні та дизайні газет тощо.

Управління у справах преси та інформації облдержадміністрації



Переглядів: 653 | Додав: kulunka | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Міні-чат

100