Головна » 2011 » Лютий » 3 » Новий пожежний підрозділ буде створено в Білилівці
10:09
Новий пожежний підрозділ буде створено в Білилівці
П’ятсот два жителі, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, проживають на території району. Серед них 181 дитина, 17 потерпілих I категорії, 97 ліквідаторів II і III категорій. Із загальної кількості потерпілих від Чорнобильської катастрофи, 17 осіб мають інвалідність, пов’язану із роботами по ліквідації аварії.
Згідно ст. 20, 21 Закону України «Про ста-
тус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи» за 2010 рік вказаній категорії громадян проводились нарахування компенсаційних виплат в сумі 429849 грн. – інформувала на засіданні колегії райдержадміністрації начальник управління праці та соціального захисту населення О.П.Розумович. – В тому числі додаткова відпустка потерпілим I та II категорії, компенсація на харчування, одноразова виплата на оздоровлення. Також потерпілим дітям, та їх батькам надані гарантовані державою компенсації на суму 62545 грн.
На повне державне забезпечення дітей до вступу їх до школи шляхом безплатного виховання їх у державних дошкільних закладах освіти і надання щомісячної грошової допомоги, розмір якої визначається Кабінетом Міністрів України, виплата склала – 7764 грн. Виплата грошової компенсації батькам, сума якої встановлюється місцевими радами, якщо діти не перебувають на повному державному забезпеченні, складає 43854 грн. За харчування дітей у дошкільних закладах перераховано 3815 грн.
Крім того, щорічно проводиться медичне обстеження постраждалих внаслідок Чорнобильської катастрофи.
Профінансовані пільги з медичного обслуговування громадян, які постраждали від наслідків аварії на ЧАЕС, в сумі 16800 грн. Із них: в центральну районну аптеку №62 – 8400 грн. Видачу медикаментів за 2010 рік проведено за 48 пільговими рецептами; в центральну районну лікарню на зубопротезування – 8400 грн. Безкоштовне зубопротезування за 2010 рік проведено 15 особам.
Приймаються документи для видачі посвідчень дітям, які народилися від батька чи матері, які мають підстави належати до категорії I, II або III, постраждалих внаслідок Чорнобильської катастрофи, для заміни вкладок до посвідчень I категорії потерпілим, які мають інвалідність, пов’язану з роботами з ліквідації аварії на ЧАЕС, поновлення посвідчень у зв’язку з їх втратою та пошкодженням.
Для нарахувань компенсаційних виплат дітям, які не перебувають на державному забезпеченні, приймаються рішення виконкомів сільських, селищної рад із затвердження середньо-фактичного розміру вартості продуктів харчування у дитячих дошкільних закладах для встановлення розміру виплати дітям, які не відвідують дошкільні заклади по району.
Проводиться відшкодування батьківської плати на сільські ради за батьків, діти яких перебувають в дошкільних закладах, згідно поданих сільськими радами реєстрів.
Про роботу апарату райдержадміністрації у 2010 році та стан звернень громадян що на-дійшли до райдержадміністрації та органів місцевого самоврядування району у минулому році інформував керівник апарату РДА А.М.Марущак.
Апарат райдержадміні-
страції здійснював організаційне, правове та матеріально-технічне забезпечення діяльності райдержадміністрації, проводив перевірки стану додержання на території району Конституції України, законів України, виконання указів і розпоряджень Президента України, постанов Кабінету Міністрів України, розпоряджень і доручень голів облдержадміністрації, райдержадміністрації, інших актів органами державної виконавчої влади та місцевого самоврядування, їх посадовими особами, працівниками підприємств, установ і організацій незалежно від форм власності і підпорядкування.
Взято участь у підготовці 578 проектів розпоряджень голови райдержадміністрації з основної діяльності та 40 проектів з кадрових питань.
Протягом 2010 року сектором контролю райдержадміністрації надано виконавцям повідомлення і проконтрольовано подання в обласну державну адміністрацію, її структурні підрозділи, обласні служби 1970 інформацій-звітів про проведену роботу на виконання документів органів виконавчої влади вищого рівня.
До органів місцевого самоврядування за 2010 рік надійшло 4895 звернень, що на 1406 звернень менше, ніж у 2009 році.
У 2010 році до районної державної адміністрації надійшло 888 звернень громадян, що на 479 менше аніж у 2009 році. Особлива увага під час розгляду звертається на звернення, які надійшли від інвалідів, ветеранів війни і праці, пенсіонерів, одиноких малозабезпечених громадян. Їм, по можливості, надається допомога у вирішенні соціально-побутових питань.
Про створення підрозділу місцевої пожежної сторожової охорони на території Білилівської сільської ради інформував начальник районного відділу УМНС в Житомирській області В.А.Федорович. Зокрема, він зазначив, що через віддаленість від райцентру, де розташована професійна пожежна частина, за виникнення пожежі, пожежники не завжди мають змогу вчасно ліквідувати загорання. Саме тому доцільно створити підрозділ пожежної сторожової охорони на базі Білилівської сільської ради. Там є пристосоване приміщення пожежного депо, пожежний автомобіль, який буде готовий до роботи після відповідного ремонту. Наголошено, що для належної роботи підрозділу у місцевих бюджетах сільських рад необхідно передбачити близько вісімдесяти тисяч гривень.
На колегії вирішили підготувати необхідні документи для створення підрозділу пожежної сторожової охорони в с. Білилівка, фінансовому управлінню РДА доручено розробити механізм фінансування для утримання підрозділу.
З усіх питань, порушених на колегії, прийняті відповідні рішення.
Василь КАЩУК


Переглядів: 625 | Додав: kulunka | Рейтинг: 4.5/8
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Міні-чат

100