Головна » 2011 » Лютий » 17 » Прекрасна та мелодійна українська пісня
17:08
Прекрасна та мелодійна українська пісня
Святковий концерт відбувся у Карабчиївській ЗОШ I-II ступенів 11 лютого. Учні під керівництвом директора школи О.П.Пляс та вчительки початкових класів Г.О.Онофрійчук підготували вокально-танцювальну програму на тему: «Пісня – душа народу». Учасники приємно вразили глядачів низкою виконаних українських пісень і танців. На свято завітали заступник голови РДА І.І.Семенчук та начальник відділу освіти РДА В.Г.Федорчук.

–Доброго дня шановні присутні гості та батьки, – розпочала дійство Ольга Пляс. – Сьогодні, у нас незвичайне свято на тему: «Пісня – душа народу». Адже пісня є не від’ємним атрибутом українського народу. Сьогодні ми даруємо вам віночок пісенних і танцювальних вітань, щоб діти любили та цінували український край та українські традиції.
У святковому залі прикрашеному різноманітними вишивками, квітами та скульптурами ручної роботи, учасники свята зустріли гостей хлібом та вітальною піснею. Після якої випускниця школи Оксана Онофрійчук виконала композицію «Тополя».
Україна має героїчну історію. Це історія мужнього народу, що віками боровся за свою волю, щастя, свідками чого є високі могили в степу та прекрасна і мелодійна народна пісня. Своїм виступом привітали усіх зі святом хор учнів з композицією «Козацькому роду». До привітання приєднались й учні 6-9 кл. із завзятим танцем «Карапет».
Для кожної людини, родина – це маленька батьківщина, в якій ми живемо і яку ніжно любимо і поважаємо. Потішили глядачів своїми виступами родина Квашуків з піснею «Колискова» (Ольга Дмитрівна з дочкою Катеринкою ученицею 6 кл.) та сімейний колектив у складі Петра Скоківського, Людмили Скоківської, Людмили Чміль та Павлини Максимець із композицією «Спогад». З квітчастими хустинками ансамбль учнів виконав танець «Я з людьми поділюся добром». Піснею «Рідна хата» учениці 8 кл. Галина Зубрицька та Ольга Шрам ще раз нагадали присутнім, що куди б не привела їх життєва дорога, а рідна домівка залишається найкращою та найдорожчою. Приємно здивували глядачів не лише учні школи, а й вчительський коллектив заспівавши пісню «Не та ружа» та вокальний народний ансамбль села з композиціями «Серденько мліє» і «А у мене». Бурхливі оплески глядачів викликала пісня «Варенички» у виконані вчителя музики Петра Скоківського, директора будинку культури Віктора Іващука та члена батьківського комітету Віктора Максимця. Під музичний супровід учасники свята почастували смачними варениками усіх запрошених.
Сільський голова Валерій Крисюк подякував учасникам за мелодійний і змістовний концерт та побажав щоб мешканці села й надалі співали народні пісні. Та разом з П.Скоківським, В.Іващуком та В.Максимцем подарував присутнім музичне вітання «Мав я раз дівчиноньку». На закінчення свята артисти заспівали «Многая літа». Свято проводилось під віршовані рядки ведучих Валентини Бурківської та Ольги Шрам учениць 8 кл.
На закінчення свята заступник голови РДА І.І.Семенчук подякував учасникам за прекрасне свято та підтримання народних традицій. А також побажав сільській громаді, щоб вона завжди була такою дружною, щоб завжди жила піснею та плекала пісню, як і нашу українську мову!

Наталія Шуляк



Переглядів: 989 | Додав: kulunka | Рейтинг: 4.6/10
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Міні-чат

100