Головна » 2011 » Лютий » 3 » Шляхи удосконалення роботи органів місцевого самоврядування
10:15
Шляхи удосконалення роботи органів місцевого самоврядування
Очільник Ягнятинської громади першим з-поміж сільських голівподілився проектом покращення соціально-економічного розвитку села. На виїздну нараду в Ягнятині, яка відбулася першого лютого, завітали голова РДА В.С.Бондарчук, голова районної ради Б.О.Ходаківський, сільські голови, бухгалтери сільських рад, завідуючі клубів та будинків культури .
Сільський голова В.А.Тимошенко разом із представниками громади Ягнятина зустрів та привітав учасників семінару із хлібом та сіллю. 
– При в’їзді в село ми плануємо установити Поклінний хрест, – поділився намірами Володимир Анатолійович. – Проект у нас вже виготовлений, отож до весняних свят плануємо його встановити. Також, як тільки дозволять погодні умови, плануємо облаштувати криницю при в’їзді, щоб кожен подорожній міг відпочити та втамувати свою спрагу.


Нещодавно у місцевому будинку культури встановлено обігрівальний котел.
– Велике приміщення важко обігріти, тим більше, коли вікна у аварійному стані, але потужність котла нам дозволяє нагрівати приміщення до +14-15 градусів, – розповів сільський голова. – Отже, тепер тут можна працювати і займатися з дітьми. Менший за об’ємом котел плануємо встановити в приміщенні сільської бібліотеки. Хочемо реставрувати пам’ятник Слави, який вже понад два десятки років залишається незакінченим. Потрібно реконструювати гранітні плити навколо пам’ятника, відновити вуличне освітлення. За сприяння директора школи С.І.Колісник всю ділянку навколо пам’ятника плануємо обсадити деревами.
Учасники семінару відвідали дитячий садочок, територію якого намітили зменшити та обгородити. Привести до ладу дитячий ігровий майданчик, за словами сільського голови, ягнятинська громада планує най-ближчим часом. Директор Ягнятинської школи С.І.Колісник розповіла про кропітку роботу, яка починається у навчальних закладах, як тільки зійде останній сніг. На прилеглій до школи території насаджений чималий садок: тут і різні різні фруктові дерева, і безліч ягідних кущів.


– Овочеві культури ми також вирощуємо самі, – наголосила Світлана Іванівна.
Шануючи героїчні подвиги предків, у школі заснували три музеї. Учениці сьомого класу Вікторія Маліновська та Анна Пахолюк розповіли про історію розвитку місцевої школи, від дня заснування до нині. Про кімнати «Бойової слави» та Голодомору 1932-1933 років розповіла учениця сьомого класу Юлія Чумак.
Пленарне засідання прове-
ли у приміщенні актової зали ягнятинської школи. Голова райдержадміністрації В.С.Бондарчук акцентував увагу присутніх на програмі розвитку закладів культури району.
– Перш за все, кожен сільський голова повинен навести лад на своїй території, – звернувся до присутніх Володимир Сергійович. – Провести реставрації меморіальних місць, розчистити парки культури, понасаджувати дерева. Кожен завідуючий будинком культури має відзвітувати про проведені та заплановані культурні заходи. Графік роботи працівників сфери повинен чітко відпрацьовуватись. А ми, в свою чергу, будемо суворо контролювати виконання робіт.
Начальник відділу культури і туризму РДА О.І.Хитрий прозвітував про проведення конкурсу-огляду колективів художньої самодіяльності «Таланти твої, Ружинщино!». Він подякував усім працівникам культури за допомогу в організації концертів. Керівник аппарату РДА А.М.Марущак розповів про підготовку до проведення сходів жителів населених пунктів району в лютому. Розглянуто також ряд інших питань.
Юлія МАКОВЧУК


Переглядів: 1069 | Додав: kulunka | Рейтинг: 5.0/5
Всього коментарів: 3
3 almiv  
0
Хлопці, Вашому селу треба кошти і ще раз кошти під всі Ваші ідеї. Можу порекомендувати звернутися до Іващука Андрія з Одеської області, знахідка для будь-якої міської та сільської ради.

2 kulunka  
0
Це точно!!! Курчат по осені рахують. От і побачимо що очільнику громади вдасться втілити в життя. biggrin

1 Хельга  
0
Якби ж плани громади та до фінансового бога у вуха yes yes yes

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Міні-чат

100