Головна » 2011 » Березень » 18 » Українкою її зовемо
09:48
Українкою її зовемо
У світовій культурі є митці, що увібрали в себе живу душу народу, стали часткою його життя. До них належить і славетна укра-їнська поетеса Леся Українка, яка не стала повторювати попередників або сучасників, а виробила власний, оригінальний голос, якого «не знала доти Україна».


Двадцять п’ятого лютого наш народ вшанував 140 – річчя від Дня народження славетної поетеси Лесі Українки.
З цієї нагоди у Зарічанській школі були проведені змістовні виховні заходи.
Учасники драмгуртка «Оберіг» під керівництвом вчителя А.С.Кадикової підготували літературний журнал «Леся Українка та світова культура». Гуртківці повідомили цікаві факти про дитячі захоплення, перші проби пера, інтелектуальні здібності, публіцистичну діяльність великої поетеси. Розповіді ведучих були усіяні перлами поезії ювілярки, які неперевершено декламувала учениця 5 класу Анастасія Безкоровайна.
Яскравим акордом у святі стала вистава «В гостях у Лісовому Царстві», яку продемонстрували учні 5 класу. Глядачі з цікавістю поринули у дитинство поетеси. Усіх полонила чуйна та мрійлива Леся Українка, яку зіграла Юлія Міловацька. Життєву мудрість та досвід Знахарки передала Діана Степанишина. Таємниці рослинного світу розкрили Лісовик – Богдан Слободенюк і Мавка – Оксана Мельник.
Учні 9 класу підготува-
ли виховний захід «Без надії сподіваюсь», в якому розкрили цікаві сторінки життя Лесі Українки. Затамувавши подих, слухали присутні історію кохання Лесі та Сергія Мержинського. Дивувались і захоплювались, як в одній людині поєднались міць і непохитність революціонера і романтична ніжність закоханої дівчини.
Леся Українка видобула свою Мавку з самих глибин душі. Образ зродився з духу музики, народної пісні, краси єднання людини і природи.
Учні відчули цю глибину, ці почуття і передали їх в інсценівці уривку твору «Лісова пісня».
Глядачі були вражені природньою акторською майстерністю Дмитра Кушима, який виконував роль Лукаша, тим, як щиро і невимушено передав він почуття свого героя. Зачарувала всіх своєю ніжністю золотокоса Мавка – Богдана Ковальчук.
Учні молодших класів провели конкурс читців творів Лесі Українки. Переможці В.Статкевич (4 кл), М.Кучерук, В.Телятник (3 кл), А.Костюк (2 кл) декламували улюблені вірші на святі.
Також була підготовлена виставка книг Лесі Українки та інших авторів з бібліотечного фонду.
Хочеться вірити, що хвилини спілкування з творчістю славетної землячки не кануть в небуття, а запалять вогник віри в перемогу добра, оптимізму, відродять силу нашої мови та національний дух.
А.С.КАДИКОВА,
С.М.ТКАЧУК
Переглядів: 661 | Додав: kulunka | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Міні-чат

100