Головна » 2011 » Лютий » 3 » Увага особистому прийому громадян
10:03
Увага особистому прийому громадян
Важливим механізмом забезпечення діалогу між податковою службою і платниками податків є формування інституту звернення громадян. Він має сприяти задоволенню потреб громадськості, служити основною умовою забезпечення ефективності державної влади і посилення контролю громадян за її діяльністю. Чіткий механізм звернення громадян до державних органів з заявами, пропозиціями та скаргами передбачений Законом України від 2.10.1996 р. №393/96 «Про звернення громадян».

У зверненні має бути зазначено прізвище, ім’я, по батькові, місце проживання громадянина, викладено суть порушеного питання та підпис заявника із зазначенням дати. Без дотримання цих вимог звернення не розглядається, повертається заявникові та вважається анонімним.
Звернення розглядаються і вирішуються у термін не більше одного місяця від дня їх надходження, а ті, які не потребують додаткового вивчення пізніше 15 днів від дня їх отримання.
Якщо в місячний термін вирішити порушені у зверненні питання неможливо, термін його розгляду подовжується, але не може перевищувати 45 днів. Чіткий механізм звернень громадян дасть можливість ґрунтовно вивчити проблему у зверненні та сприятиме налагодженню діалогу влади і громадськості. Робота з розгляду звернень триватиме й надалі, оскільки сьогодні захист прав громадян є обов’язком влади.
Раїса Ничипорук


Переглядів: 588 | Додав: kulunka | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Міні-чат

100