Головна » 2011 » Квітень » 29 » Завинив 10 тисяч гривень – можеш позбутися житла
10:23
Завинив 10 тисяч гривень – можеш позбутися житла
Такі норми передбачено у новому законі про виконавче провадження. Виконавці отримали доступ до всіх електронних баз, що стосуються майна особи: вони можуть безкоштовно користуватися даними БТІ, земельного кадастру, МРЕВ. На будь-що із виявленого у боржника накладають арешт і продають за рішенням суду.
Ці дії виконавча служба уже вчиняє. Скажімо, таким пра-
вом державного виконавця, яке зазначене в законі, про заборону виїзду за кордон – законодавець намагався прискорити виконання судових рішень, тобто зменшити можливість для боржників щодо уникнення відповідальності за невиконання стягнення заборгованості перед кредиторами. Наприклад, якщо раніше у державного виконавця було право зупинити виконавче провадження у разі оскарження виконавчого провадження, то наразі таке право відсутнє.
Якщо сума боргу менше 10 мінімальних заробітних плат, то виконавча служба не має права звернутись зі стягненням на житло та земельну ділянку, на якій знаходиться це житло, якщо воно є єдиним місцем проживання, тільки в цьому існують обмеження. Як і раніше, надається семиденний термін для виконання рішення суду в добровільному порядку. Таким чином, якщо боржник виконує рішення добровільно, він уникає стягнення з нього щонайменше виконавчого збору. Розмір такого стягнення становить 10 відсотків від суми, яку завинили. Якщо боржник переконаний, що виконавче провадження відкрито або проводять неправомірно, він може його оскаржити лише в суді.
Ружинське районне управління юстиції
Переглядів: 585 | Додав: zmya | Рейтинг: 4.5/2
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Міні-чат

100