Головна » 2010 » Серпень » 05

 

Звернення

... Читати далі »

Просмотров: 660 | Добавил: zmya | Дата: 05.08.2010 | Комментарии (0)

Ружинській землі - 80 років

Служити вірою і правдою народу
zmya | Дата: 05.08.2010 | Комментарии (1)

Понад 650 гектарів ранніх зернових та зернобобових культур мають зібрати цьогоріч сільські трудівники СФГ «Україна». З року в рік на своїх полях бистричани вирощують високі врожаї. 
Не стали винятком і нинішні жнива. Як тільки дозволила погода, всі комбайни вийшли в поле. І не дивно, адже добрі господарі завжди покладаються на власні сили, селянську мудрісь, хліборобську вдачу та чесну сумлінну працю. У Бистрику так було завжди, і сьогодні славні трудові традиції продовжуються. Тут заздалегідь відремонтували техніку, підготували складські приміщення для прийому зерна, на час жнив забезпечили людей гарячим харчуванням, створили всі умови для напруженої роботи у цю гарячу пору в полі. Тут ніхто не стоїть осторонь цієї важливої справи, оскільки всі добре розуміють, що вчасно зібраний і збережений у засіках хліб – це достаток усіх трудівників господарства.
– Зараз на шостому полі, – говорить головний агроном господарства Сергій Якимович Шеренговий, – працює п’ять ... Читати далі »
Просмотров: 899 | Добавил: zmya | Дата: 05.08.2010 | Комментарии (0)

Питання реформування житлово-комунальної сфери району, реорганізації підприємств та оренди землі розглянула комісія з економічних реформ райдержадміністрації. Про розроблення стратегічних планів розвитку підприємств централізованого водо- і теплопостачання та про створення об’єднань співвласників багатоквартирних будинків поінформував начальник відділу житлово-комунального господарства РДА В.В.Талько. Зокрема він зазначив, що майже 70% водогінних мереж зношені, чотири станції знезалізнення (стільки немає у жодному районі області) якісно очищають воду, але через застарілі труби вода до споживачів надходить наполовину знову збагачена залізом. Сьогодні відділ житлово-комунального господарства РДА працює над виготовленням проектно-кошторисної документації для нових водогінних мереж, але разом з тим постає питання будівництва нових мереж. Рівень води у громадських криницях падає, знизився рівень ґрунтових вод, особливо на Заріччі, а тому будівництво артсвердловин та нов ... Читати далі »
Просмотров: 689 | Добавил: zmya | Дата: 05.08.2010 | Комментарии (0)

Що не кажіть, а однокласники — це на все життя. Це святість. Це — неповторність. І скільки років тобі б не було, твій клас повертає тебе у найдорожчі, найщиріші миті дитинства, почуття першого кохання, захоплень, найвірнішої дружби. Одним словом, твій клас — це класно!І щасливо задумана А.М.Цішевською зустріч стала справжнім подарунком для нашого класу. Скільки сил і часу було для цього затрачено, знає лише Тоня, але класна зустріч вдалася.
Зустрілися однокласники у рідному селі Княжики — зустріч трепетна і незабутня. Гостинно вітала колишніх школярів оселя класного керівника Віри Талимонівни По-ліщук, бо Сахнівська середня школа, яку ми закінчували, не збереглася. В один день теперішні вже дідусі і бабусі стали раптом дітьми: сміялися, пізнаючи один одного за якимись ледь вловими рухами, голосом, темпераментом. Але впізнали один одного. А раділи справді — як діти — своїй любій вчительці Вірі Талимонівні, яка живе тут таки, у Княжиках.
Сім наших однокласників пішли в небуття… А т ... Читати далі »
Просмотров: 1113 | Добавил: zmya | Дата: 05.08.2010 | Комментарии (1)

Відповідно до статті 2 Закону України «Про плату за землю» використання землі в Україні є платним. Плата за землю справляється у вигляді земельного податку або орендної плати.
Платниками земельного податку є власники земельних діля-
нок, земельних часток (паїв) та землекористувачі. Розмір земельного податку не залежить від результатів господарської діяльності власників землі та землекористувачів.
Власники та користувачі земельних ділянок для обслуговування житлового будинку, для ведення дачного садівництва, для ведення гаражного будівництва, для ведення городництва та фізичні особи, які викупили приміщення нежитлового фонду, сплачують земельний податок, а за земельні ділянки, надані їм райдержадміністрацією, – орендну плату.
Згідно статті 13 вищевказаного Закону, підставою для нарахування земельного податку є дані державного земельного кадастру, а орендної плати – договір оренди.
Відповідно до частини 2 статті 12 даного Закону застосовується пільга ... Читати далі »
Просмотров: 628 | Добавил: zmya | Дата: 05.08.2010 | Комментарии (0)

З метою оперативного вирішення нагальних питань життєзабезпечення населення введено в практику проведення керівництвом райдержадміністрації виїзних прийомів громадян з особистих питань за місцем проживання. Згідно графіка, затвердженого головою райдержадміністрації, керівництво побувало в 23 населених пунктах.

Розпорядженням голови райдержадміністрації від 14.05.2010р. №222 затверджено графік особистого прийому громадян у райдержадміністрації на 2010 рік.
У 2010 році до районної державної адміністрації за І півріччя надійшло 428 звернень громадян, що на 346 менше порівняно з 2009 роком, у тому числі надійшло поштою — 285 (на 225 менше у порівнянні з 2009 роком).
У зверненнях порушено 313 питань, що на 242 менше, ніж у відповідному періоді 2009 року.
Аналіз звернень громадян свідчить, що найбільше їх надійшло з питань аграрної політики і земельних відносин — 207 або (72,6%), житлової політики, комунально ... Читати далі »
Просмотров: 569 | Добавил: zmya | Дата: 05.08.2010 | Комментарии (0)

Ситуація з пожежами, загибеллю та травмуванням людей на них викликає занепокоєння Ружинського РВ ГУ МНС України в Житомирській області. На території Ружинського району станом на 1.07.2010 року виникло 18 пожеж, матеріальні збитки, завдані вогнем, складають 177 тисяч гривень, ще 314 тисяч гривень завдано побічних збитків. У вогні загинуло 2 громадян.
Незважаючи на постійні звернення Державного пожежного
нагляду до мешканців району через районні ЗМІ щодо дотримання правил пожежної безпеки в побуті, у поточному році необережне поводження з вогнем стало причиною виникнення 5 пожеж (1 з яких стала фатальною для мешканки с. М. Низгірці), 6 пожеж виникло через порушення правил користування пічним опаленням, 4 випадки — через необережність під час куріння (1 з них призвів до фатальних наслідків),1 — через несправність електромереж, 2 пожежі виникли внаслідок підпалів.
Основною причиною виникнення пожеж у помешканнях громадян є необережне поводження з вогнем в ... Читати далі »
Просмотров: 812 | Добавил: zmya | Дата: 05.08.2010 | Комментарии (0)

Започатковано новий футбольний турнір у Ружинському районі. Під егідою районного футбольного клубу «Ружин», президентом якого є Віктор Федорович Зайчук, стартував розіграш перехідного кубка Ліги «Юніор» з футболу. Засновниками кубка стали приватні підприємці В.Ф.Зайчук, В.І.Пасічник, В.І.Галішин, депутати районної ради С.К. Шкурлатівський, В.В.Проскуров, О.С.Репіч.

Фінансову підтримку проведенню турніру надали депутати районної ради А.А.Масюк, В.В.Рябуш.
Вперше в офіційному матчі взяла участь команда «Магілан», с.Зарудинці, яка створена і фінансується приватним підприємством «Магілан», (керівник А.А.Масюк). Тренує команду тренер ДЮСШ, голова районної федерації футболу Л.П.Маслюк.
У турнірі беруть участь 9 команд, тому в 1/8 фіналу команди «Магілан» і «Надія», яка зайняла останнє місце у першості району з футболу, розіграли між собою місце у чвертьфіналі турніру. У двобої зійшлися команди одного професійного рівня, тому перший тайм був відзначений малорезультативною грою. ... Читати далі »

Просмотров: 903 | Добавил: zmya | Дата: 05.08.2010 | Комментарии (0)

КИЛИНКА, ЇЇ КОЛЕГИ, ДРУЗІ І ЗОЛОТА РИБКА

ПРОЛОГ
У небі уже з’явилися перші зорі. Місяць, немов хазяйновитий ґазда, почав обходити свої володіння. Сьогодні він був якийсь не такий, як зазвичай, а більш святковий – переливався усіма відтінками біло-блакитного кольору і щедро обдаровував ружинців своїм світлом. Такі ночі найбільше любить молодь, особливо закохані пари. Тому, час від часу, тишу то тут, то там порушувала молодіжна метушня, обривки розмов, а подекуди навіть і «Несе Галя воду», «Горіла сосна палала» або сучасне «На що дивлюся, про те й співаю». Іноді починали брехати собаки, ліниво перегавкуючись між собою, а з густоти ночі виринала добротна українська лайка.
Нарешті подув прохолодний вітер і дихати стало трохи легше. Повітря злегка охололо і в ньому почали відчувалися ледь помітні нотки озону – вірного провісника дощу.
«Ох, скоріше б почався дощ, а то спека уже дістала під саме більше не хочу», – подумала Килинка і відійшла від вікна.
Монітор ... Читати далі »

Категория: Kolega | Просмотров: 2626 | Добавил: Kolega | Дата: 05.08.2010 | Комментарии (46)

Міні-чат

100