Головна » 2010 » Серпень » 21
Просмотров: 1391 | Добавил: zmya | Дата: 21.08.2010 | Комментарии (0)

Ружинщина - край славних трударів
У 60-х районка часто проводила збори із сількорівським активом і редакторами стінних та багатотиражних газет. На них будь-хто з бажаючих міг висловити свої пропозиції для поліпшення співпраці «Соціалістичного села» і зі стінгазетами та багатотиражками. Так на одному із таких зібрань «сількор П.Гладишко у своєму виступі висловив думку про те, щоб при редакції районної газети «Соціалістичне село» створити позаштатний відділ культури і шкіл… Велику користь дало б проведення редакцією кущових читацьких конференцій і нарад. На них сількори і редактори багатотиражних газет могли б ділитися досвідом своєї роботи…» («Соціалістичне село» від 7 травня 1960 року). А ще у 1965 році до 48 роковин Великої Жовтневої соціалістичної революції районка оголосила конкурс на кращу кореспонденцію, статтю, нарис, оповідання, фейлетон, гумореску, фото. Майже у кожній газеті під рубрикою «Наш конкурс» друкувалися ... Читати далі »
Просмотров: 872 | Добавил: zmya | Дата: 21.08.2010 | Комментарии (2)



Володимир Бондарчук у нашому районі людина не нова. Тривалий час працював у ружинському господарстві, очолював сільгосппідприємства у Плосці, Крилівці. Працював на різних посадах у райдержадміністрації. Чотири роки очолював район. Тож проблеми, з якими довелось зіткнутись зараз, для нього не нові. Деякі тягнуться не один рік, і над їх вирішенням доводилось працювати ще у минулі роки, інші поспіли саме тепер. Як працює місцева влада над вирішенням проблем району, редакція попросила розповісти її керівника В.С.Бондарчука.— Володимире Сергійовичу, наразі триває інвентаризація земель населених пунктів і земель несільськогосподарського призначення за межами населених пунктів. За підрахунками спе-ціалістів, надходження коштів від плати за землю після її оцінки збільшаться на чверть. Відповідно, збільшаться і надходження до місцевих бюджетів. До я ... Читати далі »
Просмотров: 741 | Добавил: zmya | Дата: 21.08.2010 | Комментарии (0)

Тендерні торги, оголошені селищною радою для закупівлі робіт з будівництва теплогенераторної для опалення дитячого садка в Ружині, відмінено, оскільки відхилено усі пропозиції. На розгляд тендерного комітету вчасно пропозиції подали усього два учасники з одинадцяти тих, хто зареєструвався для участі в торгах, – місцеве та житомирське підприємства. Однак жодна пропозиція, за оцінкою тендерного комітету, не відповідала умовам Тендерної документації.
Та автономна котельня для дитсадка має бути збудована до початку опалювального сезону, тому керівництво селищної ради активно шукає інші шляхи виходу із ситуації. Як зауважив селищний голова В.І.Жарський, оптимальний варіант – це будівництво електрокотельні. Це буде швидко, зручно, до того ж – економно, адже газ стрімко дорожчає.
Ольга МОЛЯВЧИК

Просмотров: 762 | Добавил: zmya | Дата: 21.08.2010 | Комментарии (0)

Відразу по завершенню збирання ранніх зернових у ДП «Рогачівське» урочисто відзначили учасників жнив 2010 року. Дирекція підприємства підготувала для працівників та пайовиків господарства цінні подарунки, Подяки від народного депутата України лідера політичної партії «Українська платформа» Павла Івановича Жебрівського, які вручила директор дочірнього підприємства Н.О.Туранська. 
Дякуючи механізаторам, водіям, працівникам току, усім, хто був причетний до вирощування та збирання врожаю, а це більше сорока трудівників, Ніна Олександрівна зазначила, що, незважаючи на погодні умови, вдалося виростити і зібрати добрий врожай, хоча очікували мати більше збіжжя. Завдяки сумлінній роботі, належним чином підготовленій техніці, жнива пройшли без значних затримок. Валовий намолот становить майже три тисячі тонн зерна, маючи яке, господарство вчасно розрахується за оренду паїв, виплатить заробітну плату, закладе надійну о ... Читати далі »
Просмотров: 894 | Добавил: zmya | Дата: 21.08.2010 | Комментарии (1)

Заборговану зарплату працівникам ружинських підприємств виплатять до кінця року. Про це на колегії райдержадміністрації 13 серпня повідомила заступник голови РДА Н.П.Петрик.
За її словами, третина боргу буде погашена до першого вересня, а далі – згідно з узгодженим Комісією з питань виплат заборгованих зарплат та інших соціальних виплат графіком. Усього підприємства заборгували 131,1 тисячі гривень зарплатні. З них 54,2 тис. грн – боргує підприємство-банкрут СТОВ «Агросвіт». Ще два боржники – економічно активні. ВАТ «АТП-11840» винне працівникам 33,8 тис. грн, СВАТ «Житомиррибгосп» – 43,1 тис. грн. Недоотримали зароблені гроші 82 людей.
Н.П.Петрик наголосила, що відповідно до статті 24 Закону України «Про оплату праці», заробітна плата виплачується працівникам регулярно в робочі дні в строки, встановлені у колективному договорі, але не рідше двох разів на місяць через проміжок часу, що не перевищує шістнадцяти календарних днів.
Районний прокурор Ю.С.Козло ... Читати далі »
Просмотров: 630 | Добавил: zmya | Дата: 21.08.2010 | Комментарии (0)

Першого вересня за шкільні парти в нашому районі сяде майже 260 першокласників. Шкільні форми, зошити, ручки, пенали та інше шкільне приладдя зараз користуються неабияким попитом у магазинах та на ринку. Редакція порахувала, скільки ж обійдеться батькам зібрати дитину в школу за цінами на 
Перш за все зазначимо, що вартість товарів для школярів залежить від якості та виробника. Спеціалісти, однак, радять батькам у виборі покупки керуватися не лише розміром гаманця, а й звертати увагу на зручність та безпечність товарів.
Шкільну форму краще обирати якісну. Головне – це правильно вибрати шкільну форму, адже ваше маля буде щодня одягати її. Тому вона повинна мати не лише естетичний вигляд, а й бути зручною як для носіння, так і для прання. Звісно, чим менше синтетичних домішок у тканині, з якої пошито форму, тим краще для вас і вашої дитини. Від якості залежить і ціна учнівського вбрання. У нинішньому році шкільний костюм для хлопчика можна придбати і за 115 гри ... Читати далі »
Просмотров: 1234 | Добавил: zmya | Дата: 21.08.2010 | Комментарии (1)

Напевно, кожен в дитинстві хотів, щоб найбільше тоді його захоплення колись стало улюбленою професією. Та життя вносило свої корективи… І ті, хто колись мріяв стати хліборобом, трактористом, бібліотекарем, закінчуючи школу, обирали інші шляхи, перспективніші та більш оплачувані. Та чи буде людина щасливою лише від того, що матиме гроші та кар’єру і працюватиме при цьому не за покликанням? Чи приноситиме така робота задоволення? Насправді, найщасливіші ті, хто реалізувавши себе, колись зміг зробити все для того, щоб дитяче захоплення стало не просто хобі, а – життям.


Чи думали колись Іван
Аврамович та Марія Дмитрівна Загороднюки, які все життя пропрацювали в колгоспі, що один із їхніх синів обере для себе незвичну професію бджоляра? Очевидно, сподівалися, що сини продовжать їхній трудовий шлях у місцевому господарстві. Т ... Читати далі »
Просмотров: 960 | Добавил: zmya | Дата: 21.08.2010 | Комментарии (3)

У зв’язку з тим, що на території району відсутнє централізоване опалення, а є лише індивідуальне, тому субсидія для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг призначається на опалювальний період, який діє з 1 жовтня до 30 квітня.
Тому управління праці та соціального захисту населення райдержадміністрації просить звертатися за призначенням субсидії не раніше 1 жовтня 2010 року особисто або листом (заява та декларація, які були попередньо надіслані Пенсійним фондом України в Ружинському районі).
Детальнішу інформацію можна отримати в управлінні праці та соціального захисту населення РДА за номером телефону 3-16-95 щоденно з 8-00 до 20-00.

Просмотров: 738 | Добавил: zmya | Дата: 21.08.2010 | Комментарии (0)

Постановою Кабінету Міністрів України від 9 вересня 2009 року №1035 затверджено Тимчасовий порядок прийняття в експлуатацію закінчених будівництвом приватних житлових будинків садибного типу, дачних та садових будинків з господарськими спорудами і будівлями, споруджених без дозволу на виконання будівельних робіт.
Цей Тимчасовий порядок встановлює механізм та умови прийняття в експлуатацію закінчених будівництвом приватних житлових будинків садибного типу, дачних та садових будинків з господарськими спорудами і будівлями, споруджених забудовниками – фізичними особами у період з 5 серпня 1992 року до 31 грудня 2008 року, на підставі заяви про прийняття в експлуатацію.
Видача сертифікату відповідності державним будівельним нормам, стандартам та правилам проводиться інспекцією державного архітектурно-будівельного контролю у Житомирській області (10014, м. Житомир, майдан Корольова, 12, IV поверх). Прийом заяв здійснюється територіальними пі ... Читати далі »
Просмотров: 795 | Добавил: zmya | Дата: 21.08.2010 | Комментарии (0)

За січень – червень 2010 року на розвиток економіки району за рахунок усіх джерел фінансування спрямовано 14778 тис. грн капітальних інвестицій. Найбільшу частку з них – 13157 тис. грн, (або 89% загального обсягу) складають інвестиції в основний капітал (придбання машин і обладнання, капітальне будівництво та транспортні засоби). На капітальний ремонт спрямовано 1,5% усіх інвестицій, на формування основного стада робочої та продуктивної худоби 9,4%.
Найбільша частина інвестицій в основний капітал – 57,4%,
або 7554 тис. грн, це кошти населення на будівництво власного житла, що в 9,4 рази більше, ніж було освоєно минулого року. 39,2%, або 5299 тис. грн інвестицій в основний капітал освоєно за рахунок власних коштів підприємств і організацій.
Обсяг інвестицій в основний капітал на одну особу становить 440,6 грн, що майже в 2 рази більше, ніж було в минулому році.
У технологічній структурі інвестицій в основний капітал витрати на будівельно–монтажні робот ... Читати далі »
Просмотров: 663 | Добавил: zmya | Дата: 21.08.2010 | Комментарии (0)

Про непрямий метод контролю за витратами та доходами фізичних осіб редакції розповіла виконуюча обов’язки начальника ДПІ в Ружинському районі Світлана Ковальчук.

– Світлано Петрівно, які новації пропонуються в Податковому кодексі?
– Перш за все, пропонується перенести податкове навантаження з мобільних факторів виробництва – праці й капіталу – на споживання, ресурсні та екологічні платежі. Буде оптимізовано систему податкових пільг. Зі спрощеної системи оподаткування буде виключено високорентабельні види діяльності та доходи, які є переважно пасивними: зовнішньоекономічна діяльність, оптова торгівля, оренда торгових площ і нежитлових приміщень, надання послуг комунікації, мобільного та стільникового зв’язку, а також деяких видів діяльності, що підлягають ліцензуванню. В Проекті заплановано впровадження податку на нерухомість із внесенням його до переліку місцевих податків та зборів.
– Який механізм здійснення непрямого визначення податкових зобов’язань за ... Читати далі »

Просмотров: 631 | Добавил: zmya | Дата: 21.08.2010 | Комментарии (0)

Цікавими і майже однаковими за перебігом подій на футбольному полі виявилися півфінальні матчі між «Олімпійцем», Ружин і «Маяком», Білилівка та «Нивою», Березянка і «Авангардом»,Топори.
Незважаючи на те, що фавори-
тами рахувались «Олімпієць» і «Нива», саме ці команди пропускали першими. На 19-ій хвилині матчу Максим Міськов, а на 44-ій хв Василь Прокопчук виводили «Маяк» вперед, на 30-ій хв Олександр Кича та на 48-ій хв СергійОрищенко зрівнювали рахунок. Складалося враження, що переможця доведеться визначати серією післяматчевих пенальті. Але розв`язка наступила на 62-ій хв, коли О.Кича вивів свою команду вперед, а на 63-ій хвилині Ю.Грек закріпив успіх. Фінальний свисток зафіксував перемогу «Олімпійця» з рахунком 4:2.
Пропустивши гол на 8-ій хв (В.Сивак), «Нива» доклала максимум зусиль і виборола перемогу у «Авангарда» з рахунком 2:1 (В.Мельник, 35-а хв, М.Кошак, 51-а хв).
Літня спека не стала на заваді фінальному матчу між ... Читати далі »
Просмотров: 689 | Добавил: zmya | Дата: 21.08.2010 | Комментарии (0)

Міні-чат

100