Головна » 2010 » Грудень » 16 » 20 років – не важка ноша
10:11
20 років – не важка ноша
Двадцять років – це великий і водночас незначний проміжок часу. Останні два десятки літ були надзвичайно непрості для країни, для української економіки, і всі труднощі разом з нашою державою переживала і служба зайнятості. Процес становлення служби зайнятості супроводжувався усвідомленням суспільством такого соціально-економічного
явища як безробіття.

Згадаймо, що на етапі утворення, були твердження про те, що службу не потрібно розвивати, бо безробіття в Україні не існує. Такі міркування були зрозумілі, адже в умовах командно-адміністративної економіки загальна занятість досягалась примусовістю праці. Тому процес становлення служби зайнятості відбувався складно і одночасно зі створенням законодавчо-нормативної бази реформування та регулювання ринку праці, системи соціального захисту безробітних, усвідомленням суспільством, соціальними партнерами, органами влади всіх рівнів нових процесів, що відбувалися на ринку праці. Не оминули хвилі безробіття і благодатну Ружинщину.

У квітні 1991 р. створено Ружинський районний центр зайнятості, який очолив Леонід Дмитрович Кіщенко. Він згуртував колектив, до складу якого входило троє працівників, сприяв його професійному зростанню. Центр зайнятості тоді розміщувався в 2-х невеличких кабінетах райдержадміністрації.
Збільшувався потік безробітних, розширювався спектр послуг та штат працівників. Змінювались підходи до організації роботи та обслуговування клієнтів центру зайнятості. Щоб задовольнити ці вимоги потрібно було змінити і приміщення.
З червня 1998 року по листопад 2001 року центр зайнятості орендував приміщення Банку «Україна».
В цей період здійснювалась реконструкція адмінприміщення центру зайнятості, де з 10 листопада 2001 року розмістився Ружинський РЦЗ.
З 1996 по 2005 рік очолював центр зайнятості енергійний та творчий керівник – Володимир Йосипович Талько. За його ке-рівництва впроваджувалась Єдина технологія обслуговування незайнятого населення, відбувалось навчання персоналу, облаштовувались просторові сектори. Зараз Володимир Йосипович на заслуженому відпочинку, але він бажаний гість у колективі, у нього є чому повчитись молодим колегам.

В народі є приказка, що хороший той колектив, в якому хороший керівник. Дружний та злагоджений в роботі колектив, очолює директор центру Володимир Леонідович Бондарчук. В його кабінеті постійно є відвідувачі, лунають телефоні дзвінки. Володимир Леонідович тісно співпрацює з роботодавцями. Він чудово знає не лише економічний стан підприємств району, їх кадрові проблеми, а й добре знайомий з керівництвом цих підприємств і закладів. Постійне спілкування з ними дає змогу ефективно сприяти працевлаштуванню громадян, які звертаються до центру зайнятості. Володимир Леонідович уміє вислухати людину, перейнятись її болем і тимчасовими труднощами. Одному відвідувачу допоможе, іншому просто дасть слушну пораду, і люди залишають центр зайнятості з іншим настроєм, на душі стає легше.
Історія центру зайнятості невід’ємна від творчого та ціле-спрямованого колективу його працівників. Поруч з досвідченими спеціалістами легко працюється і новим членам колективу.
У трудовій книжці Тетяни Панащенко, головного спеціаліста–юрисконсульта, лише один запис про прийом на роботу з 1992 року.
Усі сходинки становлення служби, з 1993 року, пройшли заступник директора-начальник відділу Іван Казимирович Кропивницький і начальник відділу-головний бухгалтер Тетяна Анатолівна Нижник – досвідчені фахівці своєї справи.
Більше десяти років працюють у центрі зайнятості Валентина Руденко, Галина Чернищук, Лариса Гулько. Уваги і душевної доброти цих жінок вистачає на кожного відвідувача.
Мають чималий стаж роботи Сергій Ковальчук, Людмила Глівінська, Юлія Редюк, Сергій Шевчук, Оксана Заєць, Людмила Кравчук, Оксана Сорокопуд. Привітні та ділові, вони уміють знайти спільну мову з кожним відвідувачем, завжди дадуть слушну пораду, підтримають.
Так, протягом 20 років працює служба зайнятості, а її співробітники щоденно вирішують питання найболючіші для людей, які втратили засоби існування, – буде чи не буде в них робота.
Валентина РУДЕНКО

Переглядів: 785 | Додав: kulunka | Рейтинг: 5.0/4
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Міні-чат

100