Головна » 2010 » Грудень » 16
Старший дільничний інспектор міліції Ру-жинського РВ УМВС України в Житомирській області майор міліції Микола Степанович Матвійчук народився і виріс у сім’ї правоохоронців. Батько Степан Миколайович та старший брат Олександр тривалий час працювали в органах внутрішніх справ на різних посадах місцевого райвідділу міліції. 

З дитячих років хлопцеві була до вподоби нелегка міліцейська робота, а тому з вибором професії не вагався і розпочав службу ще 1997 року курсантом, після вступу до Івано-Франківського училища міліції. Після його закінчення у 2000 р. за направленням почав працювати дільничним інспектором міліції відділу ДІМ Ружинського РВ, з перших днів служби зарекомендував себе як сумлінний, відповідальний, старанний та дисциплінований працівник.
Вже як досвідчений працівник був призначений в 2005 році на посаду старшого дільничного інспе ... Читати далі »
Просмотров: 810 | Добавил: kulunka | Дата: 16.12.2010 | Комментарии (1)

Як вже повідомлялося у №52 газети «Ружинська земля» від 19.11.2010 р, райдержадміністрація третій рік поспіль бере участь у Всеукраїнському конкурсі «Приязна адміністрація».
Розпорядженням голови райдержадміністрації від 15.11.2010 р. №500 утворено робочу групу для підготовки до участі у Конкурсі, яку очолює керівник апарату райдержадміністрації А.М. Марущак.
Робоча група розробила план заходів щодо приведення роботи райдержадміністрації у відповідність до параметрів, зазначених у Анкеті учасника конкурсу «Приязна адміністрація».
Жителі району мали можливість долучатися до Конкурсу, оцінивши роботу Ружинської райдержадміністрації через Анкети споживача послуг, які були розміщені на інформаційному стенді та на веб-сторінці райдержадміністрації.
Анкета учасника Всеукраїнського конкурсу, погоджена з керівництвом райдержадміністрації, надіслана на адресу управління державної служби Головдержслужби України в Житомирській області для подальшої перевірки відомостей, зазначених у А ... Читати далі »
Просмотров: 746 | Добавил: kulunka | Дата: 16.12.2010 | Комментарии (0)

Згідно прогнозу ВООЗ, українців очікує епідемія грипу з домінуванням вірусу пандемічного грипу A (H1N1) за одночасної циркуляції вірусів сезонного грипу. Очікують залучення близько 30% населення до епідемічного процесу. Тому питання профілактики захворюваності серед мешканців Ружинщини стало основним під час колегії райдержадміністрації, яка відбулась нещодавно. У роботі колегії взяли участь очільники територіальних громад та керівники сільських медичних закладів.

Світовий досвід свідчить, що найбільш ефективним профілактичним захистом проти захворювання на грип залишається вакцинація населення. Як повідомив головний лікар ЦРЛ М.П.Зозуля, вакцини в район поступово надходять. Крім того, у районній лікарні є склад, де депоновано достатньо медичних препаратів, рекомендованих Міністерством охорони здоров’я для боротьби із захворюваннями. 
Головний санітарний лікар району П.П.Куцан повідо ... Читати далі »
Просмотров: 714 | Добавил: kulunka | Дата: 16.12.2010 | Комментарии (0)

Друга сесія районної ради VI скликання відбулася 10 грудня. У роботі сесії взяли участь депутат обласної ради М.П.Зозуля, сільські голови, начальники управлінь та відділів РДА, керівники підприємств, установ та організацій.

 Голова районної ради Б.О.Ходаківський розпочав сесію із  вручення районним депутатам посвідчень та нагрудних значків. 
Сесія прийняла за основу Регламент роботи районної ради та Положення про постійні комісії. Зоя Тадеушівна Пеньківська обрана головою комісії з питань бюджету і комунальної власності. Микола Васильович Чернищук очолив комісію з питань агропромислового комплексу, земельних відносин, екології та соціального розвитку. Головою комісії з питань промисловості, будівництва, транспорту, зв’язку, житлово-комунального господарства, торгівлі та підприємництва стала Ганна Степанівна Крилова. Головою постійної комісії з питань охорони здоров’я та соціального захисту на ... Читати далі »
Просмотров: 734 | Добавил: kulunka | Дата: 16.12.2010 | Комментарии (3)

Засідання постійної комісії районної ради з питань промисловості, будівництва, транспорту, зв’язку, житлово-комунального господарства, торгівлі та підприємництва відбулося 8 грудня.
На засіданні голова районної ради Б.О.Ходаківський запро-
понував обрати головою комісії Ганну Степанівну Крилову, пропозицію підтримали одноголосно. Заступником голови Ганна Степанівна внесла пропозицію обрати Миколу Миколайовича Марущака, а секретарем постійної комісії – Романа Петровича Шевчука. Депутати комісії проголосували та підтримали кандидатури одноголосно. Комісія рекомендувала сесії райради підтримати пропозиції комісії.

Наталія ШУЛЯК


***
Засідання комісії з питань агропромислового комплексу зе-
мельних відносин екології та соціального розвитку села відбулось восьмого грудня. Депутатами внесено пропозицію обрати на сесії ради головою комісії Миколу Васильовича ... Читати далі »

Просмотров: 634 | Добавил: kulunka | Дата: 16.12.2010 | Комментарии (0)

Святкова літургія за участю архієпископа Житомирського і Овруцького Ізяслава відбулась в Ружині в Свято-Покровській церкві, що по вулиці Партизанській, з нагоди релігійного свята Андрія. У святковій літургії взяли участь настоятель Свято-Покровської церкви, благочинний Ружинського округу УПЦ Київського патріархату протоієрей Андрій Яким, настоятель Карабчиївської церкви Івана Богослова ієрей Петро Зубицький, настоятель Свято-Покровської церкви, що в селі Плоска, ієрей Анатолій Мацюк, настоятель Ярославської церкви Праведної Анни ієрей Сергій Горбовий та священик Брусилівського благочиння ієрей Мар’ян Сліпко. По закінченню святкової літургії владика Ізяслав привітав усіх парафіян зі святом та детально розповів про життєвий і творчо-проповідницький шлях апостола Андрія Первозванного, який на Київських горах встановив хрест і напророкував побудову багатьох храмів на цьому благодатному місці, та його трагічну, мученицьку смерть на хрес ... Читати далі »

Просмотров: 695 | Добавил: kulunka | Дата: 16.12.2010 | Комментарии (0)

Двадцять років – це великий і водночас незначний проміжок часу. Останні два десятки літ були надзвичайно непрості для країни, для української економіки, і всі труднощі разом з нашою державою переживала і служба зайнятості. Процес становлення служби зайнятості супроводжувався усвідомленням суспільством такого соціально-економічного
явища як безробіття.

Згадаймо, що на етапі утворення, були твердження про те, що службу не потрібно розвивати, бо безробіття в Україні не існує. Такі міркування були зрозумілі, адже в умовах командно-адміністративної економіки загальна занятість досягалась примусовістю праці. Тому процес становлення служби зайнятості відбувався складно і одночасно зі створенням законодавчо-нормативної бази реформування та регулювання ринку праці, системи соціального захисту безробітних, усвідомленням суспільством, соціальними партнерами, органами влади всіх рівнів нових процесів, що відбувалися на ... Читати далі »
Просмотров: 782 | Добавил: kulunka | Дата: 16.12.2010 | Комментарии (0)

Свято з нагоди Дня Збройних Сил України відбулося в Зарічанській ЗОШ I-II ступенів 7 грудня. Учні 1,2 та 4 класів під керівництвом вчителів молодших класів Т.А.Погорілої, О.А.Купчук та С.А.Мартинюк підготували конкурсно-розважальну програму на тему: «Тепло татусевих долонь». Конкурсантів нагородили грамотами.


– Шановні чоловіки, прийміть від нас найкращі побажання: будьте мужніми, терплячими і гідними слів «справжній чоловік», – привітала всіх чоловіків, які зібралися на святі, ведуча та вчителька 4 класу Світлана Анатоліївна Мартинюк.
Розпочалося свято піснею «Тато і мама» у виконані дев’ятикласників. Потому на сцену вийшли найменші учасники виступу, учні молодших класів, вони привітали своїх батьків найщирішими та найтеплішими словами.
Для проведення конкурсу обрали вісі ... Читати далі »
Просмотров: 1097 | Добавил: kulunka | Дата: 16.12.2010 | Комментарии (0)

З сім’ї починається шлях дитини до пізнання світу, свого становлення як особистості, шлях до шкільного навчання. Тому так важливо робити кроки назустріч один одному. 25 листопада в Зарічанській ЗОШ І-ІІ ступенів відбулося свято «Сімейна казочка», де дійовими особами були батьки і учні 3 класу.


Назва свята віддзеркалює його мету «Сімейна», тому що сім’я – це наша гавань, притулок, затишок, місце, де завжди нас чекають, люблять, приймають нас різними, де ми набираємося сил і енергії.
«Казочка», тому що це слово нагадує нам про щасливе і безтурботне дитинство, про час, коли в кожного було багато надій і впевненість, що все обов’язково буде як загадав.
Так хотілося, щоб це свято здружило сім’ї, зайвий раз надало дітям впевненості в беззаперечній любові і підтримці батьків, а дорослим акторам (батькам) нагадало дитячі мрії і зміцни ... Читати далі »
Просмотров: 656 | Добавил: kulunka | Дата: 16.12.2010 | Комментарии (0)

Ось і минула золотокоса осінь. Осінь щедра, осінь мила, осінь багата. Подарувала червонощокі яблука, медові грушки, солодкий виноград, смачні кавуни і дині. Працьовитими руками були зібрані овочі і фрукти. Слава осені, слава роботящим рукам, які все це виростили та зібрали!


Особливою стала цьогорічна осінь для одинадцяти діток з с. Бистрик, яких вересень покликав до школи вперше. І ось знову, як і в перший осінній день у 1 класі свято. З короваєм на вишитому рушнику зустрічають діти, разом з своєю вчителькою Інною Іванівною Миколюк, дідусів і бабусь, тат і мам, братиків і сестричок. Веселою піснею згадали, як вперше ішли до школи. Гарними віршами та піснями вшановували та розважали красуню Осінь, яка завітала на свято. Пані Осінь (Вікторія Столітня з 5 класу) принесла в корзині ... Читати далі »
Просмотров: 1033 | Добавил: kulunka | Дата: 16.12.2010 | Комментарии (0)

Процеси формування патріотичної свідомості молодого покоління є складним і суперечливим і підпорядковується соціальним умовам, політичним та соціальним чинникам.

З метою підготовки юнаків до військової служби, підне-
сення престижу українського війська у Чорнорудській ЗОШ І-ІІ ступенів 3 грудня було проведено вечір для старшо-класників «Моя відповідальність за Захист Батьківщини». Організатори заходу мали на меті довести юнакам, що саме їм в майбутньому доведеться виходити на чати і з мужністю Вітчизну, матір, жінку Захищати.
Було створено дві команди: «Олімпієць» та «Формула 1».
Команди представили інсценізації «Сімейна ситуація», демонстрували свою силу і спритність у таких конкурсах, як «Висмикни мотузку», «Обери ремесло», «Штовхання ядра» та інші. Нелегко було здобути перемогу у конкурсі «Футбол у парі». Єдиний гол у ворота суперника вдалося забити восьмикласнику Юрію Дан ... Читати далі »
Просмотров: 799 | Добавил: kulunka | Дата: 16.12.2010 | Комментарии (0)

Щороку наші хлопчаки отримують вітання з Днем Армії. І, звичайно, до цього свята проходять цікаві заходи.
Це не секрет, що всі учні нашої школи захоплюються
спортом, тому спортивні змагання для нас обов’язкові. Ось і цього разу відбулися змагання з баскетболу. Спочатку змагалися хлопці, а потім дівчата. Та найяскравішим і захоплюючим був конкурс «А, нумо, хлопці!». Участь приймали вісім хлопчаків 5-7 класів. Вони демонстрували свої здібності куховарити, малювати, швидко реагувати в незвичайній ситуації, а також співати і танцювати. Глядачі теж не були осторонь. Поки журі підбивали підсумки, вболівальники виконували улюблені пісні. Перше місце посів Дмитро Бражій (7 клас). Далі були Петро Бражій та Руслан Король із п’ятого класу. Переможців нагородили грамотами за участь та солодощами. Всі присутні на святі отримали задоволення та заряд хорошого настрою.

Ольга ШРАМ,

учениця 8 класу Карабчиївської ЗОШ І-ІІ ст ... Читати далі »
Просмотров: 620 | Добавил: kulunka | Дата: 16.12.2010 | Комментарии (0)

Під такою назвою було проведено свято до Дня української писемності і мови в Огіївській школі. Святково прикрашений зал школи. В національному вбранні учасники свята – учні 5-9 класів. Урочисто й хвилююче звучать слова читців про рідну мову, вислови
відомих письменників.

Учні здійснили екскурс у минуле з історії розвитку писемності і мови і виступили з цікавими повідомленнями. Присутні зацікавлено слухали про те, що мова успадкована від мов племен, що населяли Київську Русь. Але ж звідки вони прийшли? Точної відповіді на це немає. У ІХ столітті було винайдено письмо, складена слов’янська азбука, грецькі монахи Кирило та його учень Мефодій були її авторами. З’явилась писемна церковнослов’янська мова. За записами цієї мови ми можемо приблизно визначити, коли ж сформувалась українська мова – очевидно, ще у Х столітті. Але володіли нею споч ... Читати далі »
Просмотров: 748 | Добавил: kulunka | Дата: 16.12.2010 | Комментарии (1)

Чинним законодавством України інвалідам загального захворювання передбачено надання наступних пільг:
– першочергове і пільгове встановлення телефону (крім інвалідів ІІІ групи);
– безкоштовний проїзд всіма видами міського пасажирського транспорту і на автомобільному транспорті загального користування (крім таксі) та приміських маршрутках;
– 50% знижка вартості проїзду залізничним, водним і міжміським автомобільним транспортом у поїздах і вагонах (каютах) всіх категорій (класів), а також на автобусах всіх моделей в період з 1 жовтня до 15 травня. Ця пільга поширюється і на того, хто супроводжує інваліда І групи, але не більше однієї особи.
– безкоштовне забезпечення санаторно-курортним лікуванням в порядку встановлення черговості в міру надходження путівок відповідно до медичного висновку.
– під час амбулаторного лікування лікарські засоби за рецептами лікарів відпускаються із знижкою 50%.
– безоплатне забезпечення технічними та іншими засобами реабілітації відповідно д ... Читати далі »
Просмотров: 1702 | Добавил: kulunka | Дата: 16.12.2010 | Комментарии (0)

Інвалідам з дитинства та дітям-інвалідам, які мають одночасно право на державну соціальну допомогу відповідно до Закону України «Про державну соціальну допомогу інвалідам з дитинства та дітям-інвалідам», на пенсію та на державну со-ціальну допомогу згідно із Законом України «Про державну со-ціальну допомога особам, які не мають права на пенсію, та інвалідам», призначається за вибором інвалідів з дитинства (законних представників інвалідів з дитинства, визнаних недієздатними, та дітей-інвалідів) державна соціальна допомога відповідно до Закону України «Про державну соціальну допомогу інвалідам з дитинства та дітям-інвалідам» або пенсія чи державна соціальна допомога згідно із Законом України «Про державну соціальну допомогу особам, які не мають права на пенсію, та інвалідам». Якщо інвалід з дитинства або дитина-інвалід має право на пенсію у зв’язку з втратою годувальника і державну соціальну допомогу відповідно до Закону України «Про державну соціальну допомогу інвалідам з дитинства та ... Читати далі »
Просмотров: 2276 | Добавил: kulunka | Дата: 16.12.2010 | Комментарии (0)

Постановою КМУ від 29.09.2010 р. №877 внесено зміни дозаходів щодо економного та раціонального використання бюджетних коштів, передбачених для утримання органів державних органів, а саме:
п.1 Принципи придбання автотранспорту, меблів (крім випадків придбання меблів для новоутворених і збільшення чисельності працівників усіх бюджетних установ), мобільних телефонів, ноутбуків та проведення ремонтів кабінетів за рахунок коштів загального та спеціального фонду бюджету – до 2012 року;
п.6 Розробляти та затверджувати плани заходів з енергозбереження, забезпечуючи зменшення витрат на комунальні послуги та енергоносії – щороку;
п.8 Розробляти та затверджувати плани заходів з погашення кредиторської заборгованості за рахунок коштів як загального, так і спеціального фонду державного бюджету, та зменшення дебіторської заборгованості – щороку.

Олена ЗЛОЦЬКА


Просмотров: 969 | Добавил: kulunka | Дата: 16.12.2010 | Комментарии (0)

День прав людини – міжнародне свято, яке відзначається 10 грудня за пропозицією Генеральної асамблеї ООН, знаменуючи річницю ухвалення Асамблеєю Загальної декларації прав людини в 1948 році.
Генеральна Асамблея ООН та Комісія з прав людини розглядають як загальні, так і спеціальні питання прав людини з точки зору їх впровадження, гарантування та охорони як у мирний час, так і у період збройних конфліктів. Таким чином, міжнародні стандарти у сфері прав людини складаються із сукупності принципів та норм, що встановлюють: права та свободи людини в різноманітних сферах життєдіяльності; обов’язки держави із забезпечення та дотримання прав людини без будь-якої дискримінації як у мирний час, так і у період збройних конфліктів; загальні принципи природного права; відповідальність за злочинне порушення прав людини; напрями розвитку та розширення сфери прав людини; напрями посилення контрольного механізму за виконанням держав ... Читати далі »
Просмотров: 654 | Добавил: kulunka | Дата: 16.12.2010 | Комментарии (1)

Податковий кодекс України, ухвалений Верховною Радою і підписаний Президентом України, опубліковано в офіційному друкованому виданні Верховної Ради – газеті «Голос України» 4-го грудня 2010 року №229-230 (4979-4980). Також текст документа розміщено на офіційному веб-сайті ДПА України (www.sta.gov.ua).


Рядом статей Податкового
кодексу України передбачено встановлення ставок податків відповідно до рішень місцевих рад, а саме:
Стаття 10. Місцеві податки та збори.
Стаття 12. Повноваження Верховної Ради України, Верховної Ради Автономної Республіки Крим, сільських, селищних та міських рад щодо податків та зборів.
Стаття 170. Особливі нарахування (виплати) та оподаткування окремих видів доходів.
Стаття 265. Податок на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки.
Стаття 266. Збір за місця для паркування транспортних ... Читати далі »
Просмотров: 667 | Добавил: kulunka | Дата: 16.12.2010 | Комментарии (0)

Згідно з діючим пенсійним законодавством, громадяни України мають право на призначення пенсії за віком після досягнення чоловіками 60 років, жінками 55 років і наявності страхового стажу не менш п’яти років. Крім цього, у Законі витримується норма про мінімальну пенсію. Право на неї з’являється, коли людина має страховий стаж: у чоловіків – 25, а у жінок – 20 років. Тому, якщо людина має страховий стаж менше п’яти років, або йому не вистачає необхідного стажу для нарахування мінімальної пенсії то є сенс укласти Договір про добровільну участь у системі загальнообов’язкового державного пенсійного страхування.

По раніше чинному законодавству у виробничий стаж зараховувались окремі періоди (час навчання в навчальних закладах, період відпустки по догляду за дитиною до 6 років і т.д.) без сплати страхових внесків, у законодавстві, яке діє на теперішній час, такі статті не передбачені. Тобто, ... Читати далі »
Просмотров: 1118 | Добавил: kulunka | Дата: 16.12.2010 | Комментарии (0)

Наближаються Новорічні та Різдвяні свята, зустріч яких ми не уявляємо без феєрверків: як дорослі, так і діти, затамувавши подих, насолоджуються цими яскравим спалахами в небі. Але, за статистикою, піротехнічні шоу приносять не тільки естетичне задоволення, але й, у разі їх неправильного застосування, фізичні та моральні страждання. Щоб уникнути неприємностей та непорозумінь Ружинський РВ ГУ МНС України в Житомирській області нагадує основні правила поводження з піротехнічними виробами.

Інформація для продавців:
Діяльність, яка пов’язана з торгівлею піротехнічними виробами, підлягає ліцензуванню, тобто, піротехніку мають право реалізовувати лише підприємці– фізичні або юридичні особи, які мають відповідну ліцензію МВС України. Ця продукція включена до переліку виробів, які підлягають обов’язковій сертифікації, на кожний вид такої продукції в суб’єктах господарювання повинна бути копія ... Читати далі »
Просмотров: 641 | Добавил: kulunka | Дата: 16.12.2010 | Комментарии (1)

Наближаються Новорічні та Різдвяні свята, зустріч яких ми не уявляємо без феєрверків: як дорослі, так і діти, затамувавши подих, насолоджуються цими яскравим спалахами в небі. Але, за статистикою, піротехнічні шоу приносять не тільки естетичне задоволення, але й, у разі їх неправильного застосування, фізичні та моральні страждання. Щоб уникнути неприємностей та непорозумінь Ружинський РВ ГУ МНС України в Житомирській області нагадує основні правила поводження з піротехнічними виробами.

Інформація для продавців:
Діяльність, яка пов’язана з торгівлею піротехнічними виробами, підлягає ліцензуванню, тобто, піротехніку мають право реалізовувати лише підприємці– фізичні або юридичні особи, які мають відповідну ліцензію МВС України. Ця продукція включена до переліку виробів, які підлягають обов’язковій сертифікації, на кожний вид такої продукції в суб’єктах господарювання повинна бути копія ... Читати далі »
Просмотров: 640 | Добавил: kulunka | Дата: 16.12.2010 | Комментарии (0)

Управління агропромислового розвитку повідомляє, що 1.12.2010 р. відбулося засідання надзвичайної протиепізоотичної комісії при райдержадміністрації, на якому розглядалося питання про зняття карантинних обмежень по захворюваності тварин на сказ в селі Черемуха Голобівської сільської ради (двір Іщук Г.К., двір Короля Ф.Г.) та в селі Чорнорудка Чорнорудецької сільської ради (двір Остапчук Л.І.). У зв’язку з проведеними оздоровчими заходами проти сказу тварин у вищезгаданих населених пунктах комісія вирішила зняти карантинні обмеження з дворів громадян Іщук Г.К., Короля Ф.Г., Остапчук Л.І. Голова районної організації УТМР В.І. Столітній проінформував членів комісії про те, що за період з 6 до 30 листопада нинішнього року єгерська служба та члени УТМР в мисливських угіддях району знищили 142 червоних лисиці та 47 бродячих собак. Клінічних ознак захворюваності на сказ у знищених тварин не виявлено.
Голова комісії П.І.Пилипчук ... Читати далі »
Просмотров: 732 | Добавил: kulunka | Дата: 16.12.2010 | Комментарии (0)

Завершився спортивний сезон 2010 року. Відділ у справах сім’ї, молоді та спорту, районна федерація футболу, відділ освіти за підтримки райдержадміністрації та районної ради уживали заходів, передбачених Програмою розвитку фізичної культури та спорту району на 2007-2011 роки.

У районі відбувалися спортивно-масові та фізкультурно-оздоровчі заходи. Зокрема, проведено традиційний кубок пам’яті Г.Ф.Деркача з хокею, кубок пам’яті Заслуженого працівника сільського господарства України М.М.Гибала з баскетболу, кубок Перших Комунарів з шахів, кубок «Пролісок» на відкриття футбольного сезону. Традиційно, провели ряд спортивно-масових заходів до Дня Перемоги: футбол, шахи, настільний теніс, міні-футбол. Спортивними змаганнями вшанували пам’ять видатних земляків. А саме, розіграли Кубок пам’яті М.В.Єлькіна (с. Білилівка), Кубок пам’яті воїнів-інтернаціоналістів В.М.Дзюбка (с. Вчорайше), І.В.Жилка ( ... Читати далі »
Просмотров: 969 | Добавил: kulunka | Дата: 16.12.2010 | Комментарии (0)

Міні-чат

100