Головна » 2010 » Грудень » 23
Минулого тижня в районному будинку культури відбувся теоретичний семінар на тему: «Ресурсо-зберігаючі технології вирощування сільськогосподарських культур з використанням карбамідно-аміачної суміші». Як стверджують фахівці, в недалекому майбутньому це добриво посяде особливе місце в сільськогосподарському виробництві.
В роботі семінару взяли  участь заступник начальника обласного управління агропромислового розвитку Є.М.Торкевич, професор Житомирського національного агроекологічного університету М.М.Доля, спеціалісти та викладачі університету, керівники, агрономи, фермери Ружинського, Андрушівського, Попільнянського, Брусилівського, Бердичівського, Чуднівського районів Житомирської області, Погребищенського, Козятинського, Калинівського районів Вінницької області та Сквирського району Київської області. Відкрив роботу семінару голова райдержадміністрації В.С.Бондарчук. 
Протягом останніх років особливо ... Читати далі »
Просмотров: 1944 | Добавил: kulunka | Дата: 23.12.2010 | Комментарии (0)

За часів значного дефіциту коштів у сільських бюджетах, за відсутності можливості вирішення у повному обсязі питань забезпечення нормального функціонування структурних утворень сільських громад, будь–яка благодійна або спонсорська допомога сприймається позитивно жителями територіальної громади. Особливо, коли розмір такої допомоги вираховується не сотнями,
а тисячами гривень
.
Саме таким благодійником для жовтневської територіальної громади стало дочірнє підприємство «Агрофірма «Ян», генеральним директором якого є Людмила Миколаївна Пономаренко, а власником – народний депутат Павло Іванович Жебрівський.
Подаровані підприємством медикаменти, хірургічні інструменти та апарат для вимірювання рівня вмісту цукру у крові розширили можливості медперсоналу сільської амбулаторії у наданні відвідувачам медичної допомоги. Подарований спортінвентар дозволив учням школи та вихованцям дошкільного навчального закладу кра ... Читати далі »
Просмотров: 710 | Добавил: kulunka | Дата: 23.12.2010 | Комментарии (0)

Семенчук І.І. народився 15.11.1963 р. у с. Зарудинці Ружинського району.

Освіта: вища, у 1985 році закінчив Чернігівський державний педагогічний інститут ім. Т.Шевченка, за спеціальністю вчитель фізики і астрономії.


Трудова діяльність
1985 – 2000 рр. – вчитель фізики і математики Вчорайшенської ЗОШ;
2001 – 2004 рр. – начальник відділу з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення райдержадміністрації;
З 2010 року – головний спеціаліст по зв’язках з громадськими організаціями та засобами масової інформації апарату райдержадміністрації.
17.12.2010 р. розпорядженням голови райдержадміністрації призначений на посаду заступника голови райдерж- адміністрації.

Просмотров: 1005 | Добавил: kulunka | Дата: 23.12.2010 | Комментарии (3)

Головний спеціаліст-юрисконсульт Ружинського районного центру зайнятості Тетяна Григорівна Панащенко – людина працьовита та відповідальна, вольова і водночас привітна та усміхнена. Зовні це стильна і ділова жінка, впевнена в собі та в своєму майбутньому, та при розмові з нею відразу відчуваєш ніжність та тепло її душі, а в її очах відблискують промені щастя та радості.
Основним завданям юрисконсульта є організація правової роботи в районному центрі зайнятості, спрямованої на правильне застосування, неухильне виконання та запобігання порушень законодавства України та інших нормативно-правових документів. 
Народилась Тетяна Григорівна в Ружині, в родині медичних працівників. Тут виросла та за-кінчила школу з «золотою» медаллю і одразу ж пішла в самостійне життя. Мама з татом не хотіли, щоб Таня ішла по їхній стежці, адже це важка та кропітка робота. Тому дівчина вступила до Хмельницького технологічного інститу ... Читати далі »
Просмотров: 596 | Добавил: kulunka | Дата: 23.12.2010 | Комментарии (0)

Учні та вчителі Вербівської ЗОШ І-ІІ ст. активно долучилися до проведення місячника знань правил безпеки життєдіяльності, який проводився у листопаді. Основною метою заходів цього місячника було повторення правил вуличного руху, правил протипожежної безпеки, правил поводження з незнайомими, легкозаймистими предметами та речовинами, електроприладами. Учні пригадали, як надавати першу допомогу при кровотечах, вивихах, переломах, обмороженні.
У 1-3 класах проводилися бесіди «Обережно, гриби!», «Дорога із дому до школи».
Четвертокласники взяли активну участь у проведенні вікторини з правил руху велосипедистів. З учнями 6-7 класів було проведено бесіди «Профілактика пожежі», «Дорога і ми», «Правила поведінки з електричними і газовими приладами». Учні 8-9 класів взяли участь у практичному занятті «Евакуація класу під час небезпечних ситуацій».
Всі учні школи взяли активну участь у проведенні конкурсу малюнк ... Читати далі »
Просмотров: 1025 | Добавил: kulunka | Дата: 23.12.2010 | Комментарии (0)

«Конкурс краси» серед учениць 7 та 9 класів відбувся у нашій школі 19 листопада. Між учасницями проводилися змагання на різну тематику: вікторина, виконання української пісні, читання власних віршів та презентація одягу.



Журі кожній із учасниць присвоїло почесне звання:
Міс Чарівність – Людмила Острікова,
Міс Елегантність - Лілія Кушим,
Міс Інтелект – Віта Дембрівська,
Віце Міс – Яна Призюк.
А переможцем у конкурсі стала учениця 9 класу Ольга Сладкевич, яка і отримала титул Міс Краса.
Велику подяку висловлюємо організатору цього заходу Олені Василівні Якименко та директору школи Сергію Петровичу Гнатюку.

Альона ФЕДОРЧУК,

учениця 9 класу Бистріївської ЗОШ І-ІІ ступенів

Просмотров: 805 | Добавил: kulunka | Дата: 23.12.2010 | Комментарии (0)

Наближається радісний, щасливий день для жителів Ружина – день визволення від фашистських загарбників. Того далекого 1943 року у передостанні дні грудня, коли селище визволили від окупантів, був такий само холодний місяць. Тільки було дуже неспо-кійно: вибухи снарядів, свистіння куль, виблиски вогнищ. Неможливо описати, те, що бачили дитячі очі.
Коли почалася війна мені
було трохи більше п’яти років, меншому брату Вові ще не виповнилось двох, середній сестрі було біля чотирьох років, а старшій сестрі – дев’ять. Батько наш був учасником Великої Вітчизняної війни, ще з весни 1941 року. Його викликали у військовий комісаріат, а додому не вернувся – мобілізували на фронт.
Мешкали ми тоді по вулиці, яка нині називається Бірюкова. Там тепер Меморіал Слави, де викарбувані імена моїх рідних: батька Чернія Миколи Івановича, дядьків Чернія Степана Івановича, Руденка Степана Гивовича.
День визволення ми зустріли пер ... Читати далі »
Просмотров: 1200 | Добавил: kulunka | Дата: 23.12.2010 | Комментарии (0)

Оновлення української державності та побудова нового демократичного суспільства не можливі без реформування системи освіти. Саме інноваційні психолого-педагогічні технології проектування навчально-виховного процесу, що створені на засадах проектного менеджменту, як показують результати науково-дослідної та експериментальної роботи, які проводяться в Україні упродовж останніх 12 років, дають можливість розв’язання основних суперечностей становлення школи майбутнього, у якій учень з його складним світом думок, почуттів є головною цінністю, суб’єктом життя.
Рішенням Президії Наці-ональної академії педагогічних наук України виданий наказ МОН України від 6.07.2007 р. №580, у якому виховна система «Психолого-педагогічного проектування соціального розвитку особистості учня» визнана ефективною та рекомендована до використання в загальноосвітніх навчальних закладах України.
За роки впровадження цієї виховної системи уже п ... Читати далі »
Просмотров: 693 | Добавил: kulunka | Дата: 23.12.2010 | Комментарии (0)

Стало традицією у Березянській школі проведення місячника національно-патріотичної та оборонно-масової роботи. Цього року він тривав з 6 листопада по 6 грудня.
Учні школи провели трудовий десант з впорядкування території біля пам’ятників та могил загиблих воїнів. Протягом місяця учні 10 та 11 класів під керівництвом В.М.Галінського надавали допомогу ветеранам та учасникам війни, одиноким громадянам села. Зокрема, навели лад довкола оселі ветерана війни, колишнього вчителя Василя Пантелеймоновича Чернеги, нарубали йому дров.
Бібліотекар школи Л.М.Пугач організувала виставку літератури на військово-патріотичну тематику «Щоб війни не знати, щоб у мирі жить, армія країни на посту стоїть». У святково прикрашеному рушниками, букетами калини залі відбулося свято «Тут все священне, все твоє, бо зветься просто краєм рідним…».
Традиційно щороку в школі проводиться вечір-реквієм па-м’яті жертв Голодомору. Всі учні запали ... Читати далі »
Просмотров: 2908 | Добавил: kulunka | Дата: 23.12.2010 | Комментарии (0)

Новорічні свята наближаються! Вогні свят, цукерки, новорічні ялинки, здійснення бажань в новорічну ніч, Дід Мороз – все це та багато іншого складає святкову, новорічну та різдвяну атмосферу.
Традиція прикрашати домівку ялинкою зродилась на по-
чатку 16 століття.
На славянських землях ялинка вперше з’явилась на виконання розпорядження царя Петра І, яким він доручив прикрашати двори та оселі хвойним гіллям (не ялинками!). До цього, на території нинішньої України використовувались дідухи, що відношення до ялин чи то сосен не мають. Масово ялинки запровадились вже у радянський час.Так чи інакше, але цей звичай прижився настільки, що уявити Новий рік без ялинки тепер просто неможливо. І тому перевиховати людей, які виросли із певними звичаями, практично неможливо. Запропонувати світові просто відмовитись від ялинки немає сенсу. Втім, цілком можна запропонувати кожному обрати собі альтернативу живій ялинці – зробив ... Читати далі »
Просмотров: 690 | Добавил: kulunka | Дата: 23.12.2010 | Комментарии (2)

У державі відбуваються реформи. Сьогодні ми стоїмо на порозі не тільки податкових реформ. Відчутні кроки пенсійного реформування та змін в соціальному страхуванні. Тому просвітницькій роботі з платниками податків в районі відводиться важлива роль.
Нещодавно державна по-
даткова інспекція у Ружинському районі спільно з Ружинським відділенням Пенсійного фонду України провели семінар за участю спеціалістів пе-нсійного фонду та податкової інспекції. Питання, винесені на розгляд є актуальними, адже наповнення бюджетів та фондів соціального страхування є джерелом соціально-економічного розвитку держави та нашого ра-йону, зокрема. Заступник начальника управління Пенсійного фонду у Ружинському районі П.І.Ващенко та начальник відділу персоніфікованого обліку, інформаційних систем та мереж управління ПФУ О.М.Миколайчук довели до відома присутніх зміни, які передбачаються у зв’язку з введенням Закону України «Про збір та о ... Читати далі »
Просмотров: 551 | Добавил: kulunka | Дата: 23.12.2010 | Комментарии (0)

Після прийняття Закону України «Про загальнообо-в’язкове державне пенсійне страхування» в Україні створена нова система пенсійного забезпечення громадян, що передбачає призначення, перерахунок та виплату пенсій за рахунок страхових внесків до Пенсійного фонду роботодавців та застрахованих осіб.
Право на пенсійне страху-
вання в Україні мають також громадяни України та особи без громадянства, які працюють в іноземних дипломатичних представництвах та консульських установах іноземних держав, філіях, представництвах, інших відокремлених підрозділах іноземних підприємств та організацій, міжнародних орга-нізацій, розташованих на території України (якщо інше не встановлено міжнародними договорами, згода на обов’язковість яких надана Верховною Радою України).
Всі інші громадяни, які сьогодні виїжджають на заробітки за кордон і не сплачують страхові внески до Пенсійного фонду України, не матимуть права на пенсійне заб ... Читати далі »
Просмотров: 1098 | Добавил: kulunka | Дата: 23.12.2010 | Комментарии (0)

Незабаром прийдуть найочікуваніші свята – Новий Рік та Різдво Христове. Встановлення новорічної ялинки потребує суворого дотримання правил пожежної безпеки, і це зрозуміло. Найменша необережність, порушення правил пожежної безпеки під час влаштування електрогірлянди або застосування джерел відкритого вогню (свічок), розпалювання бенгальських вогнів у приміщеннях, де встановлена ялинка, можуть призвести до пожежі. До цього слід додати, що часто-густо ялинки прикрашають легкозаймистими іграшками, зробленими з паперу, вати, целулоїду тощо, а це значно ускладнює пожежонебезпечну ситуацію.

Які основні вимоги пожежної безпеки, котрих потрібно дотримуватися, щоб уникнути пожеж у місцях проведення свята?
Насамперед, слід пам’ятати, що під час організації та проведення новорічних заходів, якщо в святі бере участь понад 50 осіб, дозволяється використовувати приміщення, ... Читати далі »
Просмотров: 720 | Добавил: kulunka | Дата: 23.12.2010 | Комментарии (0)

На сторінках газети неодноразово висвітлювалось питання захворювання та профілактики сказу тварин. Адже починаючи з 2000 року захворювання не покидає район, одного року більше випадків,
іншого – менше.

У цьому році зареєстровано 12 випадків захворювання на сказ тварин із них: два собаки, кіт, три лиси, два борсуки, кінь, дві корови і теля.
Відповідно, у всіх випадках ужито застережних мір: накладено карантин, проведено профілактичні щеплення собак і котів в усіх населених пунктах району, знищувались бродячі собаки, бездомні коти та лиси.
Усього щеплено 4001 собаку, 1562 коти. Знищено 217 бродячих собак, 12 бездомних котів, забито – 267 лисів. Незважаючи на проведену просвітницьку роботу з профілактики сказу через місцеві засоби масової інформації, у бесідах із жителями району на сходах сіл, фермах, у бригадах, школах, ситуація залишається складною.
Особливо хочеться ... Читати далі »
Просмотров: 724 | Добавил: kulunka | Дата: 23.12.2010 | Комментарии (1)

Розпочато відкритий чемпіонат району з міні-футболу 2010-2011 років. У чемпіонаті беруть участь 14 команд. Чотири з них з інших районів та областей: «Поділля» (м. Погребище), ФК Сквира, «Вікторія» (с. Макарівка), «Макарець» (с. Макарівка Попільнянського району), ФК Ружин, «Освіта» (смт Ружин), «Ветеран» (смт Ружин), «Юність» (с. Заріччя), «Постол» (с. Вчорайше), «Олімп» (с. Чорнорудка), «Зірка» (с. Роставиця), «Нива» (с. Березянка), «Еволюція» (с. Мовчанівка), «Тайм» (смт Ружин).
Змагання відбуваються по суботах та неділях. Початок о 10 годині ранку. Після проведеного четвертого туру на першому місці з 12 очками команда «Ветеран», друге місце займає команда ФК Сквира – 10 очок, третє місце у команди «Освіта» – 9 очок.
Хорошу тактично грамотну гру показують команди «Ветеран», ФК Сквира «Тайм», «Освіта». Серед кращих гравців слід відзначити В.В.Саківського, Р.В.Костюмінського, Ю.М.Афійчука, Ю.М.Грека, М.П.Бартюка, О.В.Каніцула, ... Читати далі »
Просмотров: 598 | Добавил: kulunka | Дата: 23.12.2010 | Комментарии (0)

Міні-чат

100