Головна » 2010 » Грудень » 09
Дочірнє підприємство «Ружин-молоко» визнане одним із кращих серед 350 тисяч підприємств України. У номінації «Переробка молока та виробництво сиру» підприємство здобуло 11 місце у рейтингу. Крім того, за підсумками міжнародного економічного рейтингу «Ліга кращих», ружинський маслозавод визнаний «Підприємством року - 2010».
За підсумками міжнародного економічного рейтингу «Ліга кращих», за професійне управління підприємством керівник ДП «Ружин–молоко» А.Я.Цехмейструк визнаний кращим керівником України 2010 року та нагороджений орденом «Почесний хрест».

За високопродуктивну працю та професіоналізм золотою медаллю «Професійна Слава України» відзначені головний інженер підприємства А.В.Колесник, заступник директора по заготівлі молока О.О.Сьома та коли- шній майстер-маслороб Н.О.Сиротенко.
Просмотров: 1861 | Добавил: kulunka | Дата: 09.12.2010 | Комментарии (4)

Урочистості з нагоди Дня місцевого самоврядування відбулися у Житомирі 6 грудня. Участь у них взяли голова Житомирської ОДА Сергій Рижук, голова обласної ради Йосип Запаловський, керівник департаменту Міністерства АПК Ірина Синявська, міський голова Житомира Володимир Дебой та голова Комітету Верховної Ради України з питань державного будівництва і місцевого самоврядування Олександр Омельченко.
Сільські голови Ружинського району також взяли участь у святкуванні. Делегацію очолили голова райдержадміністрації В.С.Бондарчук, голова районної ради Б.О.Ходаківський.

Дипломом «Кращий сільський голова» відзначено Валерія Петровича Крисюка з Карабчиєва, а секретар Городоцької сільської ради Галина Василівна Бабенко нагороджена Грамотою Житомирської обласної ради.
Під час виступів було неодноразово наголошено, що на Житомирщині нарешті встановився мир у відносинах між усіма гілками влади. Це підтвердили голови обласної адміністрації та обла ... Читати далі »
Просмотров: 644 | Добавил: kulunka | Дата: 09.12.2010 | Комментарии (0)

Депутати фракції соціалістів у Ружинській районній раді В.Проскуров, О.Репіч та В.Федоренко відвідали Топорівську сільську раду з метою ознайомлення з ходом виконання робіт з облаштування дошкільного навчального закладу.
Ще у 2007 році, за ініціативи соціалістів, районною радою було передано на баланс сільської ради частину приміщення школи під ДНЗ. Вже у 2008 році була можливість відкрити цей заклад, якби 99 тисяч гривень, виділених з обласного бюджету за клопотанням депутата обласної ради В.Ц.Туранського, були направлені на капітальний ремонт дитячого закладу. Але В.Ц.Туранський та голова райдержадміністрації Н.О.Туранська розпорядилися коштами на свій розсуд: 83 тисячі гривень було використано на заміну вікон у ЗОШ, а 16 тисяч – на заміну вікон у ДНЗ.
Введення в експлуатацію такого потрібного для села закладу передбачалось Програмою економічного та соціал ... Читати далі »
Просмотров: 770 | Добавил: kulunka | Дата: 09.12.2010 | Комментарии (0)

Шановні працівники газети «Ружинська земля»!
Звертається до Вас уродженець села Рогачі Ружинського району, а нині мешканець м. Дрогобича Львівської області Віталій Мельничук. У листопаді цього року у мене гостювала моя мама, жителька Рогачів, Марія Іванівна Мельничук. У місті готувалось віче-реквієм до 78-ої річниці Голодомору в Україні, і влада запросила виступити її на віче як очевидицю голодомору. Нам зателефонували через декілька днів, щоб подякувати мамі за виступ, але вона вже повернулась до себе у село. Велике прохання до Вас надрукувати замітку і Вашу газету про те, що вона виступила на віче-реквіємі, оскільки мама передплачує її, і це буде наша спільна подяка їй за змістовний виступ. Пересилаємо Вам витяг і з статті дрогобицької газети «Галицька зоря».

Наперед дуже вдячний вам Віталій Мельничук.


... Читати далі »

Просмотров: 800 | Добавил: kulunka | Дата: 09.12.2010 | Комментарии (0)

Сплата страхових внесків до Пенсійного фонду є прямим обов’язком кожного керівника. Адже, беручи на роботу працівника, керівник бере на себе не тільки юридичне зобов’язання перед законодавством, але й моральну відповідальність перед людиною зараз та в майбутньому.

Одним із головних завдань управління Пенсійного фонду в Ружинському районі є наповнення місцевого бюджету Фонду. Так, за одинадцять місяців поточного року план власних надходжень виконано на 102,2%: за плану 23485,36 тис. грн надійшло 24007,61 тис. грн, але забезпеченість власними коштами на сьогодні становить 27,5%.
В структурі власних надходжень за 11 місяців цього року складають:
страхові внески під-приємств, установ ,організацій – 19400,4 тис. грн, або 81,0%;
страхові внески сільськогосподарських підприємств – 3652,4 тис. грн, або 15.3%;
кошти від спрощеної системи – 574,9 тис. грн, або 2,4%;
інші надход ... Читати далі »
Просмотров: 900 | Добавил: kulunka | Дата: 09.12.2010 | Комментарии (0)

30.11. У ході розслідування кримінальної справи було встановлено, що марки акцизного збору на горілці «Пшенична» в Ружині підроблені. Порушено кримінальну справу, слідство триває.
Під час проведення огляду одного з домогосподарств в Ружині у місцевого жителя 1990 р. н. працівники міліції виявили та вилучили подрібнену зелену масу ззовні схожу на рослину коноплі. За вказаним фактом порушено кримінальну справу, слідство триває.
2.12. Жителька смт Ружин 1993 р. н. незаконно збула громадянину К. 1986 р. н. наркотичний засіб (коноплю). За вказаним фактом порушено кримінальну справу, слідство триває.
3.12. У Крилівці місцевий житель 1942 р. н. з поля ПСП АФ «Світанок» викрав 2 мішки качанів кукурудзи. Порушено кримінальну справу, слідство триває.
Громадянин К. 1983 р. н. у смт Ружин протягом тривалого часу не виплачує аліменти, ніде не працює і не надає будь-якої допомоги дитині. Порушено кримінальну справу, слідство триває.

Просмотров: 759 | Добавил: kulunka | Дата: 09.12.2010 | Комментарии (1)

Державна податкова інспекція у Ружинському районі нагадує, що для переходу на спрощену систему оподаткування суб’єкти малого підприємництва, на яких поширюється дія Указу Президента України від 3 липня 1998 року №727 «Про спрощену систему оподаткування, обліку та звітності суб’єктів малого підприємництва» повинні не пізніше ніж за 15 днів до настання наступного звітного податкового кварталу подати до органів державної податкової служби за місцем реєстрації письмову заяву про право застосування спрощеної системи оподаткування або відмову від даної системи. Обов’язковою умовою для переходу на спрощену систему оподаткування є відсутність заборгованості перед бюджетом по податках та обов’язкових платежах.
Звертаємо увагу, що новостворені суб’єкти малого підприємництва мають право перейти на спрощену систему оподаткування з того періоду, в якому проведено їх державну реєстрацію. Рішення про перехід на спрощену систему оподаткування, обліку та звітності може бути прий ... Читати далі »
Просмотров: 628 | Добавил: kulunka | Дата: 09.12.2010 | Комментарии (0)

З 6 до 12 грудня в Україні триває Всеукраїнський тиждень права.
Людина, її життя, здоров’я, честь і гідність, недоторканість і безпека визнаються в нашій державі найвищою соціальною цінністю та охороняються основним законодавчим актом – Конституцією України, яка гарантує права і свободи кожному громадянинові. Головна ідея Конституції полягає в тому, що саме держава функціонує для людини та відповідає перед нею за свою діяльність.

До основних прав, наданих державою громадянам, крім невід’ємних (на життя, здоров’я, честь, гідність) можна віднести право на свободу слова, зборів, власності, політичні права, право на звернення. Розпорядження КМУ від 18.08.2010 р. №1680 та планом заходів ДПА України, затвердженим наказом ДПА України від 24.09.2010 р. №733 – проведення у 2010 році Всеукраїнського тижня права – є проявом підтвердження того, що держава несе відповідальність за реалізацію державної політики.
Право л ... Читати далі »
Просмотров: 652 | Добавил: kulunka | Дата: 09.12.2010 | Комментарии (0)

У сучасних умовах професійна орієнтація населення, зокрема, шкільної молоді, є одним із пріоритетних напрямків державної політики зайнятості. Проблема нестачі робочих рук існує сьогодні в усіх галузях вітчизняної економіки. Через дисбаланс між ринком праці та ринком освітніх послуг значна кількість підприємств відчуває гостру потребу в кваліфікованих працівниках, насамперед, електрогазозварниках, електромонтерах, малярах-штукатурах, слюсарях-ремонтниках, столярах, операторах котельні, водіях, трактористах.
У цих умовах існує протирі-
ччя: з одного боку – прагнення молоді до вищої освіти, а, з другого – небажання вибирати робітничі професії, підготовка за якими не вимагає вищої освіти. Неправильне ставлення молоді до робітничих професій – нездорове явище в сучасному суспільстві, що потребує різнобічного аналізу і виправлення.
Необхідно допомогти учням замислитись над тим, що спе-ціалістами ряду професій (бухга ... Читати далі »
Просмотров: 1125 | Добавил: kulunka | Дата: 09.12.2010 | Комментарии (0)

Свято з нагоди Дня місцевого самоврядування відбулося у районному будинку культури. На заході були присутні голова РДА Володимир Бондарчук, голова районної ради Борис Ходаківський, сільські голови, депутати та районної, селищної, сільських рад, працівники органів місцевого самоврядування.
Майбутнє нашої держави неможливе без розвитку місцевого самоврядування. Наполеглива і самовіддана праця, високий професіоналізм і компетентність, відповідальність та активна громадська позиція – це гідний внесок у розбудову нашого суспільства і держави. Це професійне свято всіх, хто працює в сільських, селищних, міських, районних й обласних радах, хто представляє багатотисячну армію народних обранців. Місцеве самоврядування – це не лише право, а реальна можливість територіальних громад сіл, селищ вирішувати проблеми людей, захищати спільні інтереси. Це – необхідна умова суспільного прогресу у розвитку району. Важливо лише, щоб усі ... Читати далі »
Просмотров: 1997 | Добавил: kulunka | Дата: 09.12.2010 | Комментарии (12)

Міні-чат

100