Головна » 2010 » Серпень » 19 » Ангел, що спустився з небес
16:18
Ангел, що спустився з небес
АНГЕЛ, ЩО СПУСТИВСЯ З НЕБЕС

Життя дається нам лише раз. Одному – довге, а іншому – коротке; щасливе або безталанне. Але хоч би як там було – це найцінніше, що у нас є. Коштовні камінці, благородні метали, не коштують стільки, як воно. І байдуже – чи це життя багатого, чи бідного. Перед кожним з них тьмяніють усі скарби світу, разом узяті.
Та, виявляється, є на світі речі набагато дорожчі за наше власне життя – це життя наших дітей. Сини і доньки – ось справжння цінність, неймовірне багатство і цілюще джерело наснаги. Цей скарб ще можна назвати священним даром батьківства, Божою благодаттю, яка дарує всім, на кого сходить, неповторні відчуття радості, миті приємного хвилювання і безцінні хвилини щастя. Але це лише за умови, якщо дитина – бажана, а батьківство – свідоме.
На жаль, далеко не кожен з нас усвідомлює цю беззаперечну істину. От і маємо тисячі покинутих дітей, залишених напризволяще ще в пологових будинках, і страшну статистику навмисного переривання вагітності.
Що це?! Що знами сталося?! Ми ж, українці, ще з діда-прадіда плекали родинне вогнище, бо вважали родину – основою основ.
"Все починається з родини” – так говорили наші далекі предки. Адже ще в сиву давнину на українських землях виник і утвердився погляд на см’ю і рід, як на святиню, а на вховання дітей – як на святий обов’язок батьків. Підтвердженням виняткового значення родини для наших предків є й те, що вони з особливою щирістю шанували божества Рід і Рожаницю, які на пантеоні слов’янських богів перебували безпосередньо за елітною верхівкою – Перуном, Дажбогом, Сварогом та Хорсом. Тому поруч із божественним культом сонця, неба, води та хліба у свідомості нашого народу віками живе і успадковуєтьсся з покоління в покоління культ матері, см’ї та роду. Принаймні, успадковувався до недавнього часу.
А тепер… Тепер зв’язок між поколіннями невпинно втрачається, змінюються одвічні моральні підвалини суспільства. Такі чесноти, як: доброта, чуйність, милосердя, співчуття та любов до ближнього відхотять у тінь, натомість суспільством оволодіває жага грошей, облуда, обман, карєризм і підступність. Тож не дивно, що у багатьох дітей за таких умов практично не залишається шансів на нормальне життя, а то і життя взагалі. Цинічні і пекучі фрази-виправдовування: "Ми ще молоді і нам хочеться пожити для себе, а дитина заважатиме "ставати на ноги” або "Немає горошей для виховання малюка” сьогодні стали настільки буденними, що душу охоплює жах. Але, шановні, вибчте за можливо жорстокі слова, чим ви думали, коли вам зачухалось, самі знаєте де? Добре над цим подумайте, бо ще жодна дитина сама на цей світ не просилася – її майбутні батьки вирішують за неї час приходу на нашу грішну землю. І, переконаний, кожен, займаючись коханням, усвідомлює усі можливі наслідки. Тому звинувачувати у всьому долю, зелену молодість, наївність і ще тисячу обставин вважаю категорично не правильним. Кожен сам обирає свою долю і те, яким буде подальше життя, залежить виключно від нас самих.
Пригадую, з яким нетерпінням чекали з дружиною появи на світ нашої донечки, нашої ніжної кровиночки. Навіть ім’я їй підібрали – Ангеліна, тобто та, що несе добру вість. Чекання обтяжувалосі тим, що протягом дев’яти місяців кілька разів перед нами поставала реальна загроза передчасного переривання вагітності. Але – не здавались, боролись за рідне життя. Тим часом, у лікарні, в якій перебувала дружина на збереженні, кожного дня не менше десяти жінок робили аборт. Та найстрашніше, що серед них дуже рідко бачили засмучені чи заплакані обличчя. І від цього ставало ще прикріше і боляче на душі. А одна розфарбована і вся в дорогих витрибеньках дамочка (жінкою її назвати не повертається язик) після операції навіть не залишилась на декілька годин, щоб відновити сили і з гордо піднятою головою одразу вшилася геть, нібито щойно не вчинила найстрашніший злочин – вбивство безневинної душі, а зробила манікюр в салоні краси.
На цьому фоні одна лиш думка про те, що можемо втратити доньку розжареним ножем різала наші серця. Не знаходили собі місця й інші жінки, які, так як і ми боролися за життя своїх ще ненароджених крихіток.
Й досі перед очима бачу вираз обличчя сусідки дружини по палаті, малюк якої помер в утробі на п’ятому місяці життя до народження. Я навмисне так зауважив, бо належу до тих людей, які точно знають, що життя дитини починається з перших секунд запліднення. І навіть учені уже довели, що дисятиденний плід здатний відчувати страх і біль.
На нещасну жінку без болю і сліз не можна було дивитися, а після вимушеної операції, ми у чотирьох – вона, її чоловік, моя дружина і я мало не півдня нікого несоромлячись проплакали у нашій, тоді ще спільній, палаті. З того часу ми не перериваємо зв’язок і постійно спілкуємось. Не перервав з ними зв’язок і Всевишній, який після важкого випробування послав їм найбільшу благодать – батьківство. Так що, нині щасливіших від них людей важко знайти. Хіба що нас, бо з Божою допомогою нам вдалося врятувати нашу крихітку.
Наша перша зустріч з донечкою після пережитого була особливо жаданою, трепетною і зворушливою. Тоді від щастя виплакали всі сльози, а вперше побачивши її таку маленьку, таку беззахисну, але водночас таку прекрасну, я подумав: "Воістину, це маленький ангел спустився до нас з небес”. І з кожним днем дедалі більше в цьому переконуюсь.
Кажуть, що чужі діти ростуть швидше. Можливо. Та, дивлячись на свою донечку, кожного дня помічаємо щось нове. Ось вона вперше промовила "агу”, вперше самостійно перевернулась на бік, вперше взяла іграшку, сказала "мама”, зробила перший крок, вперше сама сіла на горщик… Таких "вперше” дуже багато. І саме вони є основною складовою і вершиною людського щастя. Принаймні, для мене.
Та нам з дружиною довелося пізнали не лише радість батьківства, досхочу "напилися” ми і горя, особливо коли підступна хвороба ледь не відібрала у нас нашого Ангела. Слава Всевишньому, ми встигли до лікарні вчасно і зараз донечка уже потроху видужує. Відлік часу тоді йшов на хвилини і четвер 12-го серпня 2010 року я запам’ятаю на усе життя.
Людська доля досить складна штука і що чекає нашу маленьку сім’ю попереду – ніхто не знає. Але щиро віримо в краще. Адже тепер у нас є донечка – наш маленький ангел і сенс подальшого життя.
Хтось із сказаним мною може погоджуватися, ну а хтось – ні. Це ваше право. Онак, незважаючи ні на що, любіть своїх дітей всім серцем і душею. Цінуйте божий дар батьківства і ніколи, ні за яких обставин не залишайте своїх кровинок напризволяще. Діти – найбільша цінність у нашому житті, а все інше – другорядне. Тож не забуваймо про це.
Kolega.

Категорія: Kolega | Переглядів: 2557 | Додав: Kolega | Рейтинг: 5.0/212
Всього коментарів: 8
8 Kolega  
0
Танюша, я дуже радий, що Вам таки вдалося розшукати цей сайт. Щиро дякую за теплі слова про наш маленький спільний дім.

7 Tania  
0
Речі, про які кожен знає, але які відбуваються - дарують щастя нові життя, ти нарешті розумієш, для чого ти тут, на цій землі, коли впізнаєш у очах своєї дитинки себе і нарешті усвідомлюєш своє продовження... І десь бачиш жінку, в якої біль в очах - про що вона думала раніше? Ми знаємо про це, правда. Але це знання може прийти пізно, може бути по-різному... Тому такі статті, як ця, що я щойно прочитала, - це порятунок, порада, правда, називайте це як хочете, але про такі речі треба писати... Я вперше на цьому сайті, радію за своїх земляків - так у вас тут по-домашньому, добре і цікаво. Стаття про Ангела - це добра розповідь людини, яка щиро ділиться радістю в своїй душі, щиро застерігає і щиро радить. Я би також поставила за неї багато-багато зірочок. Дякую Вам дуже! І бажаю і Вам, і всім моїм землякам, натхнення у творчості, розуміння і добра!

6 Kolega  
0
Дякую, шановні, за підтримку у складний для мене період. Ви справжні друзі. А щодо "Ангела...", то якщо написане заставить задуматися хоча б одну майбутню маму і вбереже її від необдуманого кроку, я буду безмежно щасливим. Не бійтеся народжувати дітей. Можливо саме від вашої дитини залежить доля усіх нас. Можливо саме ваш син чи донька знайде ліки від раку чи СНІДу, стане видатним спортсменом, письменником чи композитором. А може саме ваш син першим із землян ступить на Марс чи якусь іншу планету. Усе може бути. Якщо завагітніли, то на це була воля Божа. І нехай ваш хлопець не визнає дитини і покинув вас. Нічого, мужайтеся, але не вбивайте крихітку. Вам буде дуже важко самій виховувати дитину, але, повірте, ви будете щасливою. А чоловіки, які лякаючись відповідальності тікають у кущі - не чоловіки. Це бридкі, боягузливі і підлі істоти, які не заслуговують права називатися чоловіками. Я їх зневажаю. Більше того, до двох з них у мене особисті рахунки і якщо хоча б один з них потрапить мені на очі наваяю по повній програмі.
Любі жінки, я стаю перед вами на коліна і схиляю голову перед вашою мужністю. Ні один чоловік не здатний витримати хочаб дещицю того, що доводиться терпіти вам. Ви наша надія і опора. На вас тримається життя і саме ви - справжні Герої не лише України, а й всього світу. Саме ви - наші матері, дружини, сестри, доньки і племінниці.

5 13  
0
погоджуюсь з усіма, без сліз читати не можливо. чесно кажу, нічого подібного не читав. настільки цепляють рядки, шо аж комок в горлі став від прочитаного

4 Хельга  
0
Важко описати всі емоції, які викликала Ваша, Колего, стаття. Бо переймаєшся Вашою ніжністю до малечі, так тонко Ви передали свою любов до донки; хвилюєшся разом з Вами про проблеми тих сімей, які на шляху до батьківства мусять пройти випробування; разом з Вами обурюєшся тому, як часто і легко жінки переривають вагітність.
Слава Богу, що у нас є сім"ї, схожі на Вашу - де центром родинного всесвіту є Дитина, а не друзі, розваги та гроші. Ви молодець, що спонукаєте суспільство до розмови про відповідальне батьківство.
Нехай Господь оберігає Вашу родину і Вашу маленького Ангелочка від усього лихого. А дім Ваш повниться добром, миром та злагодою!

3 Kolega  
0
Щиро дякую! Писав дійсно від душі, бо це моя життєва позиція - діти перед усім. Як батько, я знаю як нині важко виховувати дітей, але твердо переконаний, що це не виправдання для аборту, або відмови від дитини. Чомусь, до народження доньки на четвертому курсі моя Танюша устигла попрацювати інженером у солідному проектному інституті, а народивши крихітку закінчити університет з червоним дипломом і , при цьому будучи дуже хорошою мамою і приділяючи доньці належну увагу. Мені теж довелося часто ходити у відпустки, брати роботу додому і працювати поночах. Так нам було важко, іноді навіть на хліб не вистачало, але у нашої доньки було все необхідне: і памперси, і іграшки, і одяг, і харчування. Причому не дишеві китайські підробки, а все в розумних межах дороге і якісне. І це при тому, що з дитячих грошей, які нам дала держава, ми не витратили жодної копійки - вони зараз лежать на спеціальній іменній електронній ощадкнижці, і коли Ангеліні виповниться 18 років, вона повністю і самостійно розпоряджатиметься цим рахунком. Спитаєте, як змогли викрутитися? Дуже просто, гроші ми не прогулювали, не пропивали, не влаштовували пишних свят. Навідміну від більшості чоловіків я думав не про пиво, футбол, телевізор і те, як пожерти, вибачте, поїсти, а про своїх дівчат. Я лише цієї зими купив собі нову куртку, модні джинси і нового світера (на щастя, зараз ми можемо собі це дозволити). Мій мобільний дихав на ладан і я майже забув смак морозива і цукерок. Але мені було глибоко байдуже на думку оточуючих, бо я знав, що у мене є дочка.
Так що не потрібно шукати виправдань, з будь-якої ситуації можна знайти вихід.

2 Kisunya  
0
Це просто не можливо читати без сліз... Так, діти, то найбільше диво, радість та цінність у батьків (навіть цінніша за власне життя). Якщо у малюка болить животик - у нас він болить удвічі болячіше. Якщо шибеник ненавмисно впав гасаючи по подвір'ю, розбив коліно, на якому виступила крапелька крові, то наше серце обливається кров'ю удвічі більше. Ми дійсно тремтимо над ашими янголятами не з народження, а від самого початку. Від того моменту, коли новина проте, що ми станемо батьками викликала неймовірні сльози щастя та безмежну радість.
Kolega, я щаслива, що для вас та для вашої крихітки все минулося! І нехай Господь оберігає ваше янголятко щомиті на нашій небезгрішній Землі!!!

1 kulunka  
0
Якби я могла - я поставила б тобі мільйони мільйонів п,ятірок за написане!!!! Помітно що всі слова від серця!!! Цю тему досить рідко піднімають в пресі - хоча даремно, адже насправді жінки досить часто роблять необдумані вчинки через необізнаність та недосвідченність. А потім все життя шкодують, бо колись, можливо, їй здалося, що дитину народжувати то не вчасно!!! Схаменіться! Із нашою екологією і жіночим здоров,ям народжувати потрібно тоді коли Господь дає такий шанс інакше ПОТІМ може бути пізно!!!! Погоджуюся з автором, що всі займаючись коханням розуміють до яких наслідків це може призвести! І вважаю, що за свої вчинки потрібно відповідати! І якщо хтось досить дорослий щоб жити статевим життям, то має бути й досить дорослим, щоб виховувати дітей, які можуть народитися!!!!!
А у Вашій сім'ї Колего, все буде добре!!!!! І я сподіваюся, що ваше маленьке сонечко, ваш Ангелочок буде щоденно радувати вас своїм щебетанням, новими словами, віршиками чи запитаннями!!!!

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Міні-чат

100