Головна » 2011 » Березень » 18 » Держава виділила кошти на дитячий садок
10:09
Держава виділила кошти на дитячий садок

Збори уповноважених жителів Прибережного відбулися 23 лютого. У роботі сходу села взяли участь керівник апарату райдержадміністрації А.М.Марущак, заступник начальника – завідуючий сектором державного земельного кадастру відділу Держкомзему у Ружинському районі М.В.Руденко, спеціаліст управління праці й соціального захисту населення РДА І.В.Руденко, керівник СФГ «Україна» А.М.Шокал, дільничний інспектор Ю.А.Столярець та працівники соціальної сфери села.

Сільський голова В.М.Ткачук, інформуючи про діяльність сільської ради у 2010 році зазначив, що на території громади функціонує школа I-II ст., будинок культури, ФАП, сільська бібліотека, відділ зв’язку та господарюють СФГ «Україна», СФГ «Нива», ФГ «Альона», ФГ «Дубрава», ПП «Ружевич».

Про роботу закладів, що працюють на території села, поінформували їх керівники. Так, за словами директора школи О.М.Ткачук, в закладі навчається 51 учень, окремі з них неодноразово брали участь в шкільних та районних олімпіадах, також діти відвідують гуртки художньої самодіяльності. За сприяння керівника СФГ «Україна» А.М.Шокала до шкільної їдальні щороку завозять продукти харчування: крупи, олію, муку, а батьки приносять в їдальню овочі. Тому діти 1-4 кл. обідають безкоштовно. А ще цього року генеральний директор ДП «АФ «Ян» Л.М.Пономаренко подарувала школі нові вікна, які з часом планують встановити. Та, на жаль, без усілякої спонсорської допомоги, ремонт в школі батькам та вчителям доводиться робити власними силами.
Зміни відбулися і в сільському будинку культури. Минулого року був зроблений поточний ремонт приміщення, замінено двері та зацементовано підлогу. Також щоп’ятниці і суботи проводяться культурно-масові заходи, а в святкові дні такі, як Новий рік, День закоханих, 8 Березня та Івана Купала – огляди художньої самодіяльності.
Не обминули увагою і ФАП. Минулого року приміщення поремонтували та встановили новий котел.
Сільський очільник М.В.Ткачук також ознайомив всіх з програмою соціально-економічного розвитку села на 2011 рік наголосивши, що окрім наведення належного санітарного стану населених пунктів, планується відвести місце для обладнання сміттєзвалища, провести водопровід на вулиці Ватутіна, закінчити ремонт доріг. А також за кошти, виділені із державного бюджету, найближчим часом планують відремонтувати дитячий садок, який згодом будуть відвідувати діти дошкільного віку з сусідньої Голубівки також.
Як і у деяких інших населених пунктах, у мешканців Прибережного виникла проблема – вивезення невикористаних гербіцидів та хімічних речовин зі складу, який знаходиться на території села. А також не видана компенсація дітям війни, переоформлення землі та питання зайнятості населення.
Підсумовуючи роботу зборів, сільський голова М.В.Ткачук закликав всіх жителів села бути обережними, оскільки в ра-йоні з’явились шахраї, які входячи в довіру людей, пропонують неякісну продукцію і сумнівні послуги. Сільський голова пообіцяв, що з часом, разом з допомогою громади всі проблеми в селі будуть вирішені.

Наталія ШУЛЯК

Переглядів: 569 | Додав: kulunka | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Міні-чат

100