Головна » 2010 » Грудень » 2 » Дошкілля села – це вимога часу
09:40
Дошкілля села – це вимога часу
На території сільської громади с. Жовтневе проживає 35 дітей дошкільного віку. 84 відсотки дітей охоплені дошкільною освітою.

За рейтингом сільських та селищних рад щодо охоплення дітей дошкільною освітою, Жовтнева сільська рада займає І місце в районі. Заслуга в цьому, звичайно, сільського голови Володимира Яковича Івасенка. Саме він був найбільшим ініціатором відновлення роботи типового приміщення Чорнорудського дошкільного навчального закладу. Разом із завідуючою дошкільним навчальним закладом О.М.Гвоздецькою організовували громаду села на толоки з ремонту приміщення, благоустрою території. Зроблено багато: оновлено водогінну систему, проведено реконструкцію приміщення під газову котельню, замінено двері, сантехніку по вікових групах, закуплено електрообладнання на харчоблок, закуплено м’який інвентар, килимове покриття, поновлено за благодійні кошти ліжечка.
Володимир Якович оцінює дошкільне дитинство як унікальний період у становленні і розвитку людини, об’єднує зусилля сім’ї, громади у вирішенні завдань якісної і доступної дошкільної освіти на селі. Тому мешканці виявляють йому високе довір’я, обираючи сільським головою. Цьогоріч В.Я.Івасенко очолив громаду вже втретє.
Дитячий садочок у с. Жовтневому став необхідністю для дітей. Із задоволенням відвідують його діти із Чорнорудки та Звинячого.
Олена Миколаївна Гвоздецька — прекрасний керівник, ініціатор великих задумів. Вона згуртувала дружний колектив. Радісних, щасливих дошкільнят зустрічають у садочку старанні і досвідчені вихователі І.С.Павлівська, Н.В.Каніцула, помічники вихователя Н.А.Шумська, М.П.Качурівська. Смачними стравами годує діток А.П.Оксентюк.
У роботі колективу є чим похвалитися. Вимальовується прекрасна територія дитячого садка – ландшафт у стилі казки: український тин з мальвами і соняхами, українські глечики, криничка із журавлем, місток із кладкою і лебедями. Кольорові хризантеми прикрашають клумби. Поряд і город, діти разом із працівниками вирощують овочі і зелень до столу. Це здешевлює дитяче харчування. Є ігровий майданчик, частково обладнаний спортивний майданчик.
З досвідом роботи Чорнорудського ДНЗ знайомилися завідуючі дошкільних закладів району. На базі їхньої установи проведено районний семінар на тему: «Сучасна модель навчання і виховання дітей у різновіковій групі». Педагоги ознайомились із системою роботи з дітьми 5-річного віку, підготовчою роботою з батьками, діти яких будуть відвідувати дитячий садочок. Вихованці і педпрацівники підтвердили свої знання і вміння.
Осторонь не був сільський голова В.Я. Івасенко, директор загальноосвітньої школи Н.П.Дмитрук — хвилювалися і підтримували своїх однодумців, адже вони роблять спільну, добру справу для села.
Хочеться вірити, що багато очільників громад переймуть досвід роботи сільського голови с. Жовтневе з відновлення дошкільної установи в селі. А дошкільники з нетерпінням чекають дитячих садочків у Топорах, Прибережному, Мовчанівці, Малій Чернявці і Вербівці, Крилівці і Дерганівці, в Голубівці, Вільнопіллі, Бистріївці. Від дітей хочеться так голосно звернутися до вас, шановні голови, щоб ви почули і запам’ятали – це вимога часу! Сьогодні на селі дитячий садок так необхідний!
Валентина Шевчук,
методист по дошкільному вихованню РМК відділу освіти

Переглядів: 726 | Додав: kulunka | Рейтинг: 5.0/3
Всього коментарів: 1
1 Kolega  
0
Мені пощастило познайомитись з Володимиром Яковичем років з п'ять тому. І скажу відверто жодного разу не розчарувався у цій людині. Жителям Жовтневого дійсно пощастило.

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

Міні-чат

100